Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492221 razy)

Kodo i 8 Gości przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5640 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:47:01 »
@Motylu to idziecie w epiki X-men? A podobno miało być przystępnie? Przecież to jest 424 strony, swoje będzie kosztować. To jest Claremont, ale to są srogie "stare" historie, nawet nie wydane przez semica. Nie wiem w kogo celujecie? Bo ci którzy chcieli mieć X-men na półkach to mają już to w omnibusach albo w epic colletion w oryginale. 

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #5641 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:48:24 »
Whaaaat?! Mucha wchodzi w Epici? I to jeszcze X-Men? Brawo! Jak będzie mało zdublowanego materiału z dotychczasowych wydań, to biere z miejsca.

Ledwo TK zapowiedział odejście z Egmontu i juz coś się na rynku konkurencji dzieje. :) Oby tak dalej.

@Motylu to idziecie w epiki X-men? A podobno miało być przystępnie? Przecież to jest 424 strony, swoje będzie kosztować. To jest Claremont, ale to są srogie "stare" historie, nawet nie wydane przez semica. Nie wiem w kogo celujecie? Bo ci którzy chcieli mieć X-men na półkach to mają już to w omnibusach albo w epic colletion w oryginale. 

Hahahahahaaha. Chcesz powiedzieć , że ewentualne Epici X-Men ale od Muchy są nie potrzebne? Bo nikt tego nie kupi i nikt nie przeczyta? wg ciebie? Hmmmmmm jakbym to skądś znał i gdzieś słyszał.  ;D ;D ;D ;D ;D
« Ostatnia zmiana: So, 29 Kwiecień 2023, 21:50:13 wysłana przez Bazyliszek »

Offline zombie001

« Odpowiedź #5642 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:49:19 »
Nic dziwnego, że katalog Egmontu niektórych rozczarowuje, skoro konkurencja, już od pewnego czasu, wali takimi zapowiedziami... :D
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline michał81

« Odpowiedź #5643 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:53:38 »
Hahahahahaaha. Chcesz powiedzieć , że ewentualne Epici X-Men ale od Muchy są nie potrzebne? Bo nikt tego nie kupi i nikt nie przeczyta? wg ciebie? Hmmmmmm jakbym to skądś znał i gdzieś słyszał.  ;D ;D ;D ;D ;D
Zacznij się uczyć angielskiego. Ci którzy chcieli to już dawno to przeczytali. Mucha nie potwierdziła że będą epiki. Na razie to jest tylko gra słów w zapowiedziach.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #5644 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:53:48 »
Bo ci którzy chcieli mieć X-men na półkach to mają już to w omnibusach albo w epic colletion w oryginale.

Wiesz, pod X-men w tym zdaniu można podstawić Spider-Mana albo Punishera, a jakoś Egmont chyba nie narzeka na sprzedaż.

Offline Motyl

« Odpowiedź #5645 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:54:26 »

Nie, nie idziemy w epiki. W epiki może iść Egmont, który zapowiada 350 komiksów rocznie, a Mucha 20. Do każdego komiksu będziemy dodawać ciasteczko upieczone z miłością dla fanów komiksów. Mamy nadzieję, że dzięki temu uda się sprzedać te ramotki, które nie są Batmanem, a nawet Alfredem. W kogo celujemy? W tych którzy nie mają tych omnibusów na półce, oraz tych, którzy je mają, ale nigdy nie przeczytali i teraz z chęcią kupią po polsku!

Offline michał81

« Odpowiedź #5646 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:55:42 »
Wiesz, pod X-men w tym zdaniu można podstawić Spider-Mana albo Punishera, a jakoś Egmont chyba nie narzeka na sprzedaż.
Tak dla przypomnienia bo chyba wiele osób zapomniało o jednej dyskusji.

Możliwe, ale Epiki byłyby nieosiągalne kwotowo dla innego czytelnika niż kolekcjonera, nastolatek komiksu za dwie stówy nie kupi. A dwa, bo widzę, że michał81 reaguje emocjonalnie i wypluwa wszędzie komentarze, że czemu nie epiki, to raczej trudno jest wydać coś, co wydawane jest tylko w innej formule. Materiału publikowanego w kolekcji Milestone nie da się zdublować.

Nie, nie idziemy w epiki. W epiki może iść Egmont, który zapowiada 350 komiksów rocznie, a Mucha 20. Do każdego komiksu będziemy dodawać ciasteczko upieczone z miłością dla fanów komiksów. Mamy nadzieję, że dzięki temu uda się sprzedać te ramotki, które nie są Batmanem, a nawet Alfredem. W kogo celujemy? W tych którzy nie mają tych omnibusów na półce, oraz tych, którzy je mają, ale nigdy nie przeczytali i teraz z chęcią kupią po polsku!
Życzę powodzenia. Ja bym to kupił, ale po tak długim ociąganiu się przez wydawców, aby wydać X-men Claremont teraz to jest wydawane wg mnie w cały świat, bez ładu i składu, więc nie dziw się, jednak wolę oryginalne wydania epików lub omnibusów.
« Ostatnia zmiana: So, 29 Kwiecień 2023, 22:00:09 wysłana przez michał81 »

Offline Kandor

« Odpowiedź #5647 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:59:16 »
"którzy je mają, ale nigdy nie przeczytali i teraz z chęcią kupią po polsku!" - trafnie podsumowałeś jakże wielu z nas ;-)

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #5648 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 22:01:29 »
Brawo Panie Motyl, brawo! Mam nadzieję, że po rewelacyjnej sprzedaży Sagi Brood, wydacie kiedyś materiał z Mutant Genesis, Bishops Crossing i Legacies ot takie moje małe marzenie.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #5649 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 22:07:37 »
Tak dla przypomnienia bo chyba wiele osób zapomniało o jednej dyskusji.

Ale ja się odnosiłem tylko i wyłącznie do tego jednego stwierdzenia, czyli hipotetycznego założenia wydawania epików X-men. Nie twierdziłem nigdzie, że uważam, że Mucha będzie to robić. Nawet w swoim pierwszym poście napisałem, że nie wierzę w epiki od Muchy.

Offline Crono

« Odpowiedź #5650 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 22:15:38 »
Super wiadomość. Cieszę się że Mucha idzie mocniej w X-Men. Ja jakiś czas temu postanowiłem wejść w epiki, ale wolę czytać po polsku. No i wydanie jest lepsze, bo oryginalne epiki w porównaniu do Muchy czy Egmontu to się jednak mogą schować (jedyny ich plus jest taki, że mniej miejsca na półce zajmują - cienki papier i softcover jednak robią różnicę). Jaram się, nawet jeśli materiał będzie mi się dublować.

Offline Motyl

« Odpowiedź #5651 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 22:25:34 »
Ja bym to kupił, ale po tak długim ociąganiu się przez wydawców, aby wydać X-men Claremont teraz to jest wydawane wg mnie w cały świat, bez ładu i składu, więc nie dziw się, jednak wolę oryginalne wydania epików lub omnibusów.

Strasznie się spinasz, gdy nie ma tak naprawdę o co. Wcześniej pisałeś, że wszystko rozumiesz, a jednak nie rozumiesz. Skoro Egmont nie wszedł w run Claremonta, a mógł to zrobić przez jakieś 23 lata, tzn. że nie jest to łatwe nawet dla tak dużego wydawcy. Najlepszym rozwiązaniem byłoby, aby taki run ukazał się w kolekcji, ale w Polsce nie mamy wydawców kolekcji, którzy by podołali (podobno są jeszcze prenumeratorzy, którzy czekają na ostatnie tomy WKKDC czy Transformers, jazdy odchodzą też u prenumeratorów figurek Marvela). A Mucha nie jest dużym wydawcą i ma pewne ograniczenia, a mimo to próbuje. Zamiast się wyzłośliwiać w postach polecam zażyć coś, co nazywa się życiem. To przyjemne uczucie :) A co do kwestii kto co woli, to ja zamiast posiadania omnibusów wolę być zdrowy, i wolę, aby moja żona też była zdrowa i nie musiała mieć już chemioterapii i kolejnych operacji. To taka różnica między nami, ja cieszę się życiem, które mi zostało i gdy mogę, dłubie sobie przy komiksach, ty zawsze wiesz wszystko najlepiej, zadajesz tysiące pytań i wiecznie jesteś niezadowolony. Moja rada, której wcale nie musisz brać do serca, kup sobie wszystkie interesujące cię omnibusy i nie będziesz musiał się już martwić o komiksy wydawane po polski. Będziesz wtedy spełnionym człowiekiem, a każdy będzie ci zazdrościł omnibusów Claremonta. Ja ich nie mam, ale cieszę się, że ty masz/lub będziesz miał. I każdy będzie zadowolony :)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5652 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 22:29:11 »
Nieznam sie na X-men ale to bedzie jakis 1 tom z kilku ktore pisal Claremont tak? Czy tylko ten tom i koniec?

1 egemplarz juz macie sprzedany, bo ja kupie kazda staroc😀

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #5653 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 22:31:52 »

Strasznie się spinasz, gdy nie ma tak naprawdę o co. Wcześniej pisałeś, że wszystko rozumiesz, a jednak nie rozumiesz. Skoro Egmont nie wszedł w run Claremonta, a mógł to zrobić przez jakieś 23 lata, tzn. że nie jest to łatwe nawet dla tak dużego wydawcy. Najlepszym rozwiązaniem byłoby, aby taki run ukazał się w kolekcji, ale w Polsce nie mamy wydawców kolekcji, którzy by podołali (podobno są jeszcze prenumeratorzy, którzy czekają na ostatnie tomy WKKDC czy Transformers, jazdy odchodzą też u prenumeratorów figurek Marvela). A Mucha nie jest dużym wydawcą i ma pewne ograniczenia, a mimo to próbuje. Zamiast się wyzłośliwiać w postach polecam zażyć coś, co nazywa się życiem. To przyjemne uczucie :) A co do kwestii kto co woli, to ja zamiast posiadania omnibusów wolę być zdrowy, i wolę, aby moja żona też była zdrowa i nie musiała mieć już chemioterapii i kolejnych operacji. To taka różnica między nami, ja cieszę się życiem, które mi zostało i gdy mogę, dłubie sobie przy komiksach, ty zawsze wiesz wszystko najlepiej, zadajesz tysiące pytań i wiecznie jesteś niezadowolony. Moja rada, której wcale nie musisz brać do serca, kup sobie wszystkie interesujące cię omnibusy i nie będziesz musiał się już martwić o komiksy wydawane po polski. Będziesz wtedy spełnionym człowiekiem, a każdy będzie ci zazdrościł omnibusów Claremonta. Ja ich nie mam, ale cieszę się, że ty masz/lub będziesz miał. I każdy będzie zadowolony :)
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia szanownej małżonce
« Ostatnia zmiana: So, 29 Kwiecień 2023, 22:34:38 wysłana przez AntekSocjalny »

Offline Motyl

« Odpowiedź #5654 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 22:32:08 »
Nieznam sie na X-men ale to bedzie jakis 1 tom z kilku ktore pisal Claremont tak? Czy tylko ten tom i koniec?

1 egemplarz juz macie sprzedany, bo ja kupie kazda staroc😀

Obecnie to jest jeden tom. Przypomnę tylko, bo może niektórzy nie rozumieją tak jak rozumie to michał81, Mucha nie wykupuje praw na dziesięć komiksów z rzędu, na kolekcje typu Milestone, bo to nie jest możliwe przy jej częstotliwości wydawania i charakterach umów. Ponadto przy każdym tytule trzeba czekać, aż Panini zapyta, czy Egmont nie jest zainteresowany wydaniem jakiegoś komiksu X, Y czy Z i to bardzo utrudnia jakiekolwiek planowanie wydawania serii takich jak np. Epiki.