Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 594144 razy)

Offline HaVoK

Odp: Kurc
« Odpowiedź #990 dnia: Nd, 24 Kwiecień 2022, 21:23:22 »
Widzisz, ja akurat mam tak, że postawa wydawców zniechęca mnie do kupowania ich komiksów. Nie bojkotuje ich całkowicie, ale kiedy mam do wyboru dwa komiksy i mogę kupić tylko jeden to kupuje komiks wydawcy, którego bardziej lubię, szanuję... Stąd na półce mam zaledwie dwa albo trzy komiksy KURCA. A w życiu doświadczyłem już niejednego (dla mnie) idiotycznego i dyskredytującego działania tego wydawcy. Każdy prowadzi swój biznes, jak mu się podoba i każdy może kupować komiksy od kogo chce. A ja nie mówię, że KURC wydaje źle komiksy, czy złe komiksy. Nie podobają mi się tylko takie zagrania, tym bardziej, że zanim cena zdrożała, przy opisie tego produktu nie znalazłem informacji, że to cena promocyjna, zanim grafiki trafią do Polski, czy coś w tym stylu.

Offline 79ers

« Odpowiedź #991 dnia: Nd, 24 Kwiecień 2022, 21:48:25 »
Wyjątkowo dobrze rozumiem taką reakcję, ale podchodzę do tematu jak do zawierania znajomości w pracy- w firmie jesteśmy na siebie w jakimś stopniu skazani, natomiast w cywilu możemy być dla siebie  całkowicie obcy. Na szczęście z Kurcem, nie miałem żadnych "przygód" i poza Najemnikiem zbieram wymienione przeze mnie serie. Chłodne relacje mam właściwie wyłącznie z Muchą, ponieważ nie wpisują się w moje oczekiwania jako kupującego, oraz Studiem Lain i Labrum, ze względu  na nieco ograniczoną dostępność tytułów. Bez względu na to; kiedy  nazbieram dość złotówek znajdę wiele interesujących  tytułów u każdego z tych wydawców.

Zmiana cen w trakcie bez konkretnego uzasadnienia, faktycznie nie jest oki >:(  Mam w sąsiedztwie handlarza drewnem, który nigdy nie podaje cen towaru, jedynie taksuje klienta i z powietrza wymyśla ile by tu wziąć. Smutne, ale deski kupię gdzieś indziej, a pożądany  komiks/grafikę/... tylko u konkretnego wydawcy.

Offline pokia

« Odpowiedź #992 dnia: Nd, 24 Kwiecień 2022, 22:21:25 »
Cena standardowego wydania chyba się nie zmieniła? Tak tylko rzucam, bo psy na wydawcy już wieszacie.

Online freshmaker

« Odpowiedź #993 dnia: Nd, 24 Kwiecień 2022, 22:27:44 »
pewnie zostały ostatnie / nadmiarowe egzemplarze. jak zwykle opłaca się brać pre-order. ja miałem kiedyś na mfk nieprzyjemna sytuacje jak zapytałem czy kolekcjonerski straine jest w promocyjnej cenie - zostałem zrugany, komiksu nie kupiłem.

ale to jedna sytuacja na x lat istnienia wydawnictwa. biorę od nich druune, storma, vasco, rorka - wiec raczej bojkotu nie planuje.

Offline pMk_91

« Odpowiedź #994 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 10:41:37 »

Offline GoNzO

« Odpowiedź #995 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 10:47:26 »
Wróciła cena 99zł. Ktoś chyba czytał forum. :)

Szukali frajerów :>, myślałem nad zakupem ale rezygnuję. Rysunki mi nie podchodzą w tym komiksie, a do tego ta akcja z ceną...
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline marcing

« Odpowiedź #996 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:02:20 »
Uwaga! Kończymy przedsprzedaż grafiki Vittorio Giardino. Cena promocyjna 99,90 zł (razem z komiksem) jeszcze tylko DZISIAJ.

Przed chwilą na profilu FB wydawnictwa.

Offline Death

« Odpowiedź #997 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 11:51:55 »
Przyszło. Świetnie zapakowane, a litografia bardzo ładna.
Notowania Kurca poszły u mnie w górę. :) A ich katalog jest brakującym ogniwem katalogu Egmontu. ;)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #998 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 12:56:58 »
Litografia jest spoko, ale ten podpis jest zrobiony jakimś miękkim ołówkiem. Boje się, że mi się zetrze przy wkładaniu w foliową koszulkę  :o
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Death

« Odpowiedź #999 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 18:08:47 »
To mnie akurat zawsze bolało, że litografie są podpisywane ołówkiem. Głupi pomysł.

Offline pawlis

« Odpowiedź #1000 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 18:44:07 »
Litografia jest spoko, ale ten podpis jest zrobiony jakimś miękkim ołówkiem. Boje się, że mi się zetrze przy wkładaniu w foliową koszulkę  :o

Plastyk here. Jest coś takiego jak fiksatywa - taki spray stosowany do za zabezpieczenia ołówków, pasteli i tym podobnych. Po popsikaniu czymś takim grafitu się nie zedrze żadna gumka. W ten sposób zabezpieczyłem pastelowy rysograf od Davida Lloyda :).

Wystarczy też zwykły lakier do włosów.

Offline 79ers

« Odpowiedź #1001 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 21:45:51 »
Wody Morteluny 1 z 2 w maju  ;D

Offline skil

« Odpowiedź #1002 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 22:47:32 »
Przyszło. Świetnie zapakowane, a litografia bardzo ładna.

Na moje to nie jest litografia tylko zwykły wydruk z podpisem.
A poza tym uważam, że Rosja powinna być zniszczona.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1003 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 23:04:20 »

Po czym poznajesz?

Offline asx76

« Odpowiedź #1004 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 23:04:35 »

Czyli lipografia ;)