Dlatego napisałem "tego typu inicjatywach".
Zdaję sobie sprawę z cech szczególnych Warszawy i większej ilości tego typu spotkań z tego wynikających. Ale zawsze jakoś tak mi szkoda, że są jakieś spotkania z autorami, ale na drugim końcu Polski, wobec czego nie mam możliwości się na nie wybrać.
U nas naprawdę jest tego niewiele. Wielkie brawa za GIK, swego czasu Biblioteka Śląska robiła (chyba) czwartkowe spotkania, było spotkanie W7 w Chorzowie i daawnoo temu był Sakai w Imago. Pewnie jeszcze coś pominąłem. Dlatego jak co chwilę widzę różne takie wydarzenia, to z odrobiną nadziei otwieram linka i zawsze wzdycham, że za daleko...
Może czasem warto dać znać, że planuje się jakieś spotkania np. związane z promocją jakiegoś tytułu i zaprosić chętnych do współpracy? Mamy Komiksiarnię, ileś sklepów Yatty (manga to teżkomiks), ale też i przyjazne ośrodki kultury. Bytom co roku robi imprezę związaną z komiksem, kiedyś w Pyskowicach były dwie wystawy... A nóż ktoś się odezwie? Nie tym razem, to może nastęnym?
Tak tylko wylewam swoje żale. Bez urazy. Ale może ktoś zwróci uwagę na te małe, drugie co do ilości mieszkańców województwo...