Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495050 razy)

Offline michał81

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #6675 dnia: Nd, 10 Grudzień 2023, 21:08:52 »
Owszem, narysował Batman: Hush.
Zgodziłbym się z tym gdyby była w nim Psylocke 😉

Offline amsterdream

« Odpowiedź #6676 dnia: Nd, 10 Grudzień 2023, 21:24:30 »
Najlepsza jest historia z Omega Red gdzie poznajemy przeszłość Logana. Świetny jest też one-shot z Bishopem - niby nic się nie dzieje, ale są tam fajne interakcje i tarcia pomiędzy mutantami.

Owszem, narysował Batman: Hush.

Batman Jima Lee jest do bani bo ma krótkie uszy.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline celtic

« Odpowiedź #6677 dnia: Nd, 10 Grudzień 2023, 21:39:52 »
Divinine Right też było spoko, szkoda że Egmont nie chce tego ruszyć.
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline 79ers

« Odpowiedź #6678 dnia: Nd, 10 Grudzień 2023, 21:57:28 »
Divinine Right i Wild CATS by Egmont - było by miło.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #6679 dnia: Pn, 11 Grudzień 2023, 14:23:09 »
He, he, zastanawiałem się jak będzie wyglądała dalsza część zeszytów w tomie X-Men Jima Lee. She Hulk daje pewną wskazówkę. :)

Offline michał81

« Odpowiedź #6680 dnia: Śr, 20 Grudzień 2023, 20:58:03 »
@Motylu czy jest szansa aby X-men Jima Lee dotarły przed świętami? Czy jednak liczyć się trzeba z obsuwą na po świętach?

Offline zombie001

« Odpowiedź #6681 dnia: Śr, 20 Grudzień 2023, 23:51:01 »
Ja to bym chyba wolał obsuwę, bo jak mają to na szybciutko doręczać kurierzy za***** przedświąteczną robotą, to nie wiem, czy to się tak dobrze skończy dla tych paczek...
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline Motyl

« Odpowiedź #6682 dnia: Cz, 21 Grudzień 2023, 10:42:57 »
@Motylu czy jest szansa aby X-men Jima Lee dotarły przed świętami? Czy jednak liczyć się trzeba z obsuwą na po świętach?

Nie wiem, nie śledzę na bieżąco poczynań drukarni, natomiast ze statusu w sklepie Gildii wnioskuję, że mają już na stanie, bo jest dostępny 24h.

Zgodziłbym się z tym gdyby była w nim Psylocke 😉

W dodatkach tomu znajdziesz bonusowo dwie grafiki z Psylocke z Marvel Swimsuit Special :)

Offline Takesh

« Odpowiedź #6683 dnia: Cz, 21 Grudzień 2023, 11:06:38 »
Ciekawe czy Muszka byłaby zainteresowana wydaniem The Maxx?

Kiedyś było to w Image, kilka lat temu wznowione zostało przez IDW. Poprawiono tam kolory, ale to był wymóg samego autora. W latach dziewięćdziesiątych goniły ich terminy i nie zawsze mogli zrobić to tak, jak chciał, były uproszczenia i kompromisy. Nowe wydanie jest takie, jakie on sam chciał.

Co do samego komiksu to jest to poważny dramat psychologiczny z elementami thrillera, horroru, jak i obyczajówka o problemach społecznych, ale i jednostki. Bardzo dobry, dojrzały komiks.

Dla mnie jest to taka bardziej dojrzała i poważniejsza wersja Sandmana. Serio. Sandmana bardzo cenię, ale Maxx jak jest podobny, tak różny. Mamy postaci poruszające się pomiędzy "światami", mamy zwykłych ludzi i ich problemy, wpływ tych Światów na nich. Są bardzo poważne i drastyczne nawet. I to Maxx mną wstrząsnął o wiele bardziej. Zaniepokoił. Zmusił do większej zadymy i przemyśleń. Przestraszył. No jest bardzo dobry.

Muszka powoli kończy lub skończyła różne serie. Został 1 tom X-Static, jakieś, może,  tomy X-Men i Spider-Mana, kolejne tomy Brubakera. I rozpocznie Astro City. Na Wanted Millara i Jonesa przestałem liczyć (teraz wydaje to Dark Horse). Nowa seria mogłaby się im przydać, a The Maxx na to zasługuje. Nie jest długa, a w razie czego można ją zakończyć (oby nie) lekko za połową. Keith miał tam zaplanowany logiczny koniec. Jednak z uwagi na popularność i pomysły, dopisał jeszcze trochę. I dalej trzyma wysoki poziom.

@Motyl jeśli to możliwe, to podrzuć tą serię szefostwu. Chyba, że nie jest w Waszym zainteresowaniu, to pomęczę innych wydawców  :P

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #6684 dnia: Cz, 21 Grudzień 2023, 11:19:15 »
@Motyl - wiadomo może czy Astro City to bardziej początek roku czy później ?

Offline Motyl

« Odpowiedź #6685 dnia: Cz, 21 Grudzień 2023, 12:11:44 »
Ciekawe czy Muszka byłaby zainteresowana wydaniem The Maxx?

@Motyl jeśli to możliwe, to podrzuć tą serię szefostwu. Chyba, że nie jest w Waszym zainteresowaniu, to pomęczę innych wydawców  :P

Nie mam takiej siły przekonywania, może gdyby to było parę lat wcześniej, to taki tytuł miałby rację bytu. Szefostwo jest teraz bardzo ostrożne w wyborze komiksów. Wanted tłumaczyłem już kiedyś. W Portugalii ukazał się nakładem innego wydawcy i dlatego szefostwo nie zdecydowało się na publikację tego tytułu w Polsce, bo przy koprodukcji jego wydanie byłoby tańsze, a na jeden rynek opłacalność inwestycji jest mniejsza.

@Motyl - wiadomo może czy Astro City to bardziej początek roku czy później ?

Najszybciej to pewnie będzie Saga 11 i dawno zapowiadany tytuł. Nie wiem, jak idzie praca nad Astro City, ale raczej trzeba obstawiać przełom zimy i wiosny.

Offline frosty24

« Odpowiedź #6686 dnia: Cz, 21 Grudzień 2023, 15:43:42 »
Wysyłka z X-men Jima Lee z Gildii stała się faktem :) Jak nic nie stanie na przeszkodzie to jutro wieczorem paczuszka będzie już w moich rękach ;)

Offline LukCook

« Odpowiedź #6687 dnia: Pt, 22 Grudzień 2023, 14:40:12 »
Dotarł do mnie tom X-Men Jima Lee. Na pierwszy rzut oka wygląda porządnie - jakość wydania lepsza niż ostatnie wydania z bazgrafu.

Kilka zdjęć:

Offline amsterdream

« Odpowiedź #6688 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 09:02:15 »
Do mnie też już dotarło. Druk, klejenie i szycie faktycznie dużo lepsze niż ostatnie wydania z BZG, ale tak cienkiego papieru to jeszcze nie widziałem w komiksie od Muchy. Momentami aż prześwituje.

Niestety mój egzemplarz przyszedł uszkodzony. Normalnie pewnie machnąłbym ręką, ale za drogie są te komiksy od Muchy żeby nie zareklamować. W sumie zabawne bo niektórzy specjalnie kupują wszystko w sklepie Gildii i przepłacają żeby przyszło dobrze zapakowane a ja tam kupuje tylko jak już muszę i jest to jedyne miejsce z którego przychodzą mi uszkodzone komiksy :)
« Ostatnia zmiana: So, 23 Grudzień 2023, 09:13:22 wysłana przez amsterdream »
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #6689 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 09:29:09 »
@UP
No właśnie dlatego. Sezonowcom dają zwroty. To wierni klienci Gidii.pl dostają komiksy stan igła. :) A serio. Ostatnio kupowałem u nich Venoma i Ghost Ridera do punktu odbioru. Przyszły bez uszkodzeń.

Głowna wada tej pozycji to wysoka cena. Za 350 stron komiksu płacimy 125 zł, podczas gdy Egmont za tyle daje 500 stron. No i szkoda że jest luka w zeszytach GR między tym komiksem a jego solowym albumem sprzed 2 miesięcy. Można było wyciąć numery 1-3 i wrzucić te polskie premiery. No i mogli wydać z okładką z Wolverine'm ze szlugiem :)

Komiksu nie ma jeszcze w szerokiej dystrybucji. Na Gandalfie jest za 137 zł, na Gildii za 125 zł. Przydałoby się jeszcze trochę taniej. Ale kupię na pewno, mimo wszystko.