Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492226 razy)

Kodo i 8 Gości przegląda ten wątek.

Offline Motyl

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5490 dnia: Pn, 10 Kwiecień 2023, 20:06:51 »
Możliwe, ale Epiki byłyby nieosiągalne kwotowo dla innego czytelnika niż kolekcjonera, nastolatek komiksu za dwie stówy nie kupi. A dwa, bo widzę, że michał81 reaguje emocjonalnie i wypluwa wszędzie komentarze, że czemu nie epiki, to raczej trudno jest wydać coś, co wydawane jest tylko w innej formule. Materiału publikowanego w kolekcji Milestone nie da się zdublować.

Online Castiglione

« Odpowiedź #5491 dnia: Pn, 10 Kwiecień 2023, 20:07:44 »
No, tymi milestone'ami to Egmont wszedł na wyższy level, dotychczas blokował tylko kolekcje, teraz blokuje sam siebie.
No przecież skoro tyle tych kolekcji wyszło, to musi być dobry biznes, więc zrobili swoją xD

Offline celtic

« Odpowiedź #5492 dnia: Pn, 10 Kwiecień 2023, 20:09:10 »
Rozumiem że na razie nic więcej Motylu nie zdradzisz, niemniej ta zapowiedź mnie bardzo uradowała.
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Motyl

« Odpowiedź #5493 dnia: Pn, 10 Kwiecień 2023, 20:14:02 »
Rozumiem że na razie nic więcej Motylu nie zdradzisz, niemniej ta zapowiedź mnie bardzo uradowała.

Bo to miał być tylko teaser. Coś w stylu grafika i napis Coming Soon 2024. Niestety, kolega z forum podniósł larum, że Mucha nie potrafi, że zabiła epiki i takie tam. Myślę więc, że w najbliższym czasie więcej zapowiedzi nie należy oczekiwać. Pewnie pod koniec czerwca będzie zbiorcza zapowiedź na drugą połowę roku.

Offline LukCook

« Odpowiedź #5494 dnia: Pn, 10 Kwiecień 2023, 20:25:16 »
Czyżby michał81 podciął musze skrzydła?

Offline xanar

« Odpowiedź #5495 dnia: Pn, 10 Kwiecień 2023, 20:27:30 »
Bo to miał być tylko teaser. Coś w stylu grafika i napis Coming Soon 2024. Niestety, kolega z forum podniósł larum, że Mucha nie potrafi, że zabiła epiki i takie tam. Myślę więc, że w najbliższym czasie więcej zapowiedzi nie należy oczekiwać. Pewnie pod koniec czerwca będzie zbiorcza zapowiedź na drugą połowę roku.
Nie ma się co obrażać :)
Nie będzie już wydawać komiksów bo jednemu potencjalnemu klinowi jeden się nie spodobał :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Motyl

« Odpowiedź #5496 dnia: Pn, 10 Kwiecień 2023, 20:35:45 »
Ależ to nie jest obrażanie się. Do tej pory było mniej więcej tak, że raz na pół roku pojawiła się grafika z zapowiedziami na sześć miesięcy, a później dwa tygodnie przed premierą szczegółowy opis tytułów, które za moment miały trafić do sprzedaży. Jak widać zmiany są niewskazane, bo wraz z ujawnieniem tytułu, który się chce kiedyś tam wydać, trzeba podać wszystkie informację, papier, format, cenę, czy będą kolejne tomy, a jak tak to jakie, a ile ich będzie, a czy święty Mikołaj zdąży z dostawą. Przykro mi, czasem wszystkich informacji nie sposób od razu podać. Nawet dziecko to zrozumie.

Offline xanar

« Odpowiedź #5497 dnia: Pn, 10 Kwiecień 2023, 20:56:17 »
No to trzeba napisać: więcej informacji w nieokreślonej przyszłości, będzie wydane jak będzie gotowe itd.

Offline celtic

« Odpowiedź #5498 dnia: Pn, 10 Kwiecień 2023, 20:57:41 »
Myślę że będzie to hit sprzedażowy i migiem wydacie coś z numerów Madureiry czy Bachalo. A skoro o MADzie wspomnialem w zapowiedziach w USA jest #10 numer Battle Chasers
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Moreroms

« Odpowiedź #5499 dnia: Pn, 10 Kwiecień 2023, 21:00:01 »
No to trzeba napisać: więcej informacji w nieokreślonej przyszłości, będzie wydane jak będzie gotowe itd.

Ale właśnie coś w tym stylu było napisane

Offline Maragast

« Odpowiedź #5500 dnia: Pn, 10 Kwiecień 2023, 21:02:21 »
Epici X-Men są bardzo pocięte - sprawdźcie sobie jak wyglądają tomy zbierające Claremonta - obecnie to się nie nadaje do wydania.
Zresztą z Claremontem jest ten problem, że z czasem wystartowały dodatkowe serie i wszystko mniej lub bardziej się ze sobą łączy.
Tego materiału jest tak dużo, że polski runek i przeciętny polski czytelnik nie byłby by w stanie tego przyjąć - zresztą Egmont i Mucha mają swoich analityków rynku, którzy potrafią ocenić ile rynek jest w stanie przyjąć.

Offline Kandor

« Odpowiedź #5501 dnia: Pn, 10 Kwiecień 2023, 21:10:05 »
"mają swoich analityków rynku" - no, z pewnością nie dosłownie. Po prostu wiedzą co i jak się sprzedało i tyle, a w końcu powoli ruszają z czymś nowym co może trafić w gusta tych, co kupili to co się fajnie sprzedało. Kiedyś ktoś pytał Kołodziejczaka czy robią badania marketingowe i został (subtelnie) wyśmiany (za mała skala, nie jak np. w wielkich koncernach produkujących produkty spożywcze). "Analiza rynku" i "badania marketingowe" polskich wydawców to właśnie wyniki sprzedaży i - co najwyżej - my :-) "Analizuje" wydawca i tyle.
« Ostatnia zmiana: Pn, 10 Kwiecień 2023, 21:12:40 wysłana przez Kandor »

Offline frosty24

« Odpowiedź #5502 dnia: Pn, 10 Kwiecień 2023, 21:12:53 »
Licząc, że przeciętnie do roku Egmont wyda 3 Kamienie Milowe to w 2024 zobaczymy wspomanianą wcześniej Pieśń Egzekutora ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #5503 dnia: Pn, 10 Kwiecień 2023, 21:22:03 »
Epici X-Men są bardzo pocięte - sprawdźcie sobie jak wyglądają tomy zbierające Claremonta - obecnie to się nie nadaje do wydania.
Zresztą z Claremontem jest ten problem, że z czasem wystartowały dodatkowe serie i wszystko mniej lub bardziej się ze sobą łączy.
Tego materiału jest tak dużo, że polski runek i przeciętny polski czytelnik nie byłby by w stanie tego przyjąć - zresztą Egmont i Mucha mają swoich analityków rynku, którzy potrafią ocenić ile rynek jest w stanie przyjąć.
Co jest pocięte ? Wszystko jest wydane jak nie w tym to w innym formacie, także materiał jest, wydają jak wydają, żeby jak najwięcej się nachapać.

Ale właśnie coś w tym stylu było napisane

Aż zobaczyłem co tam jest, no i wszystko jest podane, co będzie i kiedy będzie, także nie wiem gdzie jest problem chyba, że ludzie oczekują żeby im dokładną datę podać ::)

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #5504 dnia: Pn, 10 Kwiecień 2023, 21:25:35 »
Poerwotnie w tym poście na Facebooku nie było informacji co to wydanie będzie zawierało. Dodano to później.