Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1184181 razy)

Online Lipa

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7620 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2024, 16:00:19 »
Nowe wydawnictwo i nowy tytuł

Saga Moitu

Offline Dracos

« Odpowiedź #7621 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2024, 16:03:43 »
Pewnie nowy pracownik nie ogarnia jeszcze dodawania tytułów do bazy ;)

Offline amsterdream

« Odpowiedź #7622 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2024, 16:10:18 »
Oj tam, oj tam. Pewnie po weekendzie go jeszcze trzyma.
Czas nas zmienił, chłopaki.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #7623 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2024, 16:15:19 »
Przydałaby się jeszcze jakaś promka na emefkę żeby można było poniżej 150 zł kupić. Ale będę brał na pewno.

Offline kostuch

« Odpowiedź #7624 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2024, 19:44:15 »
Przydałaby się jeszcze jakaś promka na emefkę żeby można było poniżej 150 zł kupić. Ale będę brał na pewno.
Cos tam na fb zapowiedzieli ale na dzis jeszcze bez konkretow co/gdzie/za ile

Offline death_bird

« Odpowiedź #7625 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2024, 23:00:37 »
Trochę źle Mucha zaczęła wydawać te Epiki. Mogli zacząć od 8 i wtedy byłby jeden ciąg z Essentialami Mandragory i lecieć potem dalej po kolei.

Rozumiem, że gdyby chcieli wydać to co 100 lat temu puściła Mandragora to byłby dubel i nie powinni tego wydawać? ;)
Ciągłość z czymś co wyszło wtedy gdy wydawała to Mandragora to żadna ciągłość śmiem twierdzić. ::)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline amsterdream

« Odpowiedź #7626 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 05:55:32 »
Jak nieraz oglądam kolekcje co ludzie wrzucają tutaj na forum czy na FB to te Essentiale ma prawie każdy więc dużo osób miałoby ciągłość. Każdemu dogodzić się jednak nie da.

Offline death_bird

« Odpowiedź #7627 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 20:14:15 »
Tylko kiedy to zostało wydane i w jakiej formie? Ci, którzy urodzili się w dniu wydania dzisiaj są już pełnoletni. Podejrzewam również, że sporo ludzi chciałoby to mieć w kolorze.
Jasne, że wszystkim nie dogodzisz, ale niewydawanie czegoś, bo wyszło 18 lat temu i na komiksowych społecznościówkach widać, że ktoś to ma hm... przypomina mi to kogoś.  ;)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #7628 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 21:04:46 »
Dlatego właśnie masz wybór i możesz albo zostać przy czarno - białych Essentialach Spider-Mana, Daredevila czy X-Men, albo kupić ich kolorowe wersje w MO od Hachette. Zresztą - pierwsze 9 zeszytów X-Men po restarcie Mucha już tłumaczyła dla WKKM.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #7629 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 21:20:40 »
Ale gdzie ja niby pisałem o niewydaniu czegoś? Wspomniałem tylko że fajnie jakby zaczęli od 8 zamiast od 9 bo ludzie posiadający Essentiale mieliby ciągłość fabularna i fajny smaczek i tyle.

Offline death_bird

« Odpowiedź #7630 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 22:47:52 »
No na logikę - jeżeli chcesz żeby wydali od tego konkretnego tomu, bo byłaby ciągłość z Mandragorą to znaczy, że po co mają wydawać wcześniejsze skoro te są już od Mandragory i ludzie na sieci chwalą się, że mają.

Offline xanar

« Odpowiedź #7631 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2024, 15:02:28 »
Oryginalne wydanie tańsze. Ciekawych czasów dożylismy.
No tańsze, vol. 3 z tym materiałem, twarda okładka, format taki sam, można kupić za jakieś 300 i ma 1056 stron.
Twój komiks jest lepszy niż mój

« Odpowiedź #7632 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2024, 16:30:48 »
 Coraz bardziej odklejam się od Muchy. Miałem brać i tego X-Men i tę Sagę Brood i tak się patrzę na te ceny i morale mi spada cały czas. Jasne, że dobrze pisana, ale to zwykła amerykańska superbohaterska pulpa, to nie jest nawet jakiś masterpiece gatunkowy, że już nie wspomnę o ogólnokomiksowym. To nawet nie są najlepsze komiksy o X-Men, więc sorry, ale chyba nie, bo to nawet formą nie nadrabia. Dalej czekam na trzeci tom X-Statix w księgarniach, żeby kupić razem z drugim, wezmę komplet Astro City a dalej to już ciemność widzę.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #7633 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2024, 18:36:13 »
@UP

A ja z tych samych powodów wezmę Brood Sagę, ale odpuszczam X-Statix.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #7634 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2024, 20:24:47 »
A najlepiej wziąć obie te rzeczy. I fajnie, że w ogóle jest z czego wybierać, a nie zwyczajowe kupiłbym, ale i tak nikt u nas tego nie wyda.