Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 461258 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GSPdibbler

Odp: Kurc
« Odpowiedź #960 dnia: Wt, 29 Marzec 2022, 14:00:32 »
Wie ktoś może czy będzie dodruk Druuny tom 3, bo utknąłem na 2gim i tak głupio lecieć w czwarta. Wiem, wiem tam tylko obrazki ;)

Offline Cyber

« Odpowiedź #961 dnia: Wt, 29 Marzec 2022, 15:24:23 »
Kurc na FB wspominał o wydaniu nowej Druuny. Więc może będzie dodruk.

Offline Death

« Odpowiedź #962 dnia: Cz, 31 Marzec 2022, 00:28:06 »
Mam wrażenie, że coś ważnego przegapiliśmy na forum. :)

Zrobiłem sobie prezent i właśnie zamówiłem. :)
http://www.incal.com.pl/rapsodia-wegierska-plus-grafika-z-autografem.html
Strasznie się jaram tym albumem, więc ciężko było sobie odmówić takiego miłego dodatku.

Offline Szekak

« Odpowiedź #963 dnia: Cz, 31 Marzec 2022, 01:18:41 »
A powiesz czemu się jarasz? Wydaje się mało jarający na pierwszy rzut oka.
Piękno jest w oczach patrzącego.

brvk

• Gość
« Odpowiedź #964 dnia: Cz, 31 Marzec 2022, 08:11:05 »
Szekak, rzuć okiem drugi raz. Serio, bez złośliwości - po przyjrzeniu się te rysunki okazują się bardzo precyzyjne.

Offline Death

« Odpowiedź #965 dnia: Cz, 31 Marzec 2022, 08:53:32 »
Z tego samego powodu jarały mnie zapowiedzi Buddy'ego, Jonathana, czy ostatnio Toppiego. Bo w zalewie bylejakości zawsze oczekuję na wydanie kolejnej europejskiej perełki. :)

No i to zdanie: "Komiks wyróżnia się jednak nie tylko szkatułkowym scenariuszem, ale również pełną detali i wyrazistą kreską". Szczegółową kreskę widać, ale szkatułkowa kompozycja to jest coś co lubię.

Online Midar

« Odpowiedź #966 dnia: Cz, 31 Marzec 2022, 09:21:02 »
Ja spojrzałem już z 10 razy i nadal się nie jaram.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #967 dnia: Cz, 31 Marzec 2022, 09:40:53 »

Na przykład tym, że występuje tam młody John Jonah Jameson?

A tak poważnie:
Nie czytałem wcześniej tego komiksu, ale chyba nie bez powodu tłumaczyli go na 18 języków. Rysunki są bardzo dokładne - krajobrazy, architektura i pojazdy. Postacie czasami wyglądają dziwnie, ale nadaje to jakiejś niepowtarzalności. Przede wszystkim jednak czekam na dobry szpiegowski kryminał. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Zdania co do ceny nie zmieniłem - według mnie powinna być niższa.

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #968 dnia: Cz, 31 Marzec 2022, 09:47:26 »
Dzięki @Death. Zamówione :)

Offline Szekak

« Odpowiedź #969 dnia: Cz, 31 Marzec 2022, 10:46:07 »
Szpiegowski kryminał to niekoniecznie mój gatunek, a rynek bogaty i trzeba selekcje robić, dlatego tak walczę rozdarty, między własnymi odczuciami, a pochlebnymi opiniami z każdej strony. ;D
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Teli

« Odpowiedź #970 dnia: Cz, 31 Marzec 2022, 11:09:45 »
Szpiegowski kryminał to niekoniecznie mój gatunek, a rynek bogaty i trzeba selekcje robić, dlatego tak walczę rozdarty, między własnymi odczuciami, a pochlebnymi opiniami z każdej strony. ;D

Spoko Szekak idzie weekend. Wydrukuj listę zakupów, wyciąg z konta, wyłącz telefon, internet, usiądź sobie wygodnie i spokojnie w kąciku, łykni yerby dla spokojności a potem... krzycz w poduszkę aż Ci rozdarcie emocjonalne przejdzie. Może to chwilę potrwać ale po jakimś czasie może ogarniesz co z listy zakupowej wykreślić ;) A jeśli nie przejdzie powtórz terapię.

W przypadku braku efektów zostaje Ci tylko zmienić pracę i wziąć kredyt. I dalej kupować jak leci.

Powodzenia.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #971 dnia: Cz, 31 Marzec 2022, 12:19:55 »
Pan Szyłak dał pięć gwiazdek więc jest to bardzo mocny argument ku temu aby nie kupić ;) Nie widzę niczego interesującego w rysunkach a szpiegowski kryminał to też śliska sprawa. "Lot Kruka" okazał się bardzo nużący i gdyby nie piękne rysunki Gibrata to dawno bym odsprzedał.

Jestem na nie ale chętnie przeczytam opinie po lekturze :)

Offline Dracos

« Odpowiedź #972 dnia: Cz, 31 Marzec 2022, 12:26:48 »
walczę rozdarty, między własnymi odczuciami, a pochlebnymi opiniami z każdej strony. ;D

W takim przypadku warto się trzymać swojego odczucia, to że coś podejdzie 20 osobom wcale nie oznacza że to coś dla nas mimo że obiektywnie patrząc może być naprawdę dobrym dziełem.

Offline raj666

« Odpowiedź #973 dnia: Cz, 31 Marzec 2022, 22:36:13 »
Pan Szyłak dał pięć gwiazdek więc jest to bardzo mocny argument ku temu aby nie kupić ;) Nie widzę niczego interesującego w rysunkach a szpiegowski kryminał to też śliska sprawa. "Lot Kruka" okazał się bardzo nużący i gdyby nie piękne rysunki Gibrata to dawno bym odsprzedał.

Jestem na nie ale chętnie przeczytam opinie po lekturze :)
Rekomendacje Szyłaka to pstrokata sprawa, ale tutaj bym go posłuchał.
 Lot Kruka nie umywa się do Fridmana. Ale jak dobrze pamiętam to miał hypea na forum tu czy jeszcze w Gildii.
Fridman jest o niebo lepszy a tu raczej szumu nie ma. Rzeczywistość forum.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #974 dnia: Pt, 01 Kwiecień 2022, 12:57:35 »
Rekomendacje Szyłaka to pstrokata sprawa, ale tutaj bym go posłuchał.
 Lot Kruka nie umywa się do Fridmana. Ale jak dobrze pamiętam to miał hypea na forum tu czy jeszcze w Gildii.
Fridman jest o niebo lepszy a tu raczej szumu nie ma. Rzeczywistość forum.
Ja po prostu nie znam Fridmana. Graficznie, mimo zachwytów nie ujął mnie choć ta grafika z podpisem bardzo ładna.