Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492260 razy)

Offline HugoL3

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8565 dnia: Wt, 22 Lipiec 2025, 23:08:05 »
Który to ten redaktor?

Nie mam dostępu do najnowszego GR, ale w poprzednim oraz w X-Statix 3 redaktorem naczelnym jest Marcin Andrys, jeśli się nie mylę, znany również pod pseudonimem "Motyl".

Offline Xmen

« Odpowiedź #8566 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 00:55:59 »
No to nie dziwi mnie dlaczego tak emocjonalnie reagował.
"Pozdro motyl nagramy razem wierzę"😉
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Saruto

« Odpowiedź #8567 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 08:25:48 »
Pokrzyczeliśmy sobie na forum i już temat ucichł. Jak coś gdzieś napomnę w innym wątku to jeszcze mnie ktoś zaraz zrówna z 12-latkiem, albo powie, że mam jakąś obsesję... tak się kończą afery. Do usłyszenia jak Mucha znowu coś odjebie.
Przecież co w tym dziwnego? Gdyby nie afera, to 99% czytelników by nawet o tym nie wiedziała. Cytując Pudziana: to by nic nie dało ;)

Offline Toranga

« Odpowiedź #8568 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 08:48:21 »
Wolałbym deklarację tych skompromitowanych redaktorów, że będą się bardziej starać. Mam na liście od Muchy do zakupu Spider-Man: Tombstone, ale wstrzymam się z tym na bardzo długo. Nawet jeśli część osób zagłosuje portfelem, to Mucha może coś poczuje. A osobiście chciałbym żeby czuli jak patrzymy im na ręce, mała presja nie zaszkodzi.

No to głosujmy portfelami.
Ja zamierzam.
To zresztą nie musi oznaczać nie czytania ich komiksów.
Są biblioteki i tynek wtórny.
Przede wszystkim można nie kupować w preorderze bezpośrednio u wydawcy.

Ja w każdym razie kupię Świt jak wyjdzie w Omni, a Astrocity zamieniam na wydanie amerykańskie.

Offline LukCook

« Odpowiedź #8569 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 08:49:43 »
Akurat ten redaktor jak się na forum udzielał to się bardzo starał. Uważajcie bo się groźby pozwów posypią  :D

Offline Toranga

« Odpowiedź #8570 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 08:55:19 »
Akurat ten redaktor jak się na forum udzielał to się bardzo starał. Uważajcie bo się groźby pozwów posypią  :D

Bardzo się starał uciszać niezadowolonych ze Spectacular Spider-Mana z tego co pamiętam.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #8571 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 10:49:02 »
Po tym co teraz Egmont odwalił w tomie o Superkwęku, błędy redakcyjne Muchy przestają być takie rażące, tylko dostosowują się do nędznego poziomu ogólnego. Oczywiście brak tych 4 stron pozostaje policzkiem w twarz dla klientów i powinni to naprawdę naprawić poprawionym wydaniem. Ale tego nie zrobią, bo wszystkie wydawnictwa nie przejmują się opiniami klientów, póki im znacząco sprzedaż nie spadnie.

Offline Pestak

« Odpowiedź #8572 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 12:00:48 »
Jak chodzi o kaczki to Egmont błędy robi nagminne. Szczególnie w kolekcji Barksa notorycznie myli siostrzeńców Donalda mimo, że łatwo ich rozpoznać po kolorze czapeczki. Nie wiem czy to kwestia tłumaczenia czy już w oryginale mieli na to wywalone, ale tak czy inaczej taki błąd łatwo skorygować przy przygotowywaniu polskiej edycji. Chyba komuś się nie chciało po prostu.

Offline Leyek

« Odpowiedź #8573 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 15:12:13 »
Tym razem nie trzeba niczego samemu składać bo jest gotowy na wzór omnibus, trzeba dopilniwać aby dostarczono kompletne i w dobrej jakości materiały.

Nie bój, nie bój. Będą dobre materiały i wszystkie strony to się doda albo usunie w naszym wydaniu jakąś stronę przed samym komiksem i się posypią wszystkie rozkładówki. Dla chcącego nic trudnego.

Jak zawsze wspaniałej Musze (i jeszcze wspanialszemu Motylowi) wszyscy kopią dołki pod nogami. Wiadomo przecież, że Marvel zły, Image zły, czytelnicy źli, internetowi dziennikarze źli, tylko team Muchy przewspaniały.

Offline xanar

« Odpowiedź #8574 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 15:22:38 »
No w końcu dostali nagrodę wydawnictwa roku, więc jak mają myśleć  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Castiglione

« Odpowiedź #8575 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 15:27:35 »
Czyli Motyl z jednej strony redaguje komiksy Muchy, z drugiej na Paradoksie redaguje recenzje komiksów Muchy, które serwis otrzymuje od Muchy? Jaki ten świat mały.

Offline Leyek

« Odpowiedź #8576 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 15:55:43 »
Czyli Motyl z jednej strony redaguje komiksy Muchy, z drugiej na Paradoksie redaguje recenzje komiksów Muchy, które serwis otrzymuje od Muchy? Jaki ten świat mały.

Ale w jednym podpisuje się Marcin, a w drugim Motyl :)
Kolejny Batyr :)

Offline OokamiG

« Odpowiedź #8577 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 16:00:10 »
Może juma z siedziby wydawnictwa.

Offline Xmen

« Odpowiedź #8578 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 16:08:25 »
Te recenzje to parodia. Ci którzy napisali recenzję x statix 2 a nie wspomnieli o rozkładówkach stracili całą wiarygodność. Można sobie sprawdzić w wyszukiwarce i YouTube którzy to.
Muszę zacytować, nie dosłownie mojego ulubionego "ja rozjechanych rozkładówek nie zauważyłem ale z kronikarskiego obowiązku informuję, że takie są" xddd
Edit ten cytat nie jest nawet podobny, nie wiem dlaczego tak zapamiętałem ale sens jest podobny. Recenzje wrzucam do tematu o nowościach na blogach.
« Ostatnia zmiana: Śr, 23 Lipiec 2025, 16:28:56 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Konrad

« Odpowiedź #8579 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 17:17:32 »
A już za dwa tygodnie nowa premiera, czyli Zbłąkane kule tom 3: Nierozwaga swawoli
119zł - 260 stron - twarda oprawa - format 180x275 mm - 07.08.2025
https://matfel.pl/product-pol-2580512-Zblakane-kule-Nierozwaga-swawoli-David-Lapham.html

Tym razem mniej stron (260), bo zawiera tylko oryginalny 5 tom (zeszyty 31-41). Poprzednio były łączone 1-2 (456 stron) i 3-4 (496 stron). Jest to koniec oryginalnej serii.
Liczę, że w miarę dobrze się sprzedaje i pociągną to dalej. Do wydania zostaje teraz Stray Bullets Killers (248 stron) oraz 4 tomy Stray Bullets: Sunshine (każdy zbiera po 8 zeszytów i ma 248 stron).