Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 903629 razy)

Offline Random_Hero

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #6045 dnia: Pn, 18 Wrzesień 2023, 11:32:28 »
Dziś już 18 wrzesnia, a zapowiedzi Ghost Ridera jeszcze nie ma. Motyl czy możesz dać "przeciek" na ten temat? Kompletuje paczkę na koniec miesiąca i tylko tej pozycji mi brakuje

Offline Motyl

« Odpowiedź #6046 dnia: Pn, 18 Wrzesień 2023, 12:09:46 »
Nie znam dokładnej daty. Wiem, że poszło do druku z początkiem września. Dopytywałem w weekend to dostałem tylko info, że dopóki drukarnia nie poda daty zakończenia swoich czynności, szefowa nie podaje daty dziennej premiery. Podejrzewam, że dzieje się tak z powodu ewentualnej obsuwy czy jakiś wpadek drukarni, aby nie było tak, że w sklepach wisi data premiery, a komiks będzie dwa tygodnie później. Pamiętam, że pierwszy tom Wolverine'a miał być w grudniu, ale zabrakło papieru i był dopiero w połowie stycznia. Niemniej od daty ogłoszenia premiery, a pojawienia się w sklepach minie pewnie tylko kilka dni, bo zazwyczaj jak wrzucane są zapowiedzi dzienne to komiks jest już na ostatniej prostej do transportu do magazynu.

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #6047 dnia: Pn, 18 Wrzesień 2023, 12:18:25 »
Motyl, możesz zdradzić czy jest szansa, że Astro City będzie na MFKiG ?

Offline Motyl

« Odpowiedź #6048 dnia: Pn, 18 Wrzesień 2023, 12:22:53 »
Nie będzie. Jest jeszcze w redakcji. Jedyną premierą, jak się wyrobi drukarnia, będzie X-Statix 2, które poszło już do druku.

Offline Motyl

« Odpowiedź #6049 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 08:51:02 »
W sklepie Gildii ruszyła promocja na starsze tytuły Muchy, resztki magazynowe niektórych pozycji, komiksy z krótkim terminem do spożycia :) a także parę nie tak starych znowu rzeczy - https://www.gildia.pl/promocje/450?page=3&sort=premiere

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #6050 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 09:37:41 »
@UP
Szkoda, że Ghost Ridera jeszcze nie ma. :)

Dobre ceny na X-Force i Iron Fista, ale te pozycje już mam. Mam Jessicę Jones tom 2 ale komiks nie zachęcił mnie, by sięgnąć po kontynuacje. Ale dla innych to naprawdę niezłe ceny.

Pytanie czy będzie 3 tom Wolverine'a od Muchy? Są jakieś plany na przyszły rok?

Offline Motyl

« Odpowiedź #6051 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 09:47:55 »
Komiksy Marvela na przyszły rok masz praktycznie zapowiedziane. Kontynuacje wydawanych serii i to, co zostało już ogłoszone i czeka w kolejce do publikacji. Może wpadnie jeszcze jeden tytuł, ale szczegóły pewnie w 2024 r.

Offline burberry

« Odpowiedź #6052 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 10:09:03 »
W sklepie Gildii ruszyła promocja na starsze tytuły Muchy, resztki magazynowe niektórych pozycji, komiksy z krótkim terminem do spożycia :) a także parę nie tak starych znowu rzeczy - https://www.gildia.pl/promocje/450?page=3&sort=premiere

Dzięki, zamówiłem sobie 4 komiksy:

- Wszyscy moi bohaterowie to ćpuny - komiks z uniwersum Criminal, które zbieram i lubię
- Bękarty Południa 1,2 - 29 zł za jeden tom, wystarczy, żeby sprawdzić, czy fajne i będę już w połowie serii :) opinie mają dobre
- Cmentarz bezimiennych - nie mam pojęcia, co to, ale było po 27 zł ;)

Offline michał81

« Odpowiedź #6053 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 10:41:15 »
- Bękarty Południa 1,2 - 29 zł za jeden tom, wystarczy, żeby sprawdzić, czy fajne i będę już w połowie serii :) opinie mają dobre
Rewelacyjna seria. Szkoda tylko że Aaron cały czas wstrzymuje się z jej zakończeniem (te 4 tomy to nie jest kompletna historia) i woli pisać miernej jakości Avengers, czy zapowiedzianego ostatnio Batmana. Choć problem jest po stronie rysownika, bo Jason Latour dopuścił się molestowania jak dobrze pamiętam i przez to seria stoi w miejscu. Aaron mógłby wziąć do dokończenia Guera, z którym już współpracował i którego rysunki też by pasowały do historii.

Offline Death

« Odpowiedź #6054 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 10:44:46 »
Bękarty z Południa koniecznie. Jeśli ktoś lubi Skalp i Kaznodzieję, to tym bardziej.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #6055 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 10:48:05 »
Przeciętna seria. Przyzwoita, ale nic ponad to. A Kaznodzieję bardzo.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #6056 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 10:51:05 »
Rewelacyjna seria. Szkoda tylko że Aaron cały czas wstrzymuje się z jej zakończeniem (te 4 tomy to nie jest kompletna historia) i woli pisać miernej jakości Avengers, czy zapowiedzianego ostatnio Batmana. Choć problem jest po stronie rysownika, bo Jason Latour dopuścił się molestowania jak dobrze pamiętam i przez to seria stoi w miejscu. Aaron mógłby wziąć do dokończenia Guera, z którym już współpracował i którego rysunki też by pasowały do historii.
A przypadkiem część praw do tytułu nie została z Latourem?

Offline burberry

« Odpowiedź #6057 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 11:11:50 »
No to wielka szkoda, że seria pozostaje niedokończona. Pytanie w takim razie, czy to, co zostało wydane, zamyka wątki?

Co do zamówionych komiksów, na pewno dam znać, jak przeczytam.

Offline michał81

« Odpowiedź #6058 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 11:27:06 »
No to wielka szkoda, że seria pozostaje niedokończona. Pytanie w takim razie, czy to, co zostało wydane, zamyka wątki?
Nie zamyka, ale żeby wyjaśnić trzeba wejść w spoilery.

A przypadkiem część praw do tytułu nie została z Latourem?
Być może, nie zgłębiałem tematu. Z tego co mówił Aaron to Latour miał samodzielnie napisać i narysować zeszyt #21, ale to było jakieś 5 lat jak padło to info, więc może być tak jak napisałeś.
« Ostatnia zmiana: Cz, 21 Wrzesień 2023, 11:48:24 wysłana przez michał81 »

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #6059 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 11:49:34 »
Nie zamyka, ale żeby wyjaśnić trzeba wejść w spoilery.
Być może, nie zgłębiałem tematu. Z tego co mówił Aaron to Latour miał on samodzielnie napisać i narysować zeszyt #21, ale to było jakieś 5 lat jak padło to info, więc może być tak jak napisałeś.
Mi się wydaje, że tak może być bo Image pozostawia zawsze (a przynajmniej prawie zawsze) pełne prawa autorskie twórcom. Dlatego też ja już nie liczę na dokończenie tej serii, a szkoda.
Image to w ogóle wydawnictwo, które specjalizuje się w niedokończonych tytułach: Copperhead, Morning Gloroes, The Fix, Bedlam, Invinsible Republic (śmieszne, że Amber to u nas zaczął wydawać) i wiele innych.