Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1491742 razy)

Offline 79ers

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8460 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 12:40:45 »
Za pięć lat będzie  Świt w Marvel Limited wraz z brakującymi 3 stronami za ca 800zł.

Offline Xmen

« Odpowiedź #8461 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 12:53:48 »
Może dlatego że od 10 stron nastąpiło maksymalne rozszczelnienie zwieraczy bo wydawnictwo wywaliło 4 strony z oryginalnego wydania (i wciąż nie wiem czy to ma jakiś wpływ na fabułę czy nie) i 80% forum zachowuje się jak spasione amerykańce które poparzyły się gorącą kawą i chcą zadośćuczynienia lub linczu.
I tak, wiem że chodzi o ich głupie tłumaczenie ale to jest komiks a nie mleko w którym były substancje radioaktywne wiec teksty "to są debile" lub z fb "jebać was" są już grubo przesadzone.

Szczególnie to interesujące że podobno większość tego forum to stare chłopy po 40stce. Czyli takie które dostały od tmsemic jakieś wycinańce czasami bez ładu i składu a tutaj już rezygnują z kupowania komiksu oraz tego wydawnictwa bo brakuje 4 (słownie czterech) stron.
Ja przypomnę, że szefowa muchy to dorosła kobieta, która usunęła użytkownika DrugiejSzansy że znajomych na Instagramie, czy tam Facebooku bo zapytał jej dlaczego w komiksie brakuje 4 (słownie czterech) stron.
4 strony każdemu latają koło pióra, w porównaniu do innych wpadek muchy ta nie jest jakaś duża, jak na nich. Tutaj chodzi o całe cwaniactwo muchy, bo trzeba przyznać, że niezłe z nich cwaniaczki, Janusze biznesu.
Obrażać się nie ma na co, bo co to kolegi moje jakieś? Oni sprzedają, ja kupuję. Jak się nie podoba to nie kupuję. W sklepie jak pani ma wredne ryło albo jest niemiła, to też tam nie kupuję.
Komentarze i post usunęli, żeby zatuszować swoje próby zbycia problemu a nie ze względu, że ktoś im uja w dupę życzył, co fakt było przesadą. Nie było powodu tak się denerwować, przecież wydawnictwo odpowiedziało " sorry ziomki kupujcie jak najwięcej to zrobimy dodruk w którym będzie tak jak powinno" xd czaszka ghost ridera płonie xd
« Ostatnia zmiana: Pt, 18 Lipiec 2025, 13:10:29 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online xanar

« Odpowiedź #8462 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 13:23:50 »
Może dlatego że od 10 stron nastąpiło maksymalne rozszczelnienie zwieraczy bo wydawnictwo wywaliło 4 strony z oryginalnego wydania (i wciąż nie wiem czy to ma jakiś wpływ na fabułę czy nie) i 80% forum zachowuje się jak spasione amerykańce które poparzyły się gorącą kawą i chcą zadośćuczynienia lub linczu.
I tak, wiem że chodzi o ich głupie tłumaczenie ale to jest komiks a nie mleko w którym były substancje radioaktywne wiec teksty "to są debile" lub z fb "jebać was" są już grubo przesadzone. 

Co to za jakieś głupie tłumaczenie  ::)

To jest taki sam produkt jak każdy inny, gdzie ludzie wydają swoje normalne zarobione pieniądze, tak jak Mucha z tego z żyje, no chyba, że oni nie zarabiają na komiksach bo to przecież tylko komiks ::) . Nie wiem może ty masz jakieś inne konto czy skarbonkę gdzie trzymasz jakieś gorsze pieniądze zarobione w gorszy sposób przeznaczone na ten cel.

W sumie następnym razem mogą wydać bez okładki, przecież niepotrzebna, poza tym to tylko komiks  ::)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Xmen

« Odpowiedź #8463 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 13:35:53 »
Tylko komiks za prawie trzy stówki, przez który tylko komiks ludzie potrafią zrezygnować ze znajomości z drugim człowiekiem.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline eyesore

« Odpowiedź #8464 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 13:37:06 »

Co to za jakieś głupie tłumaczenie  ::)

To jest taki sam produkt jak każdy inny, gdzie ludzie wydają swoje normalne zarobione pieniądze, tak jak Mucha z tego z żyje, no chyba, że oni nie zarabiają na komiksach bo to przecież tylko komiks ::) . Nie wiem może ty masz jakieś inne konto czy skarbonkę gdzie trzymasz jakieś gorsze pieniądze zarobione w gorszy sposób przeznaczone na ten cel.

W sumie następnym razem mogą wydać bez okładki, przecież niepotrzebna, poza tym to tylko komiks  ::)

Chyba nie kumasz, zresztą napisałem to w kolejnym poście, można się wkurzać ale nie używać słownictwa typu "jebać was". No wspaniale, może zacznijmy używać takie słownictwa wobec siebie na forum?

Może zacznijmy równać do góry bo te gówniane bagienko mamy na co dzień.

Online xanar

« Odpowiedź #8465 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 13:53:43 »
Może nie byłoby takich komentarzy jakby wydawnictwo zareagowało od razu a nie czekało nie wiadomo na co parę dni ustalając jakąś ostateczną wersję, którą zresztą sobie później i tak zmienili (znaczy ten ostateczny wpis) ;D

Zresztą tam cały czas coś im się nie udaje, to wszytko się kumuluje, ja tam twierdzę, że oni się nie nadają do wydawania książek.

Offline Xmen

« Odpowiedź #8466 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 14:04:09 »
Ej mucha zablokowała mnie na Facebooku, serio. Teraz zobaczyłem. Ktoś jeszcze padł ofiarą takiej komunistycznej cenzury?
Przecież ja tylko napisałem, że żeby zwrócić wadliwy produkt 14 dni nie obowiązuje, tylko dłużej.
Nie chcę być wulgarny, żeby nikogo nie zgorszyć więc napiszę tylko: trzy im w cztery, if you know what i mean.

Offline Wintermute

« Odpowiedź #8467 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 14:13:36 »
Ej mucha zablokowała mnie na Facebooku, serio. Teraz zobaczyłem. Ktoś jeszcze padł ofiarą takiej komunistycznej cenzury?
Przecież ja tylko napisałem, że żeby zwrócić wadliwy produkt 14 dni nie obowiązuje, tylko dłużej.
Nie chcę być wulgarny, żeby nikogo nie zgorszyć więc napiszę tylko: trzy im w cztery, if you know what i mean.
Dobrze że nie mam Facebooka  :)

Offline komiks

« Odpowiedź #8468 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 14:33:40 »
Ja byłem prewencyjny i pierwszy usunąłem ich z obserwowanych.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Xmen

« Odpowiedź #8469 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 15:50:56 »
Na stronie muszki ghost rider dalej jest reklamowany jako "pierwszy raz w całości po polsku". Dalej wprowadzają ludzi w błąd. Opis by zmienili, zajęli się tym co do nich należy, zamiast próbować ludzi uciszać.

Offline eridraven

« Odpowiedź #8470 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 16:41:31 »
Tak przy okazji, polecam zapoznać się z serią artykułów: https://gm-adwokaci.pl/hejt-internetowy

Plus odnośnie samego komiksu można zastosować przepisy: https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacja/niezgodnosc/

Plus artykuł o różnicy pomiędzy krytyką a hejtem: https://girlbosskie.pl/jaka-jest-roznica-miedzy-hejtem-a-krytyka/
« Ostatnia zmiana: Pt, 18 Lipiec 2025, 16:56:35 wysłana przez eridraven »
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline stab

« Odpowiedź #8471 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 16:50:55 »
Na stronie muszki ghost rider dalej jest reklamowany jako "pierwszy raz w całości po polsku". Dalej wprowadzają ludzi w błąd. Opis by zmienili, zajęli się tym co do nich należy, zamiast próbować ludzi uciszać.

Za to na gildii:

"Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w zeszytach serii: Ghost Rider (1990) #21–25, 28 i 31, Ghost Rider/Blaze: Spirits of Vengeance #1–6, Morbius: The Living Vampire (1992) #1, Darkhold: Pages from the Book Of Sins #1, Nightstalkers #1, Web of Spider-Man (1985) #95–96 oraz fragment z zeszytu Midnight Sons Unlimited #1.

W tym wydaniu komiksu cztery strony z oryginalnego zeszytu 24 nie zostały uwzględnione "

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #8472 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 16:53:52 »
Tak przy okazji, polecam zapoznać się z serią artykułów: https://gm-adwokaci.pl/hejt-internetowy
Chłopie a ty czytałeś te komentarze pod postem Muchy na Facebooku? Bo coś mi się zdaje, że nie. Na ponad 100, były może 2 lub 3 z przekleństwami i nie były to groźby wymierzone w wydawnictwo, tylko wyraz frustracji klientów.

Offline BlackoutHV

« Odpowiedź #8473 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 17:25:02 »
A mój egzemplarz ma te strony (zał:).
 A tak naprawdę to nie...:D
Ale, mimo że nie pochwalam działań Muchy, to długo czekałem na to wydanie (bo uwielbiam Ghost Riderowe Mega Marvele które mam do dzisiaj) więc nie zamierzam go oddawać:P W ew. dodruk gdzieś kiedyś z brakującymi stronami też nie wierzę. A z drugiej strony brak tych stron irytuje.
 Więc postanowiłem działać;
 1. Znalezienie brakujących stron z oryginalnego wydania na necie to 5 min.
 2. Tłumaczenie i zastąpienie tekstu trwało odrobinę dłużej bo nie jestem tłumaczem- ale do ogarnięcia na raz.
 3. Szybkie przygotowanie do druku (druga i trzecia z brakujących stron jest na jednej kartce bo były po sobie) i wydruk na nieco grubszym papierze żeby wyglądało.

Wiadomo że nie jest to idealne rozwiązanie ale pozwala cieszyć się lekturą bez dziur fabularnych. Dziwię się tylko że Mucha nie wpadła na pomysł takiej erraty - bo wydrukowanie 3 kartek hurtem i rozesłanie do chętnych posiadaczy komiksu którzy się zgłoszą - wyszłoby taniej niż masowe zwroty i byłoby chyba lepiej przyjęte niż obecna sytuacja:)

Online xanar

« Odpowiedź #8474 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 17:25:34 »
Chłopie a ty czytałeś te komentarze pod postem Muchy na Facebooku? Bo coś mi się zdaje, że nie. Na ponad 100, były może 2 lub 3 z przekleństwami i nie były to groźby wymierzone w wydawnictwo, tylko wyraz frustracji klientów.

Przecież on to robi bo ma w tym jakiś interes.

Człowiek napisał do nich normlanego maila z zapytaniem i go zablokowali a ten tu jakieś artykuły wkleja o hejcie  ::)

Masz jakieś linki, jak pisać maile do Mucha Comics żeby przypadkiem nie urazić ich uczuć wydawniczych ?

Eridraven czego ty bronisz człowieku  ::) tych darmowych książek, warto ?