Autor Wątek: Metal Hurlant  (Przeczytany 109139 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
Metal Hurlant
« Odpowiedź #540 dnia: Pn, 20 Październik 2025, 11:05:46 »
Niestety, anglojęzyczna padła. Kupuję ten magazyn, ale cykl, w jakim Labrum dostarcza go na polski rynek, to kompletna porażka. Nie ma żadnej ekscytacji z tytułu oczekiwania na kolejny numer. O numerach specjalnych nie mówiąc. Przypadkowo rzucili 9-ty. Do zobaczenia za rok, może uda się przetłumaczyć kolejny.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline volker

Odp: Metal Hurlant
« Odpowiedź #541 dnia: Pn, 20 Październik 2025, 11:30:56 »
Labrum twierdzi że MH upadło i nie będzie wydawać już więcej numerów....
Chodzi o rynek polski czy frankofoński? Gdzie Labrum to ogłosiło?

Offline Dalthon

« Odpowiedź #542 dnia: Pn, 20 Październik 2025, 15:18:53 »
Labrum twierdzi że MH upadło i nie będzie wydawać już więcej numerów.

Gdzie niby? Dwa dni temu Labrum pisało:

To jest ich najlepszy tytuł i wygląda na to że pomimo upadłości ktoś przejmie wydawanie tego. W tej chwili ukazał się chyba już dziewiętnasty numer i z tego co pytaliśmy nadal ma się ukazywać kwartalnie

Offline Takesh

« Odpowiedź #543 dnia: Pn, 20 Październik 2025, 15:56:46 »
Odnośnie POLSKIEJ wersji Metal Hurlant, to tylko przypomnę, że będzie dalej zgodnie z planem wydawcy. Ale kiedy i jak często....

Cytat: Takesh link=topic=3102.msg331262#msg331262
date=1759934624
Ja kupiłem na emefce, ale jeszcze nie przeczytałem.

Pytałem za to chłopaków co z kolejnymi numerami. Odpowiedzieli, że chcą wydawać 2-3 rocznie. Wydadzą wszystko, co wyszło do tej pory, bo takie są umowy. Wierzą, że po restrukturyzacji MH dalej będą ich wydawać.

Zapytałem też o tą obsuwę. Stwierdzili, że to przez tłumaczenie, bo to przecież...francuski... :o

Offline eagir

« Odpowiedź #544 dnia: Pt, 24 Październik 2025, 13:08:45 »
Ale anglojęzycznej to raczej już więcej nie będzie:
https://www.comicsbeat.com/humanoids-files-for-chapter-7-bankruptcy
A miało być tak pięknie. :/ Pierwszy numer znalazłem w wersji cyfrowej (nie chciałem kupować kota w worku / dubla). Drugiego tomu nie mogę znaleźć nigdzie w sieci.
Co do MH w polsce to jesteśmy chyba skazani na LABRUM i ich nie-do-końca-trafiające-do-mnie tłumaczenia. I coraz większe opóźnienia. Bo te dwa numery na rok to słyszałem juz ponad rok temu. A rzeczywistość jaka jest każdy widzi. Nie spieszy się im.
P.s.Tak naprawde to fajnie by było jak by wydali te 5 tomów the best of 50 years. Ale podejrzewam, że nie ma co marzyć. Po cichu myślałem, że właśnie francuzi wydadzą to po angielsku...

Offline eagir

« Odpowiedź #545 dnia: Pn, 17 Listopad 2025, 14:09:45 »
Jakby co to drugi numer MH po angielsku też jest do znalezienia w wersji cyfrowej. Dodatkowo pojawiła się zapowiedź trzeciego numeru na stronie wydawnictwa, z data premiery na połowę grudnia.

Offline tomsawyer

• Rush Hemispheres
« Odpowiedź #546 dnia: Pn, 17 Listopad 2025, 18:51:06 »
Sukcesywnie skracają cykl wydawniczy: 3mies. -> 2mies. -> 1mies.
U nas w drugą stronę i dla podkręcenia emocji, żadnych konkretów.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline eagir

« Odpowiedź #547 dnia: Pn, 17 Listopad 2025, 19:46:57 »
Nie skracają. Mi chodziło o wersję cyfrową w "drugim obiegu" ;)
Oryginalnie numer 2 po angielsku wyszedł pod koniec września. A cyfrowa w drugim obiegu dopiero niedawno :)
Treci numer ma premierę 16 grudnia. Podejrzewam, że wersja cyfrowa ogólnodostępna pojawi się jakoś dwa miesiące później. Tak jak do tej pory.

Offline tomsawyer

• Rush Hemispheres
« Odpowiedź #548 dnia: Pn, 17 Listopad 2025, 21:16:41 »
Faktycznie, podjarałem się i popieprzyłem daty .