Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1327668 razy)

Offline Crono

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7560 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 23:32:02 »
Jakiś cytat? Egmont na pewno ma wyłączność na DC. Jakieś oficjalne coś na temat tego że Mucha może tylko ochłapy dostać że stołu "pańskiego"?
Nie ochłapy. Motyl kiedyś pisał, że jak Mucha jest zainteresowana jakimś tytułem z Marvela, to Panini pyta Egmont czy przypadkiem oni nie chcą tego wydać, bo jako większy gracz na rynku mają pierwszeństwo.

Offline notBart

« Odpowiedź #7561 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 19:25:22 »
Dokładnie. Egmont wydaje też "bieżące" serie (nie wiem czy przypadkiem nie mają czegoś narzuconego do wydania) i chyba dlatego ma pierwszeństwo przy klasykach.

Online xanar

« Odpowiedź #7562 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 19:31:53 »
Narzucone to może mieć przy DC przy Marvelu wątpię.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #7563 dnia: Wt, 02 Lipiec 2024, 08:04:18 »
Poprzednie ze 20 stron pokazuje, że na niektóre wydawnictwa na forum można wylewać pomyje i nie ma żadnej reakcji, ale jak ktoś zacznie krytykować innych, to zaraz robi się hejt obronny.

Nie wiem jak pakują w firmowym sklepie Muchy, bo albo zamawiałem ich pozycje na tantis.pl i taniejksiążce.pl, albo w Gildii.pl, bo dostawa do punktu odbioru była darmowa. I poza jedną historią z kurierem, gdzie obił mi 4 komiksy, w tym Age of Apocalypse, problemów z uszkodzeniami nie miałem. Zresztą kto zagląda do tematu o mojej kolekcji, widzi jak komiksy dochodzące do mnie są pakowane i w jakim stanie wyciągam je z pudła.

Brood Sagę oczywiście biorę, chociaż jak czytałem Masakrę Mutantów i Upadek Mutantów, to trochę na Claremoncie przysypiałem. Ale kolejne tomy Czerń, Biel i Krew to dla mnie porażka. Mucha i tak wydaje mało a jednocześnie rozdrabnia się na takie stand alone. To nie są historie dla mnie. Ja bym chciał więcej tomów z marvelowskiego continiuity. Bo to chyba w Inferno wspomniano o tym, że wcześniej tylko mutanci potrafili przełamać zarażenie od miotu. Albo w Ghost Riderze? Nie pamiętam, ale coś było. Lub genialny tom o śmierci Jean DeWolf. Jakby nie wyszedł po polsku, to trzy tomy Spencera wracające do historii Zjadacza Grzechów byłyby o wiele mniej zrozumiałe. A tak mamy orginalną historię i powrót do niej po latach.

I takich właśnie komiksów chciałbym od Muchy. Trzymajcie się tam w tym wydawnictwie i wydawajcie dużo Marvela.

Offline Konrad

« Odpowiedź #7564 dnia: So, 06 Lipiec 2024, 19:41:19 »
Premiera 5 tomu Reckless 16 lipca

Bzzz, bzzz 🪰📖🔫!
Już 16 lipca ostatnie (na razie!) spotkanie z Ethanem Recklessem, którego najnowsza sprawa może go zupełnie złamać i zmienić jego życie na zawsze!

RECKLESS. TOM 5. ZA MNĄ PO KRES.
Poznaj Ethana Recklessa. Twoje kłopoty to jego specjalność. Za odpowiednią sumę.
Za młodu Ethan był agentem FBI i rewolucjonistą, czego dowodem jest kilka blizn, których się wtedy dorobił. Dziś jest po trochu windykatorem, po trochu prywatnym detektywem, ale przede wszystkim wrakiem człowieka.
Po trzęsieniu ziemi, które nawiedziło San Francisco w 1989 roku, Ethan wyrusza do zniszczonego miasta na poszukiwanie zaginionej kobiety. Okazuje się jednak, że ścieżka, którą za nią podąża, jest nie tylko wyjątkowo cienista, ale przede wszystkim zupełnie niepodobna do innych, którymi dotąd błądził.
ZA MNĄ PO KRES to już piąta i wzbudzająca największe emocje odsłona bestsellerowej serii RECKLESS autorstwa Eda Brubakera i Seana Phillipsa, jednego z najbardziej zasłużonych duetów komiksowych i nagradzanych twórców takich komiksów jak PULP, WSZYSCY MOI BOHATEROWIE TO ĆPUNY, CRIMINAL, ZAĆMIENIE czy ZABIJ ALBO ZGIŃ.

„Lektura tego albumu jest jak seans najlepszego filmu noir. Brubaker mistrzowsko portretuje kryminalny półświatek i jego wpływ na średniej klasy śledczych. Jeśli podobały się wam Sokół maltański, Długie pożegnanie i Rockford Files, będziecie zachwyceni”. – Kareem Abdul-Jabbar

„Niekończące się odniesienia kulturowe, zagłębianie się w lata osiemdziesiąte na Wschodnim Wybrzeżu Ameryki i nakreślanie nowej formuły prawości i bohaterstwa sprawiają, że czytelnicy z niecierpliwością czekają na kolejną przygodę markotnego Ethana”. – Publishers Weekly

„O rany, ten album zwolnił w mojej głowie wszystkie zapadki spod znaku powieści kryminalnej... Błogość”. – Patton Oswalt

Scenariusz: Ed Brubaker
Ilustracje: Sean Phillips
Kolory: Jacob Phillips
Tłumaczenie: Maria Lengren
Liczba stron: 144
Format: 180 mm x 275 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN  978-83-67571-36-4
Wydanie pierwsze
Cena okładkowa: 79,00 zł
Premiera: 16 lipca 2024 roku

Offline michał81

« Odpowiedź #7565 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 10:07:21 »
   Bzzz, bzzz 🪰 📖🔥!

Z okazji 35. Festiwalu Komiksu i Gier przygotowaliśmy trzy premiery, które ukażą się w następnych czterech tygodniach (i oczywiście na festiwalu):

MARVEL ZOMBIES. CZERŃ, BIEL i KREW
GORĄCZKA NOCY
X-MEN. SAGA MIOTU

Szczegóły już wkrótce!

Na które z nich czekacie najbardziej? (Mamy nadzieję, że na wszystkie!)

Online Raveonettes

« Odpowiedź #7566 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 10:23:03 »
Czytał ktoś z Was Brood Saga? Warto czy zestarzała się tak że już nie da się tego czytać?

Offline Lobo

« Odpowiedź #7567 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 11:03:03 »
Chyba lepiej poczekać na recenzję polskiego wydania

Offline michał81

« Odpowiedź #7568 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 11:04:25 »
Czytał ktoś z Was Brood Saga? Warto czy zestarzała się tak że już nie da się tego czytać?
W oryginale splash page nie są rozwalone 😉

Online Raveonettes

« Odpowiedź #7569 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 11:08:28 »
W oryginale splash page nie są rozwalone 😉
U nas z tym może być róznie:) Pytam bardziej o aspekt scenariusza bo niektóre komiksy Claremonta z tamtych lat są dla mnie do dziś super tj. Dark Phoenix Saga czy God Love, man kills, ale już taki Demon Bear Saga nie wytrzymał dla mnie próby czasu.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #7570 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 11:26:24 »
Saga Miotu to jest bezpośrednia kontynuacja Legendy X-men: Jim Lee  czy Mucha robi swoje Punkty Zwrotne? 

Offline michał81

« Odpowiedź #7571 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 11:33:58 »
Saga Miotu to jest bezpośrednia kontynuacja Legendy X-men: Jim Lee  czy Mucha robi swoje Punkty Zwrotne?
To nie jest kontynuacja Legend X-men. Legendy to początek lat 90, tak Saga Miotu to początek lat 80. Zapowiedziane wydanie to nie Punkty Zwrotne tylko epik 9 w wydaniu muchowym.

Offline Brzon

« Odpowiedź #7572 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 11:36:15 »
Ani jedno ani drugie. To taki Epic wydany od czapy 8)
Akcja dzieje się troszkę po Essential X-Men t.2. Może Mucha pociągnie dalej.

Online Warpath

« Odpowiedź #7573 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 15:12:52 »

Jeśli ktoś lubi starego, dobrego Claremonta, to warto ; ) Nie dla czytelników lubujących się jedynie we współczesnych szybkich narracjach, to oldschool pełną gębą. Ja Claremonta uwielbiam, ale też stary jestem.

Z zapowiedzi dla mnie jedynie Gorączka Nocy, jako że X-si od dawna stoją w omniakach, a BW&B po prostu nie trafia do mnie koncepcyjnie. Wciąż czekam na integral Fatale ; )

Offline Masonna

« Odpowiedź #7574 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 14:59:29 »

Ciężko się to czyta. Ja niestety kupię, bo kupuję wszystko co X-Menowe wydawane w Polsce, ale przebrnę przez to bez większej przyjemności.
Ekologia, głupcze!