Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492323 razy)

Offline michał81

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8175 dnia: Pn, 07 Lipiec 2025, 19:54:51 »
Jakby tak jeszcze wydali fatale oraz kill or be killed na wzór oryginalnych wydań deluxe byłoby świetnie ale to marzenia ściętej głowy  :'(
W przypadku Fatale było wspominane, że jest w planach wznowienie w jakieś zbiorczym wydaniu pewnie na podstawie deluxe. Tylko ja obstawiam, że takowe trafi dopiero, jak im się skończą nowe komiksy do wydawania i wstrzelą się w ich przerwę wydawniczą.

Licencję na serię Kill or be killed posiada Non Stop Comics i to do nich trzeba kierować pytania o takie wydanie, a nie do Muchy.

Offline PiotrPawel

« Odpowiedź #8176 dnia: Wt, 08 Lipiec 2025, 07:22:45 »
W przypadku Fatale było wspominane, że jest w planach wznowienie w jakieś zbiorczym wydaniu pewnie na podstawie deluxe. Tylko ja obstawiam, że takowe trafi dopiero, jak im się skończą nowe komiksy do wydawania i wstrzelą się w ich przerwę wydawniczą.

Licencję na serię Kill or be killed posiada Non Stop Comics i to do nich trzeba kierować pytania o takie wydanie, a nie do Muchy.
Non Stop Comics nie tak dawno wznowiło Zabij albo Zgiń, wszystkie tomy są dostępne także nie sądzę żeby planowali wydać to zbiorczo.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #8177 dnia: Wt, 08 Lipiec 2025, 08:50:09 »
No a "Fatale" jest w tych planach już ładnych kilka lat i jak na razie nic z tego.

Offline michał81

« Odpowiedź #8178 dnia: Wt, 08 Lipiec 2025, 13:24:49 »
Non Stop Comics nie tak dawno wznowiło Zabij albo Zgiń, wszystkie tomy są dostępne także nie sądzę żeby planowali wydać to zbiorczo.
Nie zmienia to faktu, że pytanie o deluxa trzeba kierować do NSC.

Offline michał81

« Odpowiedź #8179 dnia: Cz, 10 Lipiec 2025, 20:03:35 »
Myślałem, że będzie narzekania na wygląd grzbietu w drugim tomie Ghost Ridera, że nie współgra z pierwszym, co pewnie by przykryło większą wpadkę jaką zaliczyła Mucha z tym tomem, czyli braku 4 oryginalnych stron w zeszycie #24. I to nie jakiś błąd w druku, ponieważ te brakujące strony nie są po kolei, ale oddalone od siebie o kilka stron. Kolejny raz zjebali.
« Ostatnia zmiana: Cz, 10 Lipiec 2025, 20:09:13 wysłana przez michał81 »

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #8180 dnia: Cz, 10 Lipiec 2025, 20:24:29 »
Myślałem, że będzie narzekania na wygląd grzbietu w drugim tomie Ghost Ridera, że nie współgra z pierwszym, co pewnie by przykryło większą wpadkę jaką zaliczyła Mucha z tym tomem, czyli braku 4 oryginalnych stron w zeszycie #24. I to nie jakiś błąd w druku, ponieważ te brakujące strony nie są po kolei, ale oddalone od siebie o kilka stron. Kolejny raz zjebali.

Dzisiaj postawiłem koło siebie dopiero i mówię kurczę słabo wygląda ;) ale jeszcze nie czytałem i te nie po kolei kartki mnie już nastawiły negatywnie... Skończyłem Tombstone - ogólnie ok, znalazłem może z 10 literówek... 

Offline Xmen

« Odpowiedź #8181 dnia: Cz, 10 Lipiec 2025, 20:27:01 »
Czekaj, czekaj ale jak brak stron i to nie po kolei? Czytasz i nagle jakiś dialog się urywa, nie rozumiesz wątku czy coś? Czy to jakieś "zbędne" strony?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #8182 dnia: Cz, 10 Lipiec 2025, 20:30:21 »
W Tombstone nie brakuje stron?

Offline Castiglione

« Odpowiedź #8183 dnia: Cz, 10 Lipiec 2025, 21:11:00 »
Dziwne jest to wydawanie komiksów w Polsce. Z jednej strony żadna filozofia, skoro ktoś po godzinach sprzedaje je z własnej piwnicy w całkiem dobrej jakości, z drugiej profesjonalny (międzynarodowy?) wydawca przy co drugim tytule odwala krzywe akcje.

Offline Bodom

« Odpowiedź #8184 dnia: Cz, 10 Lipiec 2025, 21:12:52 »
Ktoś wie dlaczego Motyl przestał się udzielać na forum? :o
« Ostatnia zmiana: Cz, 10 Lipiec 2025, 22:06:17 wysłana przez Bodom »

Offline Takesh

« Odpowiedź #8185 dnia: Cz, 10 Lipiec 2025, 21:58:36 »
Jprdl.... Serio?

To teraz Muszka wyda trzeci tom i na początku powtórzy cały zeszyt?  ::)

Offline xanar

« Odpowiedź #8186 dnia: Cz, 10 Lipiec 2025, 22:07:45 »
Dziwne jest to wydawanie komiksów w Polsce. Z jednej strony żadna filozofia, skoro ktoś po godzinach sprzedaje je z własnej piwnicy w całkiem dobrej jakości, z drugiej profesjonalny (międzynarodowy?) wydawca przy co drugim tytule odwala krzywe akcje.
Najwyraźniej ci ludzie się do tego nie nadają, jak regularnie jakieś dziwne akcje się dzieją.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online amsterdream

« Odpowiedź #8187 dnia: Cz, 10 Lipiec 2025, 22:11:15 »
Ja dopiero wczoraj dostałem swój egzemplarz i najbardziej rzucił mi się w oczy papier który jest chyba z dwa razy cieńszy niż w tomie pierwszym. Grzbiet oczywiście w stylu muchy i nie pasuje do tomu pierwszego, ale do tego to już się przyzwyczaiłem.

@michal81 to w końcu brakuje 4 stron czy są nie po kolei bo nie rozumiem twojego posta.

Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline misiokles

« Odpowiedź #8188 dnia: Cz, 10 Lipiec 2025, 22:22:03 »
Dziwne jest to wydawanie komiksów w Polsce.

Produkt 'korpo' vs produkt 'handmade' - to wcale nie dziwna sytuacja :)

Offline michał81

« Odpowiedź #8189 dnia: Cz, 10 Lipiec 2025, 22:28:55 »
@michal81 to w końcu brakuje 4 stron czy są nie po kolei bo nie rozumiem twojego posta.
brakuje 4 stron

jeśli dobrze policzyłem są to 5, 8, 9 i 13

chodzi o to że nie są to strony po siebie następujące (poza 8 i 9)