Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495552 razy)

Offline Castiglione

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5910 dnia: Wt, 04 Lipiec 2023, 15:38:28 »
A co tak wydali po 3-4 latach ?
W DC Delexu te same komiksy Darwyna Cooke'a są dostępne w różnych zbiorach, ale to pojedynczy przypadek i raczej nie ta skala.

Potwierdza to też Scream, który chciał wznowić Księcia Nocy, ale nie mógł bo zapytanie poszło do Egmontu, bo miał pierwszeństwo, stąd to nagle wznowienie serii w pewnym momencie.
I szkoda, bo to wznowienie jest średnio przemyślane. Chociaż z drugiej strony u Screamu byłaby pewnie fatalna korekta.

Online PabloWu

« Odpowiedź #5911 dnia: Wt, 04 Lipiec 2023, 16:25:41 »
I szkoda, bo to wznowienie jest średnio przemyślane. Chociaż z drugiej strony u Screamu byłaby pewnie fatalna korekta.

Akurat wznowienie Księcia Nocy jest zajebiście pomyślane, dwa zeszyty frankofońskie na miękko które można kupić za około 35-37 złotych to jest świetna cena za takie czytadełka do poduszki i chciałbym więcej tak wydawanych komiksów . Scream pewnie okładkową stówkę by krzyknął plus gratis jak zauważyłeś średniej jakości korekta, tłumaczenie i oczywiście szansa na unikatowe wydanie z przyciętymi kadrami  :)   

Offline xanar

« Odpowiedź #5912 dnia: Wt, 04 Lipiec 2023, 16:37:57 »
W DC Delexu te same komiksy Darwyna Cooke'a są dostępne w różnych zbiorach, ale to pojedynczy przypadek i raczej nie ta skala.
Jakieś pojedyncze rzeczy mogły się zdążyć, ale my tu mówimy o runie, który trwał 16 lat i nie wiem jak to sobie niektórzy wyobrażają, że Egmont zdubluje 1/4 czy tam 1/2 tego co wcześniej wydał na spółkę z Muchą, to nie Ameryka.

To było oczywiste, że nie zamierzają tego wydawać chronologicznie jak rzucili ten składak Lee a jeszcze bardziej jak zrobili jego dodruk.

« Ostatnia zmiana: Wt, 04 Lipiec 2023, 16:51:33 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Castiglione

« Odpowiedź #5913 dnia: Wt, 04 Lipiec 2023, 16:46:46 »
Akurat wznowienie Księcia Nocy jest zajebiście pomyślane
No szczególnie wydawanie siódmego tomu jako pierwszy i ostateczna kolejność prequel-główna seria-prequel. Pomyślane to by było wydać to cyklami w 3 zbiorczych tomach.

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #5914 dnia: Wt, 04 Lipiec 2023, 18:55:12 »
Jakieś pojedyncze rzeczy mogły się zdążyć, ale my tu mówimy o runie, który trwał 16 lat i nie wiem jak to sobie niektórzy wyobrażają, że Egmont zdubluje 1/4 czy tam 1/2 tego co wcześniej wydał na spółkę z Muchą, to nie Ameryka..

Fajna rozpiska, Xanar.

Czy ktoś podjął się trudu, albo widzi w tym ciekawe ćwiczenie, żeby wylistować z tego zeszyty, które do tej pory zostały wydane w PL? Niekoniecznie wliczając Semika.

Offline vision2001

« Odpowiedź #5915 dnia: Wt, 04 Lipiec 2023, 20:41:23 »
Mucha pokazuje jak wygląda PP, TSS-M - Śmierć Jean DeWolff:

\

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #5916 dnia: Wt, 04 Lipiec 2023, 20:56:11 »
Jakby szybko trafił do dyskontów w dobrej cenie, to bym brał od razu 10-tego. Brawo Mucha, oby więcej takich Pajączków, bo ciągle mi mało.

Offline Smok

« Odpowiedź #5917 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 10:43:39 »

Kojarzę (i mam nadzieję, że nic nie pokręciłem), że "Black Magick" od Muchy miało być wzorowane na wydaniu deluxe ("The First Book of Shadows" to się chyba nazywało). Ten zamiar jest aktualny? Mam BM w oryginale, czytało się przyjemnie, a jeszcze lepiej oglądało. Prace Scott są świetne i chyba skusiłbym się na powiększony format.

Z pozostałych zapowiedzi pewnym zakupem jest tylko "Saga".

Offline am666

« Odpowiedź #5918 dnia: Cz, 06 Lipiec 2023, 14:49:53 »
Mucha zapowiedziała czy po zakończeniu X-Statix planuje wydanie kontynuacji, X-Cellent?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #5919 dnia: Cz, 06 Lipiec 2023, 14:53:15 »
Nie potrzebując odpowiedzi Muchy - to zależy od sprzedaży.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #5920 dnia: Cz, 06 Lipiec 2023, 16:16:32 »
Podobno sprzedaż jest taka sobie. Widać, że brakło słowa "X-Men" w tytule. X-Force też podobno się średnio im sprzedawał.
Czas nas zmienił, chłopaki...

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #5921 dnia: Cz, 06 Lipiec 2023, 16:20:46 »
Podejrzewam, że ludzie, którzy nie lubią superhero nie kupują, bo to Marvel. A ci, którzy lubią nie kupują, bo to nie jest typowe supehero :P Ale to tylko moje domysły i oczywiście generalizacja, nie wiem nawet czy sprzedaż faktycznie jest słaba, czy nie.

Offline xanar

« Odpowiedź #5922 dnia: Cz, 06 Lipiec 2023, 16:31:41 »
To tam w tym Marvelu wielu lepszych rzeczy nie stworzyli.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Xmen

« Odpowiedź #5923 dnia: Cz, 06 Lipiec 2023, 16:56:12 »
Np co byś zaproponował z tych "wielu lepszych rzeczy" żeby to się fajnie sprzedało?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #5924 dnia: Cz, 06 Lipiec 2023, 17:16:39 »
Np co byś zaproponował z tych "wielu lepszych rzeczy" żeby to się fajnie sprzedało?
Chyba nie bardzo zrozumiałeś post, na który odpowiadasz xD