blacktigereye (+ 1 Ukrytych) i 3 Gości przegląda ten wątek.
Pyszczku, nie kupuj tego, lub załóż wydawnictwo i wydaj porządnie. Byli tu już tacy, którzy pisali w bardzo podobnym stylu i potem zakładali rewelacyjnie wydawnictwa. 😁
Studio Lain chciało wydać Ghost Ridera 2099, ale okazało się, że licencję przejęła Mucha. A co Wy na to żeby zrobić petycję, by Mucha nie wydawała tego komiksu i zrzekła się praw, by Studio Lain przygotowało swoją wersję bez prowizorki?
Ty poważny jesteś?
Jeśli licencja została zapłacona to nie wiem jak Mucha czy inny wydawca ma teraz zrezygnować z wydania komiksu. Kto zwróci poniesione koszta? Może użytkownik @Adolf skoro wpadł na taki pomysł?
trzeba dopilniwać aby dostarczono kompletne i w dobrej jakości materiały.
Studio Lain pytało o licencję na GR2099 i jak wiem jest ona zablokowana przez innego polskie wydawcę, który z tego co było sugerowane ma w planach ten komiks na rok 2026. Nie było potwierdzone, że licencje nabyła Mucha. Może jednak to być też inny wydawca, bo Mucha nie potwierdziła do tej pory, że wyda ten komiks. Jeśli licencja została zapłacona to nie wiem jak Mucha czy inny wydawca ma teraz zrezygnować z wydania komiksu. Kto zwróci poniesione koszta? Może użytkownik @Adolf skoro wpadł na taki pomysł?Tym razem nie trzeba niczego samemu składać bo jest gotowy na wzór omnibus, trzeba dopilniwać aby dostarczono kompletne i w dobrej jakości materiały.
Ostatnio czytam sobie serię Criminal i fajnie byłoby gdyby zapowiedziane na drugą połowę roku komiksy Brubakera unikały takich rzeczy:
Z tego co było mówione to mają być dodruki Criminala więc napisz im jeszcze który to tom, może motyl przeczyta i tym razem dopilnuje korekty i poprawią.
Fajnie by było gdyby zlecali tłumaczenia osobom, które czują niuanse angielskiego i nie zmieniają nieświadomie znaczenia tłumaczonego tekstu.