Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1497427 razy)

Offline Jaxx

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7890 dnia: Śr, 12 Luty 2025, 21:57:57 »
Ma ktoś z Was już drugi tom Stray Bullets? Pytam bo chciałem sprawdzić czy w rozdziale 18 też macie na pierwszej stronie brak spacji między wyrazami. To taki zabieg bo nie pamiętam czy tak było w wersji oryginalnej?

U mnie jest tak w całym zeszycie 18, ale tylko w ramkach narracyjnych. Dymki dialogowe są ok.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #7891 dnia: Śr, 12 Luty 2025, 22:00:40 »
Mucha już odpowiedziała na Facebooku, że jest ok bo oni opierali swoja wersję na Uber Alles Edition i tam nie ma spacji. Dali przykładową stronę i faktycznie mają rację.

Offline Murazor

« Odpowiedź #7892 dnia: Cz, 13 Luty 2025, 08:45:40 »
Uff dobrze, ze to nie blad. Niby nic wielkiego, ale troche by mnie draznilo, bo to najlepsza seria jaka wydaja (wg mnie oczywiscie :P)

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #7893 dnia: Cz, 13 Luty 2025, 09:08:51 »
Uff dobrze, ze to nie blad. Niby nic wielkiego, ale troche by mnie draznilo, bo to najlepsza seria jaka wydaja (wg mnie oczywiscie :P)
Pełna zgoda. Świetna pozycja, gdzie każdy kolejny rozdział jest lepszy od poprzedniego. Wczoraj miałem przeczytać jeden zeszyt wieczorem, a "pyknąłem" pięć:)

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #7894 dnia: Cz, 20 Luty 2025, 18:11:27 »
Czy można spodziewać się wydania Alien: Black, White & Blood?

Online Konrad

« Odpowiedź #7895 dnia: So, 08 Marzec 2025, 10:44:10 »
Bzzz, bzzz 🪰 📖🧪!
Już 21 marca Jonathan Hickman (Na wschód od zachodu, X-Men) mimo woli rozszczepi nie tylko atom, ale też rzeczywistość!
PROJEKTY MANHATTAN. TOM 1. NIEDOBRA NAUKA
A gdyby tak Projekt Manhattan był czymś więcej niż tylko programem, który miał na celu wyprodukować pierwszą bombę atomową, a najwybitniejsi naukowcy XX wieku — Einstein, Feynman, Fermi i Oppenheimer — brali udział w tajnych eksperymentach wykraczających poza granice naszych najśmielszych marzeń, budując przyszłość na kłamstwach, krwi i własnym wybujałym ego?
A gdyby tak... wszystko szlag trafił?
W PROJEKTACH MANHATTAN fantastyka naukowa staje się faktem, gdy nasi antybohaterowie odkrywają tajemnice wszechświatów, stawiając czoła zagrożeniom nie tylko z głębi kosmosu, lecz także z kuluarów własnego rządu. Załóż więc fartuch i gogle ochronne, zapomnij o wszystkim, co wiesz o przeszłości, i śledź małe kroki dla niepoczytalnych geniuszy, ale wielkie skoki dla ludzkości, dzięki duetowi Jonathan Hickman i Nick Pitarra.
TYLKO DLA DOROSŁYCH
Scenariusz: Jonathan Hickman
Ilustracje: Nick Pitarra, Ryan Browne
Kolory: Jordie Bellaire
Tłumaczenie: Arek Wróblewski
Liczba stron: 464
Format: 180 mm x 275 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor / Edica
ISBN: 978-83-67571-49-4
Wydanie pierwsze
Cena: 239,00 PLN
https://www.facebook.com/MuchaComics/posts/pfbid0iHQjWX79ppmbyQZfwBKZoUFYdk9GZRsjNVRYvxH8DQ2Vvz2RaovWe9SmVXgBat7vl

Offline Takesh

« Odpowiedź #7896 dnia: So, 08 Marzec 2025, 17:03:05 »
Ciekawe czy pliki sprawdzili przed puszczeniem do druku...

Offline 79ers

« Odpowiedź #7897 dnia: So, 08 Marzec 2025, 18:20:43 »
240 pln - z całą pewnością sprawdzili

Offline Sparnage

« Odpowiedź #7898 dnia: So, 08 Marzec 2025, 19:41:45 »
240 pln - z całą pewnością sprawdzili

Drugie X-Statix miało podobną cenę, a wszyscy pamiętamy sprawę z rozkładówką. Do czasu premiery nie ma nic pewnego.

Offline 79ers

« Odpowiedź #7899 dnia: So, 08 Marzec 2025, 21:51:42 »
Jedyne dobrze wydrukowane  rozkładówki są w Playboy Centerfolds z Chronicie Books, a są niewiele droższe od MP i książka 850stron, full kolor, ponad 700 pełnowymiarowych fotek, format 21,5x35.

Online amsterdream

« Odpowiedź #7900 dnia: Nd, 09 Marzec 2025, 10:16:48 »
Z tymi cenami to już komiksy odjechały konkretnie. Oczywiście odpuszczam.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline dreamer36

« Odpowiedź #7901 dnia: Nd, 09 Marzec 2025, 14:09:34 »
A już pomijając hejt na muchę, cenę, drukarnię, zapach, czcionkę, datę premiery, itp (oczywiście jeszcze przed wydaniem) - czy to jest dobra pozycja?

Offline starcek

« Odpowiedź #7902 dnia: Nd, 09 Marzec 2025, 14:16:44 »
I czy została zakończona, bo coś mi świta, że chyba to porzucona przez autorów sierotka?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline michał81

« Odpowiedź #7903 dnia: Nd, 09 Marzec 2025, 14:28:49 »
I czy została zakończona, bo coś mi świta, że chyba to porzucona przez autorów sierotka?
Hickman dokończył serię w postaci mini serii Manhattan Projects: The Sun Beyond the Stars (będzie w drugim tomie).

A już pomijając hejt na muchę, cenę, drukarnię, zapach, czcionkę, datę premiery, itp (oczywiście jeszcze przed wydaniem) - czy to jest dobra pozycja?
Dla fanów Hickmana.

Online Konrad

« Odpowiedź #7904 dnia: Wt, 11 Marzec 2025, 10:57:35 »
Kolejna marcowa premiera - Sceny zbrodni
https://www.goodreads.com/book/show/56220018-scene-of-the-crime
Bzzz, bzzz 🪰 📖🔫!
Już 21 marca Ed Brubaker opowie o kolejnych morderstwach, tajemnicach, bardzo złych decyzjach i niezręcznych dramatach rodzinnych!
SCENY ZBRODNI
Prywatny detektyw Jack Herriman widział już wiele trupów. To zresztą u Herrimanów rodzinne: jego wuj jest drugim po Weegeem najsłynniejszym fotografem miejsc zbrodni. Skołowany po ostatnim zleceniu, które potoczyło się wyjątkowo pechowo, Jack podejmuje sprawę zaginionej dziewczyny. Miało być łatwo. Znajduje jednak same kłamstwa i sekrety sekty wolnej miłości.
SCENY ZBRODNI Eda Brubakera i Michaela Larka po raz pierwszy ukazały się wiele lat przed tym, jak autorzy wypuścili znane i cenione serie, takie jak Gotham Central. Na długo przed tym, zanim posypały się nominacje do Nagrody Eisnera. Teraz to arcydzieło  detektywistycznego noir wraca w odświeżonym wydaniu z nigdy dotąd niepublikowanymi dodatkami i materiałami z kulis powstawania, uzupełnionymi osobistą opowieścią Eda. 
Uwielbiana seria kryminalna po raz pierwszy w Polsce! 
Wspaniała rzecz. Klimatyczna, mroczna, pokręcona opowieść, która z pewnymi kliszami bezlitośnie się rozprawia, by inne z uznaniem obdarzyć uchyleniem kapelusza.
— Booklist
Scenariusz: Ed Brubaker
Ilustracje: Michael Lark
Tusz: Sean Phillips i Michael Lark
Kolory: James Sinclair
Tłumaczenie: Maria Lengren
Liczba stron: 128
Format: 180 mm x 275 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN: 978-83-67571-50-0
Wydanie pierwsze
Cena okładkowa: 79,00 zł
Premiera: 21 marca 2024 roku
https://www.facebook.com/MuchaComics/posts/pfbid0ddZ4LfiTBcNzByxUXMR1tp3a2g8kULMwRy3qMXqdixW3ZHGKaUD76ryFHhCmW1zBl

I oba komiksy już wydrukowane:
« Ostatnia zmiana: Wt, 11 Marzec 2025, 11:01:15 wysłana przez Konrad »