Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1203742 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline OokamiG

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7695 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 14:37:41 »
dwóch cwaniaków
Ale wydaje mi się, że nie cwanaikowałem XD, tylko rozwiewałem wątpliwości. Swoją drogą czemu nie wydać zawartości Epica i podpiąć to pod X Men u nas? Skro wydają kolejny tytuł to się to u nas sprzedaje, więc kompleciści by nie pogardzili pełniejszym wydaniem. Chyba, że w planach też jest konkretnie Epic X Men o tym podtytule.

Offline xanar

« Odpowiedź #7696 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 14:46:26 »
W sumie to mogliby wydać, ten pierwszy epic New Mutants + te parę zeszytów z drugiego, bo później to już byłby dupbel po Egmoncie. :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online michał81

« Odpowiedź #7697 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 14:51:57 »
Ale wydaje mi się, że nie cwanaikowałem XD, tylko rozwiewałem wątpliwości. Swoją drogą czemu nie wydać zawartości Epica i podpiąć to pod X Men u nas? Skro wydają kolejny tytuł to się to u nas sprzedaje, więc kompleciści by nie pogardzili pełniejszym wydaniem. Chyba, że w planach też jest konkretnie Epic X Men o tym podtytule.
Epik New Mutants nie ma wszystkich zeszytów które są w X-men Asgradian Wars, dokładnie brak z X-Men and Alpha Flight #1-2, gdzie są ważna wątki dla Cyclopa i Madelyne Pryor, więc na 100% to znajdzie się kiedyś w epikach X-men.

Offline musznik11

« Odpowiedź #7698 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 15:19:38 »
Przecież już zostały umieszczone w X-Men Epic Collection vol. 12 "The Gift" i to w pierwszej połowie tego tomu. Resztę historii dostajemy w New Mutants Epic Collection vol. 3 "Asgardian Wars". Nie ma i nie będzie jednego tomu Epic Collection z całością tej opowieści.

Wątpliwe jest też, by Marvel w przyszłości zdublował zawartość tych dwóch zeszytów z New Mutants (ok. 110 stron) w niewydanym do tej pory X-Men Epic Collection vol. 13.

Offline xanar

« Odpowiedź #7699 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 16:03:09 »
Ale, że jak nie dadzą annuala X-men w epickach X-men.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #7700 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 17:04:10 »
Najlepiej by było, gdyby Mucha połączyła Epic New Mutants i wydanie zbiorcze X-Men Asgardian War. Zrobili jedynego takiego na świecie Spectaculara Spider-Mana DeMatteisa, więc co to dla nich. :)

Ale jeśli dostaniemy tylko wersję na 230 stron, to ja bym poprosił, by Mucha spuściła z tej ceny. 150 zł za cieńszy komiks nie dam.

Offline Motyl

« Odpowiedź #7701 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 17:10:05 »

Ten Epic jest zrobiony trochę kulawo. Ma tytuł Asgardian Wars, mimo że nie zawiera pełnej historii (Marvel po prostu lubi naciągać klientów), ma brzydką okładkę z Beyonderem (podobna była w New Mutants Classic vol.5) i zawiera tie-iny do Secret Wars II, więc jak już chcieli Beyondera na okładce, to powinni też dać odpowiedni tytuł temu tomowi.

Dysponuję jedynie pierwszym wydaniem zbiorczym Asgardian Wars (moim ulubionym), wysłużone, bo czytałem ze sto razy. Podobnie jak inne albumy z tamtego okresu. Dla porównania zestawienie z nowym epikiem, który ma prawie pięćset stron, ale objętościowo wygląda tak samo jak stare wydanie X-Men.

Poniżej podpis Claremonta do przedmowy, która w starym wydaniu akurat jest na białym tle, czarne jest w nowszej edycji tego albumu.

Offline xanar

« Odpowiedź #7702 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 20:54:59 »
Przecież już zostały umieszczone w X-Men Epic Collection vol. 12 "The Gift" i to w pierwszej połowie tego tomu. Resztę historii dostajemy w New Mutants Epic Collection vol. 3 "Asgardian Wars". Nie ma i nie będzie jednego tomu Epic Collection z całością tej opowieści.

Wątpliwe jest też, by Marvel w przyszłości zdublował zawartość tych dwóch zeszytów z New Mutants (ok. 110 stron) w niewydanym do tej pory X-Men Epic Collection vol. 13.

Znam przyszłość to mogę wam powiedzieć w tym epic X-men nr 13 będzie:
New Mutants Special Edition #1 oraz
X-Men Annual #9

Dobry żart z tym "Wątpliwe jest też, by Marvel w przyszłości zdublował zawartość" Jak oni potrafią zdublować 3/4 książki z 1000 stron, jak było z X-men vol.5 i Mutant Massacre Prelude  :) 
W omnibusach masz te XMEN AND ALPHA FLIGHT (1985) #1-2  w vol.4 a te annuale w vol.5.

Offline Konrad

« Odpowiedź #7703 dnia: Nd, 06 Październik 2024, 17:25:03 »
Za krótki okres w sprzedaży, może po miesiącu będzie wiadomo konkretną ilość sztuk, jaka zeszła. W Łodzi pytałem na Atomie, to wszystkie nowości sprzedawały się nieźle, najlepiej Brubaker, co nie powinno dziwić, plus jego cena nie była wysoka. Saga nie kosztuje mało, więc pewnie też część czytelników poluje na większe promocje niż 30%. Na pewno pierwszego dnia i to tak do godziny 16 sprzedały się wszystkie egzemplarze Wielu śmierci Laili Starr.
A wiesz czy Wiele śmierci Laili Starr ogólnie sprzedało się na tyle dobrze, żeby Mucha była zainteresowana kolejnym komiksem tego duetu, czyli Rare Flavours?
https://www.goodreads.com/book/show/176442681-rare-flavours
https://www.bdgest.com/preview-4219-BD-le-dernier-festin-de-rubin-recit-complet.html

Offline Motyl

« Odpowiedź #7704 dnia: Nd, 06 Październik 2024, 21:36:53 »
Wiele śmierci Laili Starr sprzedało się ok, na pewno komiks był większym hitem w Portugalii niż u nas. Na razie nie ma planów dotyczących Rare Flavours.

Offline Warpath

« Odpowiedź #7705 dnia: Pn, 07 Październik 2024, 08:38:14 »
A wiadomo w okolicy jakiej daty planowany jest drugi tom Astro City?

Offline Motyl

« Odpowiedź #7706 dnia: Pn, 07 Październik 2024, 20:43:35 »
A wiadomo w okolicy jakiej daty planowany jest drugi tom Astro City?

Tłumaczenie nie jest jeszcze gotowe. A więc premiera najszybciej w pierwszym kwartale przyszłego roku.

Offline Warpath

« Odpowiedź #7707 dnia: Pn, 07 Październik 2024, 20:55:29 »
Dzięki Motyl. Szkoda, że nie w tym, ale jest jak jest.

A tu nagle:

Bzzz, bzzz
Tęskniliście za Spectacular Spider-Manem? Kolejne przygody ścianołaza spod ręki Gerry'ego Conwaya i Sala Buscemy ukażą się naszym nakładem w 2025 roku!

Offline Murazor

« Odpowiedź #7708 dnia: Pn, 07 Październik 2024, 21:05:27 »
Akurat wczoraj sie troche "bawilem" :D

Motylu, a Zbłąkane kule?

Offline amsterdream

« Odpowiedź #7709 dnia: Pn, 07 Październik 2024, 21:11:27 »
Szkoda ze takie skakanie od prawej do lewej. Spectaculara spokojnie mogliby pociągnąć całego po kolei.
Czas nas zmienił, chłopaki.

Ratujmy wilki!
https://dzialaj.greenpeace.pl/wilki