Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1185405 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bibliotekarz

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #4665 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 08:48:04 »
A nie lepiej zamówić w sklepie specjalistycznym jak gildia? Raz że taniej a dwa to dajemy zarobić swoim chłopakom z branży, a nie allegro.. Do tego przyjdzie w stanie mint i nie trzeba reklamowac..
Na gildii masz za 52 plus przesyłka paczkomatem za dychę = 62 zł.
Na allegro za 56 plus przesyłka gratis = 56 zł.
Nie wychodzi więc wcale taniej na gildii. Ja bym tam chętnie kupował, gdyby rzeczywiście wychodziło taniej, ale to rzadko się zdarza.
Batman returns
his books to the library

sum41

• Gość
« Odpowiedź #4666 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 09:21:56 »
Ja bralem na gildi bo dorzucilem sobie Venoma do Sedziego Dredda i Rozkwit i upadek Imperium Triganu aby miec darmowa wysylke.

Zawsze tak robie i na Gildi ktora ma mniejsze ciut rabaty od innych biore tylko pozycje ktore maja ograniczona dystrybucje a egmonty w innych ksiegarniach gdzie jest roche taniej.

Offline kenji

« Odpowiedź #4667 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 10:38:31 »
Na gildii masz za 52 plus przesyłka paczkomatem za dychę = 62 zł.
Na allegro za 56 plus przesyłka gratis = 56 zł.
Nie wychodzi więc wcale taniej na gildii. Ja bym tam chętnie kupował, gdyby rzeczywiście wychodziło taniej, ale to rzadko się zdarza.
.

Znaczy ze za mało kupujesz. Musisz dobić do darmowysylki. Każdy wygrany :
- sklep , bo więcej sprzedaje
- wydawca , patrz wyzej
- Ty - masz więcej do czytania i układania na Polce

I masz taniej niż na allegro:)

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #4668 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 10:45:30 »
A nie lepiej zamówić w sklepie specjalistycznym jak gildia? Raz że taniej a dwa to dajemy zarobić swoim chłopakom z branży, a nie allegro.. Do tego przyjdzie w stanie mint i nie trzeba reklamowac..
Gildia moim zdaniem jest droga w porównaniu na przykład do sklepu internetowego Egmontu (można zbić cenę kuponem rabatowym) i do tego nie jestem zadowolony ze sposobu pakowania u nich komiksów oraz obsługi posprzedażowej.
Aby mieć darmową wysyłkę w sklepach trzeba zrobić zamówienie za kilkaset złotych.
Na Allegro można kupić jeden komiks (akurat potrzeva kupić jeden a nie 3-5) i ze Smartem masz darmową wysyłkę.

Offline psychoszoku

« Odpowiedź #4669 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 10:56:12 »
Zgadzam się z powyższym. Również nie lubię sposobu pakowania Gildii, a cen wcale nie mają niższych co powtarzali mi niezmiennie koledzy gdy wchodziłem w poletko komiksowe. Posiadam Allegro Smart oraz Empik Premium i w 9 na 10 przypadków jedno z tych dwóch wychodzi taniej niż Gilida oraz nie muszę dobijać do koszyka za 299 zł. Mogę zamówić jeden komiks powyżej 40 zł.
« Ostatnia zmiana: Śr, 16 Listopad 2022, 10:59:55 wysłana przez psychoszoku »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #4670 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 10:58:06 »
Kupuje na Gildi kilka lat i niemam zastrzezen zawsze jest profeska.

Egmont jest tanszy ale tylko jak robia mega wyprzedaze z duzymi rabatami z raz w roku.

Jesli sie kupuje tylko maistrem i pare sztuk to tak ale wiekszosc na tym forum kupuje za minimum kilkaset zloty kilkanascie pozycji co miesiac.
« Ostatnia zmiana: Śr, 16 Listopad 2022, 10:59:48 wysłana przez sum41 »

Offline psychoszoku

« Odpowiedź #4671 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 11:04:58 »
No tak, jeśli bym robił paczkę na kilkanaście pozycji to pewnie by tak było...ale żeby nie było off topu to Venom - Zabójczy obrońca, którego planuję zakupić, na Gildii 52,50 zł plus wysyłka, na Allegro ze Smartem 56,54 zł.
« Ostatnia zmiana: Śr, 16 Listopad 2022, 11:34:01 wysłana przez psychoszoku »

Offline michał81

« Odpowiedź #4672 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 12:01:33 »
Trochę dyskusja beż sensu, bo kto kupuje jeden komiks na gildii. I Smart na allegro też kosztuje, a ostatnio nawet zmienili warunki co do niego.

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #4673 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 12:29:21 »
Ja kupuję pojedyncze komiksy na Gildii :P Venom właśnie dojechał i nie ukrywam, że jaram się niesamowicie, że wyszło to u nas.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #4674 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 12:38:49 »
No właśnie bez sensu kupować na gildii jeden komiks i dlatego przegrywa z allegro, ale to tylko jeden z wielu powodów. Trafiają się na allegro komiksy z naprawdę dużymi zniżkami, jeśli się je obserwuje - za tydzień ktoś może wystawić tego Venoma za 49, nie zdziwię się. Czasem cena jest ta sama, ale wpadają monety na następne zakupy. Jak zamówienie przekroczy budżet to za darmo rozkładasz je sobie na trzy raty (i pierwsza płatna dopiero za miesiąc). W ogóle mam tam do dyspozycji kilka tysięcy do wykorzystania z odroczoną płatnością. Można tam wykorzystać bony z pracy, dzięki temu co miesiąc mam na allegro komiksy za stówę darmo.

Gildia jest dobra do zakupu niszowych wydawnictw. Można tam kupić komiksy gdzie indziej niedostępne, albo kupić w normalnej cenie coś, na czym na allegro robią dużą przebitkę, bo dostępność jest ograniczona.
Batman returns
his books to the library

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #4675 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 12:57:13 »
Kupuje na Gildi kilka lat i niemam zastrzezen zawsze jest profeska.

Egmont jest tanszy ale tylko jak robia mega wyprzedaze z duzymi rabatami z raz w roku.

Jesli sie kupuje tylko maistrem i pare sztuk to tak ale wiekszosc na tym forum kupuje za minimum kilkaset zloty kilkanascie pozycji co miesiac.
Kilka miesięcy temu na przykład w takim stanie Gildia przysłała mi 6 tom Ultimate Spider-Man.
Próbowałem się z nimi w tej sprawie skontaktować telefonicznie i mailowo ale pełna olewka z ich strony.

I to nie jest jednorazowy przypadek.

Offline kubisz

« Odpowiedź #4676 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 13:22:52 »
Tutaj piszesz tak:
w takim stanie Gildia przysłała mi 6 tom Ultimate Spider-Man
A na OLX tak:
w takim stanie ten tom został do mnie przesłany przez księgarnię internetową Empik
Gildia raczej nie ma wiele wspólnego z Empkiem, poza podobnym asortymentem. Nie odbieraj tego jako czepianie się. Ale pewnie sporo osób sugeruje się przy wyborze księgarni również takimi wpisami. I dobrze byłoby jednak wiedzieć, kto Ci podesłał takie jajo. Tym bardziej w kontekście tego:
Próbowałem się z nimi w tej sprawie skontaktować telefonicznie i mailowo ale pełna olewka z ich strony.

Offline Midar

« Odpowiedź #4677 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 14:11:21 »
Kilka miesięcy temu na przykład w takim stanie Gildia przysłała mi 6 tom Ultimate Spider-Man.

I to nie jest jednorazowy przypadek.
Ani w to nie uwierzę, ani się z tym nie zgodzę. Kupuję na Gildii od zawsze (oczywiście nie tylko tam) i wszystkie reklamacje były załatwiane tip top. Nie miało znaczenia, czy w sklepie stacjonarnym, czy telefonicznie, zawsze łatwy kontakt i profesjonalna reakcja. Pakowanie też przeważnie jest solidne.
Tak więc trochę się rozpędziłeś w krytyce, a w kontekście tego, co napisał kubisz, straciłeś wiarygodność.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #4678 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 14:20:31 »
Jaki plot twist  :o
Czas nas zmienił, chłopaki.

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #4679 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 14:30:28 »
Tutaj piszesz tak:A na OLX tak:Gildia raczej nie ma wiele wspólnego z Empkiem, poza podobnym asortymentem. Nie odbieraj tego jako czepianie się. Ale pewnie sporo osób sugeruje się przy wyborze księgarni również takimi wpisami. I dobrze byłoby jednak wiedzieć, kto Ci podesłał takie jajo. Tym bardziej w kontekście tego:
Auto korekta zadziałała i wstawiła słowo Empik. Ale dzięki tobie już poprawiłem