@ Koalar: dziękuję!!! Masz całkowitą rację! To jest jeden z tych wyrazów, gdzie patrzę i nie widzę, a autokorekta nie podkreśla

Nieoceniona pomoc

My bad, przepraszam!
I niestety całkowicie zgadzam się z tym, że to jest absurdalny błąd

Dlatego nie chce mi się wierzyć, że powstał na wczesnym etapie prac nad tekstem (współcześnie /morzyć/ jest używane relatywnie rzadko jednak; a założę się, że wyraz /może/ pojawia się w tym obszernym komiksie więcej niż raz). Takie błędy częściej wpadają na etapie pracy z PDFem...
@freshmaker: mogę spróbować namawiać Arka, żeby wydał te wyprzedane już tytuły z serii
Slaine, jeśli tylko pojawią się jakieś fajne nowe wydania (jak np. z
Rogatym bogiem); ale obawiam się, że pewnie usłyszę od Ciebie: "Nieeee, tylko nie Laaaaain!"

Na szczęście, jak pisałeś, obecnie niektóre wyprzedane dawno tytuły są wznawiane przez innych wydawców. Na nieszczęście jednak
Slaine raczej nie jest serią, która u nas sprzedaje się bardzo dobrze - porównuję tempo sprzedaży tych pozycji (i w ogóle dużej części pozycji z 2000 AD) z tym, co się dzieje np. z niektórymi frankofonami wydawanymi przez SL (np.
CE,
Pomroka).
Niemniej, jeśli uważasz, że Lain może jakoś odkupić swoje winy, to ja z kolei uważam, że taki komunikat, jak ma to zrobić, zawsze ma sens. Arek słucha czytelników