Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1300006 razy)

Offline moai

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7905 dnia: Wt, 11 Marzec 2025, 16:32:34 »
A już pomijając hejt na muchę, cenę, drukarnię, zapach, czcionkę, datę premiery, itp (oczywiście jeszcze przed wydaniem) - czy to jest dobra pozycja?
Zajebisty komiks. Czytałem bardzo dawno temu, ale jak ktoś lubi weird sf przemiksowany z popkulturą i nauką to polecam bardzo. Tam jest prawie wszystko :)
Odnośnie zakończenia serii, to spodziewałem się czegoś innego, no ale nie można mieść wszystkiego. Ta mini seria, to w sumie nie za bardzo dokończenie, a historia jednego z bohaterów/bohaterek jeśli dobrze pamiętam. Mgliście pamiętam :)

Online Warpath

« Odpowiedź #7906 dnia: Wt, 11 Marzec 2025, 17:02:19 »
Dla mnie obydwie pozycje. Czekam na kolejne info o Astro City vol 2. Oby wreszcie.

Online dreamer36

« Odpowiedź #7907 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 09:22:34 »
Dla mnie obydwie pozycje. Czekam na kolejne info o Astro City vol 2. Oby wreszcie.

Ja też już nie mogę się doczekać... Zaraz się okaże, że drugi tom wyjdzie w kwietniu czyli rok po pierwszym, a tempo jednego tomu rocznie to masakra (nie wiem ile tam jest w oryginale - 5 albo 6).

Ogólnie bardzo lubię to, co Mucha wydaje - nie wszystko kupuję, ale dużo i bardzo się ucieszyłem na wydanie Astro City, ale widzę, że albo Mucha dostaje zadyszki, albo AC się słabo sprzedało i rozwlekają wydawanie do granic... szkoda by było, żeby przestali wydawać, bo to naprawdę świetna rzecz i chciałbym ją mieć w PL na twardo.

Offline eyesore

« Odpowiedź #7908 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 09:48:40 »
czytałem PM kilka lat temu, czułem się jak bym brał jakieś dragi w czasie czytania, jest mocno porąbany

jednak cena 240 na okładce dla mnie nie do przejścia, to już trochę przesada, szczególnie że bardzo ciężko jest gdzieś uzyskać rabat na muchowe pozycje większy niż 30%

Online dreamer36

« Odpowiedź #7909 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 12:11:50 »
jednak cena 240 na okładce dla mnie nie do przejścia, to już trochę przesada, szczególnie że bardzo ciężko jest gdzieś uzyskać rabat na muchowe pozycje większy niż 30%

Na gildii jest 30%....

Offline eyesore

« Odpowiedź #7910 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 12:19:07 »
Na gildii jest 30%....
większy niż 30%  ;)
ale doprecyzuję, na nowe i w miarę nowe pozycje, bo na starsze rzeczy można wyłapać nawet ponad 35%

Offline Leyek

« Odpowiedź #7911 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 12:28:15 »
I oba komiksy już wydrukowane:

Mam nadzieję, że chociaż w tym Manhattan Projects nie ma baboli, bo czekałem na ten tytuł od lat (po ang biorę głównie retrokomiksy lub jakieś niszowe pozycje co mała szansa na wydanie u nas).

Zgadza mi się tu wszystko: scenarzysta, rysownik, tematyka.

Online dreamer36

« Odpowiedź #7912 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 12:32:53 »
większy niż 30%  ;)
ale doprecyzuję, na nowe i w miarę nowe pozycje, bo na starsze rzeczy można wyłapać nawet ponad 35%

Hehe - nie zauważyłem na pierwszy rzut oka słowa "większy" :)

A rabaty pokroju 35-40% to już traktuje jako wyprzedaże - 20-30% to dla mnie na chwilę obecną standardowy rabat (zależy od wydawnictwa), chociaż Studio Lain nie daje rabatów, a i tak się wyprzedaje. Mam wrażenie, że jak cena okładkowa jest wysoka to ludzie się negatywnie nastawiają, a wg mnie 168zł (po rabacie) za 464 strony w twardej oprawie i lekko powiększonym formacie, jest kwotą do zaakceptowania. Nie znaczy, że nie chciałbym mniej, ale bądźmy szczerzy - to nie jest na pewno wysokonakładowy komiks jak np. mutanci czy spider. Ja biorę - jak nie wejdzie, to sprzedam, ale lubię Hickmana więc spróbuję, a jak siądzie to dam sygnał wydawcy do kontynuwania :)

Online Konrad

« Odpowiedź #7913 dnia: Cz, 20 Marzec 2025, 17:41:31 »
Jak coś to w Tantisie Projekty Manhattan są prawie dyszkę taniej niż w Gildii - 158,39 zł vs 167,30 zł
https://tantis.pl/projekty-manhattan-t-1-niedobra-nauka-p3612998?utm_source=google&utm_medium=cpc (przekierowanie z google)
Darmowa dostawa z kodem "dziendobry" od 89zł.
Można jeszcze oczywiście zbić kuponem w InpostPay (niestety od dłuższego czasu za punkty są dostępne tylko te na -10zł).
Ja zapłaciłem finalnie 148,39 zł

« Ostatnia zmiana: Cz, 20 Marzec 2025, 17:43:12 wysłana przez Konrad »