Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 601846 razy)

Offline skil

Odp: Kurc
« Odpowiedź #2790 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 12:53:56 »
No ja jestem zdziwiony, że wznawiają taką Barbarellę. Uwielbiam ten tytuł z powodów niekomiksowych, bo jako komiks to naprawdę straszna ramota.
A poza tym uważam, że Rosja powinna być zniszczona.

Offline JohnDee

« Odpowiedź #2791 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 15:36:28 »
No ja jestem zdziwiony, że wznawiają taką Barbarellę. Uwielbiam ten tytuł z powodów niekomiksowych, bo jako komiks to naprawdę straszna ramota.

Jak dla mnie pierwsza dziesiątka komiksów wszechczasów. Absolutne arcydzieło.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #2792 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 15:39:59 »
To również oznacza "można było kupić latami". Jeśli komiks jest wydany w 2021 i jest dostępny do 2024 to masz ok. trzy lata, to również dużo czasu w obiegu. W przeciwieństwie do tego, jak komiks się wyprzedaje w przedsprzedaży lub w ciągu paru tygodni po premierze.
Nie wiem kiedy wciąż były dostępne przed 2024, bo nie śledzę obiegu wszystkich komiksów. I nie widzę w tym absolutnie nic złego, wręcz przeciwnie. Same plusy. Komiksy powinny być na spokojnie do kupienia rok czy dwa po premierze. Patologią rynkową jest dla mnie właśnie Studio Lain i szacowanie nakładów tak, by były niedostępne tydzień po premierze i brak dodruków.
Batman returns
his books to the library

Offline Konrad

« Odpowiedź #2793 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 16:47:24 »
Szczegółowe informacje odnośnie wszystkich 3 grudniowych premier:
Vasco tom 9 (przedostatni)
139,90 zł - 160 stron - 210x297 mm - twarda oprawa - 15.12.2025
https://kurc.com.pl/produkt/vasco-ksiega-9/
Gaston tom 3 (z 7)
120 zł - 144 strony - 210x297 mm - twarda oprawa - 15.12.2025
https://kurc.com.pl/produkt/gaston-ksiega-3/
Barbarella wyd. II (inna okładka i cena w porównaniu do pierwszego wydania)
89,90 zł - 152 strony - 210x297 mm - twarda oprawa - papier offsetowy -15.12.2025
https://kurc.com.pl/produkt/barbarella-2025/

Nowy Bouncer dopiero na początku 2026

Offline Archelon

« Odpowiedź #2794 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 23:26:14 »
Odnośnie Barbalelli.
Będąc młodym szkrabem trafiłem na książkę Krzysztofa Teodora Teplica: Sztuka Komiksu (mam ją do dzisiaj).

W książę był kadr z Barbarelli, który zapętałem. Czterdzieści lat jak z bicza strzelił. Kadr wrył mi się w pamięć, podobnie jak ostatni z komiksu Polcha: Spotkanie.

Oto on:

Offline komiks

« Odpowiedź #2795 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 23:28:17 »
I ten kadr jest na przykładowych planszach, cóż za przypadek

Tak w ogóle, dobry ten komiks, ktoś czytał?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Archelon

« Odpowiedź #2796 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 23:46:29 »
To fotka z mojej książki:

Zapytaj Żwirku AI czy jest to dobry komiks. Możesz też, zapytać AI kim jest Jane Fonda.
« Ostatnia zmiana: Pn, 10 Listopad 2025, 23:57:55 wysłana przez Archelon »

Offline komiks

« Odpowiedź #2797 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 23:59:28 »
Zapytaj Żwirku AI czy jest to dobry komiks. Możeś też, zapytać AI kim jest Jane Fonda.

Cieszy, że polubiłeś się z AI.
Tylko uważaj, bo zamieniasz się w fanatyka, jeśli stawiasz maszynowe polecanki wyżej od ludzkich opinii.

Offline komiks

« Odpowiedź #2798 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 00:02:42 »
I nie kłam, że to była fotka z Twojej książki, bo nie była, dopiero teraz ją wrzuciłeś.

Offline Melkazir

« Odpowiedź #2799 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 00:06:50 »

Czytałem ostatnio i także oglądałem film, który nomen omen przekłada tak od połowy do końca tom 1 (oczywiście z pewnymi zmianami). Mi się podobało (komiks i film), ale ja lubuję się ostatnio w ramotkach. Żałuję, że nie ma tam tomu 3 i 4.

Trzeci przeczytałem po angielsku (
Spoiler: PokażUkryj
gdzie zaspoileruję Barbarella ma dziecko. Fajnie widać, że bohaterka dojrzewa i już nie załatwia wszystkiego "popuszczając szpary"
). Nigdzie natomiast praktycznie nie idzie znaleźć nawet opisu ostatniego 4 tomu (jest tylko bodaj możliwość zdobycia go na rynku wtórnym po francusku lub niemiecku - kiedyś spróbuję ogarnąć).
« Ostatnia zmiana: Wt, 11 Listopad 2025, 00:11:16 wysłana przez Melkazir »

Offline Archelon

« Odpowiedź #2800 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 00:26:23 »
Drogi Żwirku. Traktuje AI jako ciekawostkę. W mojej specjalizacji trafiam na błędne stwierdzenia generowane przez AI. Niestety zasoby Internetu są zasypane nieprecyzyjnymi informacjami z dziedziny, którą się zajmuję.
Okładkę, też wrzuciłem z nieswojej książki. Mam wrażenie, że siedzisz non stop na forum i szukasz sposobu aby komuś wbić szpileczkę. Polecam spacer, zajęcie się rodziną. Jeśli masz zamiar kierować złośliwości w moim kierunku, to nie ten adres.

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #2801 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 00:38:43 »

Lepiej unikaj. Możesz sie zgorszyć.

Offline komiks

« Odpowiedź #2802 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 00:51:31 »
Drogi Żwirku. Traktuje AI jako ciekawostkę. W mojej specjalizacji trafiam na błędne stwierdzenia generowane przez AI. Niestety zasoby Internetu są zasypane nieprecyzyjnymi informacjami z dziedziny, którą się zajmuję.
Więc nie polecaj do wszystkiego, nawet w pseudo żartach, czytają to osoby, które niekoniecznie się znają.

@tomekrusłan przegonili cię z wątku SL to teraz tutaj przyszedłeś?

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #2803 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 00:57:54 »
Więc nie polecaj do wszystkiego, nawet w pseudo żartach, czytają to osoby, które niekoniecznie się znają.

@tomekrusłan przegonili cię z wątku SL to teraz tutaj przyszedłeś?

Za ciency są żebynie przegonić. Chyba, że spłaczą się do moderacji. A tutaj jestem z misją wyśmiewania konserw.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2804 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 08:15:23 »
Większość książek jest dostępna "latami" (i nie są to 2-3 lata), ale jak komiks się nie wyprzeda od razu, to już porażka ;D