Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1252331 razy)

Offline Kadet

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #4635 dnia: So, 05 Listopad 2022, 19:57:01 »
Wygląda na to, że w niektórych amerykańskich wydaniach też jest czarny prostokąt. Może takie materiały dostali.

https://in.pinterest.com/pin/690247080379282953/

A ja mam pytanie co Stan Lee ma wspólnego z tą historią 🤔😉

To samo, co Para-męt Pikczers z "Kulisami srebrnego ekranu". Prezentuje :)
« Ostatnia zmiana: So, 05 Listopad 2022, 20:00:04 wysłana przez Kadet »
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Castiglione

« Odpowiedź #4636 dnia: So, 05 Listopad 2022, 20:15:49 »
Nie no, jasne, nie twierdzę, że tak nie było. Ale nadal wyglądałoby to dla mnie lepiej niż ten prostokąt ;D

Offline pawlis

« Odpowiedź #4637 dnia: So, 05 Listopad 2022, 23:26:46 »
A ja mam pytanie co Stan Lee ma wspólnego z tą historią 🤔😉
Wystąpił w ekranizacji Venoma? Wystąpił :).

sum41

• Gość
« Odpowiedź #4638 dnia: Nd, 06 Listopad 2022, 07:10:46 »
Tylko pamiętaj, że Bagley tam rysował dwa czy trzy zeszyty, Ron Lim resztę. Ja tam Lima lubię (głównie przez sentyment tamtych czasów ;P), ale uczciwie trzeba przyznać, że to nie poziom Bagleya i rysownik bardzo ale to bardzo specyficzny.

Bagley rysował 3 numery i wszystkie okładki, niestety dostał tutaj innego inkera DeLarose i troszkę straciły jego rysunki, dziwne że nie był to Emberlin z ASM.

Ron Lim to też dobry rysownik, polecam jego rysunki z Silver Surfer.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #4639 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 10:44:32 »
Fajnie, że takie coś wreszcie ukaże się w naszym kraju. Tylko jak na 6 zeszytów to szkoda, że nie wyszło to w żadnej kolekcji za 39 zł albo nawet w Carrefourze, bo zwyczajnie szkoda 75 zł na tę historię. Jest słaba. Jedyne co w niej mi się podobało, to wątek rodziny Brocka. Przy okazji, mam dziwne wrażenie, że został on zretconowany, ale może coś mylę - szperałem sobie kiedyś kim jest ojciec Brocka i nie zgadzała mi się ta historia z resztą opowieści z Ziemii 616.

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #4640 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 11:43:27 »
Fajnie, że takie coś wreszcie ukaże się w naszym kraju. Tylko jak na 6 zeszytów to szkoda, że nie wyszło to w żadnej kolekcji za 39 zł albo nawet w Carrefourze, bo zwyczajnie szkoda 75 zł na tę historię. Jest słaba. Jedyne co w niej mi się podobało, to wątek rodziny Brocka. Przy okazji, mam dziwne wrażenie, że został on zretconowany, ale może coś mylę - szperałem sobie kiedyś kim jest ojciec Brocka i nie zgadzała mi się ta historia z resztą opowieści z Ziemii 616.
Co do ceny to na szczęście kupując w internetowym sklepie Muchy czy Gildii można ją zbić do 52 zł

Offline HugoL3

« Odpowiedź #4641 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 12:02:59 »
Co do ceny to na szczęście kupując w internetowym sklepie Muchy czy Gildii można ją zbić do 52 zł

To już akceptowalna kwota :) Sam nie zaproponowałbym lepszego tłumaczenia tytułu tej historii, ale po polsku brzmi okropnie.

Offline laf

« Odpowiedź #4642 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 12:11:16 »
Sam nie zaproponowałbym lepszego tłumaczenia tytułu tej historii, ale po polsku brzmi okropnie.
Jak dla mnie świetne tłumaczenie, będące jednocześnie 100% odwzorowaniem oryginalnego tytułu. Fajnie oddaje dwoistą naturę Venoma.
A jak to było tłumaczone w filmie, bo już nie pamiętam?

Offline HugoL3

« Odpowiedź #4643 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 13:03:28 »
A to już nie kojarzę żadnego takiego podtytułu dla któregoś z filmów. Był zwykły "Venom" oraz "Let there be Carnage" ale chyba tego nie tłumaczyli nawet.

Offline Necr09

« Odpowiedź #4644 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 13:07:40 »
O ile dobrze pamiętam pobyt w kinie to było "Zabójczy obrońca".
FGO: 758,469,198

« Odpowiedź #4645 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 13:16:45 »
Mało czytam przygód Petera Parkera i ferajny, więc guzik się znam, ale Lethal Protector to nie jest kultowa i ogólnie wysoko oceniana historia? Bo widzę na forum wieszanie psów a Google pokazuje dosyć dobre opinie.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #4646 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 13:28:37 »
Mało czytam przygód Petera Parkera i ferajny, więc guzik się znam, ale Lethal Protector to nie jest kultowa i ogólnie wysoko oceniana historia? Bo widzę na forum wieszanie psów a Google pokazuje dosyć dobre opinie.

https://www.goodreads.com/book/show/788533.Venom

Przy okazji, w tym roku Marvel publikuje Venom:Lethal Protector, również autorstwa Micheliniego. Ale w szczegóły się nie zagłębiałem.

Offline michał81

« Odpowiedź #4647 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 13:30:03 »
A to już nie kojarzę żadnego takiego podtytułu dla któregoś z filmów. Był zwykły "Venom" oraz "Let there be Carnage" ale chyba tego nie tłumaczyli nawet.
Ale w dialogach pada "Lethal Protector", kiedy Venom rozmawia z Brockiem. Nie jestem pewien, ale chyba w Spider-man No way home też w scenie po napisach też pada "Lethal Protector", które tłumaczone jest jako "Zabójczy obrońca".

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4648 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 17:49:28 »
Zdecydowanie sformułowanie Lethal Protector przewijało się przez cały film Venom 2 jako żartobliwe nawiązanie właśnie do tego pierwszego solowego komiksu o Venomie. Wraca też na samym końcu w scenie gdy rozmawiają sobie na plaży i Eddie godzi się zostać tym Zabójczym Obrońcą. :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4649 dnia: Nd, 13 Listopad 2022, 12:51:12 »
Ech na razie Lethal Protector jest dostępny tylko w sklepie Muchy. Ściubią komiks i nie dają jeszcze do dyskontów. Chyba że znowu ktoś widział pod jakąś inną nazwą na Ceneo?