Autor Wątek: Wydawnictwo Mandioca  (Przeczytany 690307 razy)

Offline Koora

Odp: Wydawnictwo Mandioca
« Odpowiedź #3210 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 17:25:39 »
Weźcie pod uwagę, że pewnie i niższe nakłady niż u wydawnictw typowo mangowych, co może dokładać do ceny. Ale to tylko moje domysły :)

Offline Michał

« Odpowiedź #3211 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 18:12:00 »
Weźcie pod uwagę, że pewnie i niższe nakłady niż u wydawnictw typowo mangowych, co może dokładać do ceny. Ale to tylko moje domysły :)

Dokładnie, wydawca sam to sygnalizował :)

Online eyesore

« Odpowiedź #3212 dnia: Cz, 29 Styczeń 2026, 15:54:50 »
co do cen jeszcze, nie wiem jaki format będą miały te mangi ale jak takie same jak Samotny Wilk czy Poranek Ściętych to tam na okładkach jest 70zł więc jest chyba normalnie  ;)

Offline marcinp

« Odpowiedź #3213 dnia: Pt, 30 Styczeń 2026, 14:25:52 »
Ale stron jest więcej u Hanami

Online Deepdelver

« Odpowiedź #3214 dnia: Pn, 09 Luty 2026, 23:12:26 »
Na tyskiej komiksowej Zadymce Bartek Rabij w ciekawej rozmowie przekonał mnie do zakupu "Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem", wyrażając jednocześnie zainteresowanie tym jak odbiorę ten komiks.

No to już piszę - to komiks doskonały, kategoria 10/10. Fabularnie przemyślany, poruszający i piękny, a przy tym świetnie narysowany i umiejętnie operujący środkami wyrazu dostępnymi tylko dla komiksu. Zupełnie wyjątkowy tytuł, świetnie wydany, mocno zapadający w pamięć i emocjonalnie drążący ją długo po zakończeniu lektury. Z marszu wpadł na samą górę mojej zeszłorocznej topki - wprawdzie nie przeczytałem jeszcze wszystkiego tego, co chciałem, ale z nieprzeczytanych kandydatów do zepchnięcia go z tego piedestału widzę potencjalnie ... Ardalen i Tu., czyli dwa mandiokowe tytuły. :)

Offline Rautha

« Odpowiedź #3215 dnia: Śr, 25 Luty 2026, 18:10:25 »
Mam pytanie: czy Droga w III powiększonym wydaniu jest sprzedawana w folii? Pytam, bo wcześniejsze wydanie Black&White było zafoliowane. Tymczasem to powiększone przyszło do mnie bez folii, na dodatek z przekrzywionym grzbietem, jakby było czytane.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3216 dnia: Śr, 25 Luty 2026, 21:51:56 »
III wydanie drogi nie było foliowane. Przekrzywiony grzbiet może być skutkiem złego klejenia bloku z okładką (mój egzemplarz też ma taką wadę).

Offline Leyek

« Odpowiedź #3217 dnia: Śr, 25 Luty 2026, 21:58:01 »
(...)"Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem"(...)

No to już piszę - to komiks doskonały, kategoria 10/10. Fabularnie przemyślany, poruszający i piękny, a przy tym świetnie narysowany i umiejętnie operujący środkami wyrazu dostępnymi tylko dla komiksu. Zupełnie wyjątkowy tytuł, świetnie wydany, mocno zapadający w pamięć i emocjonalnie drążący ją długo po zakończeniu lektury.

Nie no, aż tak to nie. Solidna rzecz, ale momentami przegadana, momentami naiwna. Ale w sumie nie dziwię się jeśli za poważne tematy wzięła się młoda laska (jakby był młody facet to uważałbym tak samo, żeby nie było ;) ). Trzecia historia zdecydowanie najlepsza, pierwsza niezła, druga, ta u nas tłumaczeniowo kontrowersyjna, też w miarę ok, choć za długo się ciągnie. Dla mnie całościowo to takie 7+/10, może naciągając 8/10.

Offline Rautha

« Odpowiedź #3218 dnia: Cz, 26 Luty 2026, 10:41:16 »
III wydanie drogi nie było foliowane. Przekrzywiony grzbiet może być skutkiem złego klejenia bloku z okładką (mój egzemplarz też ma taką wadę).
Dzięki za odpowiedź, wątpliwości zostały rozwiane  :)