Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1491907 razy)

blacktigereye (+ 1 Ukrytych) i 5 Gości przegląda ten wątek.

Online xanar

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8415 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 17:10:34 »
Nie było teraz już są, wtedy zrobili po swojemu tak jak umieli najlepiej  :)
No tutaj podobno też nie było i nie dali, ale istnieją  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Xmen

« Odpowiedź #8416 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 17:12:00 »
Tak, ale co to ma do rzeczy? To zupełnie inna sytuacja.  Momokoversum to świadoma błędna decyzja wydawnicza Egmontu, a te 4 strony w Ghost Riderze to nieszkodliwa, nieświadoma pomyłka Muchy. Tam pretensje były słuszne a tutaj na siłę jest robiona afera.
Xd xd xd
Na siłę to ty kręciłeś aferę ale niech ci będzie. Po co mucha wydaje świadomie bubla ghost ridera z brakującymi stronami? mogliby wydać coś innego. Świadoma błedna decyzja wydawnictwa. Lecę do innych tematów pisać to samo xd xd xd
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online michał81

« Odpowiedź #8417 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 17:25:25 »
Dokładne. Co Marvel dał Mucha mogła zabrać, ale tego nie zrobiła.
Zrobiła to w innym komiksie.

Online michał81

« Odpowiedź #8418 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 17:31:44 »
Tak, ale co to ma do rzeczy? To zupełnie inna sytuacja.  Momokoversum to świadoma błędna decyzja wydawnicza Egmontu, a te 4 strony w Ghost Riderze to nieszkodliwa, nieświadoma pomyłka Muchy. Tam pretensje były słuszne a tutaj na siłę jest robiona afera.
Jaka błędna decyzja wydawnicza? Może po prostu komiks nie jest dla ciebie. To zaczyna być absurdalne, że jak to wydawca śmie wydać komiks skierowany do innego czytelnika. I znowu jakieś dziwne porównania do komiksu który został wydany poprawnie, w którym nie brakuje żadnych stron.

Offline Masonna

« Odpowiedź #8419 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 17:38:18 »
O, wyłączyli możliwość komentowania tego postu, a przy okazji zniknęły komentrze, w tym ten tutaj wklejony z opinią od strony prawniczej plus kilka podobnych. Mają pecha, bo w internecie nic nie ginie, a zamiast obnaża żenadę wydawnictwa.
Komary rypią...

Online Pestak

« Odpowiedź #8420 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 17:46:23 »
Jaka błędna decyzja wydawnicza? Może po prostu komiks nie jest dla ciebie. To zaczyna być absurdalne, że jak to wydawca śmie wydać komiks skierowany do innego czytelnika. I znowu jakieś dziwne porównania do komiksu który został wydany poprawnie, w którym nie brakuje żadnych stron.

Po pierwsze to nie ja wróciłem do tematu tego słabego komiksu.
Po drugie może i w tym komiksie nie brakuje żadnych stron, ale na pewno brakuje dobrej historii a ostatecznie to jest najważniejsze.

Online michał81

« Odpowiedź #8421 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 18:09:30 »
na pewno brakuje dobrej historii a ostatecznie to jest najważniejsze.
Czyli w końcu przeczytałeś tą historie?

Online xanar

« Odpowiedź #8422 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 18:16:14 »
Tam w większości tego Marvela i DC brakuje historii  ;D Co to jest drugi Bazyl, jeszcze niech napisze o blokowaniu slotów  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Pestak

« Odpowiedź #8423 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 18:23:58 »
…Zapomniałem dodać że to momokoversum blokuje sloty wartościowym komiksom.

Online michał81

« Odpowiedź #8424 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 18:29:28 »
…Zapomniałem dodać że to momokoversum blokuje sloty wartościowym komiksom.
Ja nie o to pytałem. Pytałem czy w końcu przeczytałeś ten komiks?

« Odpowiedź #8425 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 19:16:53 »
Pozwolę sobie wrzucić i tutaj. Forumowiczom dziękuje za pomoc przy pracy nad tym tekstem. Uważam, że warto - rzetelnie i konkretnie, bez robienia "afery" - pisać i nagłaśniać takie sprawy.

W polskim wydaniu "Świtu synów nocy" brakuje czterech stron. Komiks, który jest wręcz reklamowany przez wydawnictwo Mucha Comics, jako "kultowy klasyk po raz pierwszy w całości po polsku!" został wydany (o ironio!) w niekompletnej edycji.

[...]

Konkretnie, w numerze 24. serii regularnej "Ghost Rider" (1990) Mucha Comics pominęła strony piątą, ósmą, dziewiątą i trzynastą. W sumie brakuje zatem czterech stron.

[...]

Niejako centralnym punktem tej "aferki" jest oświadczenie Mucha Comics na Facebooku. Niestety, tekstu umieszczonego na oficjalnym profilu wydawnictwa nie mogę dołączyć poniżej, ponieważ… został on usunięty.

Po więcej, konkretnie i ze szczegółami:

https://komiksopedia.pl/artykul/4000-znakow-o-czterech-brakujacych-stronach-mucha-comics/
« Ostatnia zmiana: Cz, 17 Lipiec 2025, 19:21:40 wysłana przez DrugiejSzansy »
kolorowezeszyty.blogspot.com

Offline Szekak

« Odpowiedź #8426 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 19:44:34 »
Śledził ktoś komentarze na fb Muchy? Faktycznie byly jakies groźby, czy Mucha znow sie kompromituje?
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Xmen

« Odpowiedź #8427 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 19:47:20 »
Ja widziałem tylko z trzy komentarze, jeden o konsekwencjach prawnych i w dwóch było coś o prawniku. Z tym, że nie były to jakieś groźby. Tutaj piterrini i xanar wrzucali komentarz o prawniku.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #8428 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 19:48:41 »
Śledził ktoś komentarze na fb Muchy? Faktycznie byly jakies groźby, czy Mucha znow sie kompromituje?
Ja śledziłem, nie było tj. pojawiły się jedynie sugestie, że sprawą powinien się zająć UOKiK plus kilka wyzwisk w stylu "chuj wam w dupę":) Tyle przynajmniej było tak do około 23, bo potem już nie patrzyłem.

Offline stab

« Odpowiedź #8429 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 20:48:59 »
Ja się nie dziwię takim komentarzom, bo to jest albo jawne oszustwo z ich strony, albo ich skrajna niekompetencja. Dla mnie, jako klienta to mało ważne co tam się stało. Imo jedyne rozwiązanie na to, żeby ten tom się jako tako sprzedał, to deklaracja Muchy o wydaniu kolejnego tomu i dołączeniu tego nieszczęsnego zeszytu w całości. Cały czas mówimy o komiksie który kosztuje 269 zł.