Autor Wątek: Kultura Gniewu  (Przeczytany 598696 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline donT

Odp: Kultura Gniewu
« Odpowiedź #3345 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 16:21:21 »
Nie sądzę, aby tworzenie specjalnych wątków, a tym bardziej działów, przeznaczonych tylko na dyskusję przyniosło zamierzony efekt. Dyskusja musi pojawiać się naturalnie.

Ja rowniez nie sadze, ze kategoryzowanie wszystkich wpisow przyniesie jakikolwiek skutek. W moich oczach najwiekszym problemem jest mniejszy badz wiekszy wysilek intelektualny jaki trzeba podjac aby napisac w miare sensowana, ciekawa opinie. I czas. Bo to nie jest hop siup jak szybkie dosranie za krzywa obwolute czy ktora okladka ladniejsza. Wielu uzytkownikow nie czuje potrzeby czy zwyczajnie - nie potrafi i nawet nie probuje. Merytoryczna dyskusja o przeczytanym komiksie to juz w ogole kosmos i cos co nie zdarza sie za czesto. Tu nie pomoga nakazy i zakazy gdzie i o czym pisac. Ludziom musi sie przede wszystkim chciec.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline michał81

« Odpowiedź #3346 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 18:02:05 »
zapominacie jeszcze o jednej rzeczy, recenzje trafiają na blogi oraz na videoblogi, więc po co kopiować jeszcze na forum kiedy można rzucić linkiem

Offline Brvk

« Odpowiedź #3347 dnia: Nd, 03 Listopad 2024, 00:43:03 »
Nikt jeszcze nie wrzucił zawartości Produktu?

Kogoś Wam brakuje?

Offline Midar

« Odpowiedź #3348 dnia: Nd, 03 Listopad 2024, 00:46:19 »
Kiedyś tak, dzisiaj jest mi obojętny.

Online Jaszczu

« Odpowiedź #3349 dnia: Nd, 03 Listopad 2024, 09:02:43 »
Nikt jeszcze nie wrzucił zawartości Produktu?

Kogoś Wam brakuje?

Nikogo nie brakuje. Na szczęście nie ma "Likwidatora".

Offline michał81

« Odpowiedź #3350 dnia: Nd, 03 Listopad 2024, 09:05:46 »
Moze będzie w następnym 😃😉

Offline Death

« Odpowiedź #3351 dnia: Nd, 03 Listopad 2024, 09:09:44 »
Dokładnie. Opowieści żerujące na najniższych instynktach i nienawiści do jakiegoś człowieka lub całej grupy ludzi. Ładnie rysowane, ale to w sumie tyle dobrego.

Offline michał81

« Odpowiedź #3352 dnia: Nd, 03 Listopad 2024, 09:11:10 »
A może nikt nie dyskutuje bo:

a) tłumacz nie pokusił się o użycie jakiegoś kontrowersyjnego lub "kontrowersyjnego" zwrotu
b) wydawca nie dał czterech wariantów okładkowych do wyboru
c) komiks nie był zapowiedziany jako limitowany a później dodrukowany
d) nie było żadnych wpadek drukarskich
e) wydawca nie zapowiedział kartonika.... tzn. slipcase na wszystkie komiksy Corbena z kolekcji

😁😉

Offline LukCook

« Odpowiedź #3353 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 13:18:35 »
Obiecywaliśmy, przesuwaliśmy i trochę wystawiliśmy waszą cierpliwość na próbę, ale już możemy powiedzieć: MAMY TO! Czyli RUSZYŁY PREORDERY „PRODUKTU #24”!

Do wyboru są 4 warianty okładkowe:

Wariant A (regularny) - okładka z ilustracją Andrzeja Janickiego

Wariant B (limitowany) - okładka z ilustracją Ernesto Gonzalesa

Wariant C (limitowany) - okładka z ilustracją Dr Śledziu

Wariant D (limitowany) - okładka blank

Każdy wariant okładkowy jest w tej samej cenie okładkowej - 66,60 zł, a w przedsprzedaży, która potrwa do 25 listopada obowiązuje na nie 20% rabat.

ALE TO NIE WSZYSTKO!

Do każdego zamówienia, w którym będzie „Produkt #24”, dołożymy losowo jeden z dwóch arkuszy naklejek - szajkę produkcyjniaków lub zestaw logotypów produktowych serii.

ALE TO NIE WSZYSTKO!

Przygotowaliśmy także limitowane dodatki do preorderów, które również możecie zamówić wraz z nowym Produktem. Do wyboru są:

rocznicowy pin Produktu

zestaw trzech printów z ilustracjami od produktowych autorów (odpowiednio ilustracje od Andrzeja Janickiego, Clarence’a Weatherspoona oraz Rafała Gosienieckiego)

dwie karty od Belego - jedna z Dr Śledziu, a drugiej jeszcze nie zdradzimy (podpowiemy tylko, że to będzie drugi, po karcie ze Złotym Kurczakiem, artefakt w tej serii kart).

Możecie też kupić kupić zestaw Produktu #24 ze wszystkimi wariantami okładkowymi albo zestaw z kompletem dodatków. Te opcje są oczywiście najkorzystniejsze cenowo.

Nie czekajcie aż się wszystkie wyprzedadzą!

A za olbrzymie wsparcie przy pracy nad „Produktem #24” pięknie dziękujemy firmie CD Projekt!

Pozdrawiamy!

Offline Leyek

« Odpowiedź #3354 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 13:57:46 »
Przypinka (pin) za 50 zeta. Kupujcie szybko, bo zaraz zabraknie.

https://kultura.com.pl/kultura-gniewu/585-produkt-przypinka.html

Zestaw z dodatkami tylko w kombo ze wszystkimi 4 okładkami.

Wcale, ale to wcale KG nie doi ostatnio naiwniaków, przepraszam fanów.

Online holcman

« Odpowiedź #3355 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 14:00:17 »

Słucham? Każdy dodatek można zamówić osobno, nie kupując wszystkich wariantów okładkowych. Można zrobić sobie własny zestaw.

Offline Leyek

« Odpowiedź #3356 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 14:10:39 »
Pewnie, że można, tak samo jak można na forum skomentować cenę kawałka blaszki (bo mam nadzieję, że chociaż z metalu to będzie) z kosmosu, do czego już się sprytnie nie odniosłeś :)

Ale przy okazji czy istnieje opcja zamówienia na NŻK? Bo jedyny sensowny "samodzielny" zestaw - komiks + grafiki + karty dziwnym trafem jest minimalnie pod progiem darmowej wysyłki. Czy może, żeby mieć możliwość zakupu limitowanych dodatków i szasnę na zdobycia wrysów na festiwalu trzeba jednak minimum 2 egzemplarze (1 ze strony, 1 na festiwalu).

EDIT. Zresztą powiedz mi jak można inaczej zrozumieć informację z newslettera o zestawie z kompletem dodatków, jeśli zestaw z 4 okładkami jest wyszczególniony osobno.
Możecie też kupić kupić zestaw Produktu #24 ze wszystkimi wariantami okładkowymi albo zestaw z kompletem dodatków. Te opcje są oczywiście najkorzystniejsze cenowo.
« Ostatnia zmiana: Śr, 06 Listopad 2024, 14:16:19 wysłana przez Leyek »

Online holcman

« Odpowiedź #3357 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 14:27:51 »
Pewnie, że można, tak samo jak można na forum skomentować cenę kawałka blaszki (bo mam nadzieję, że chociaż z metalu to będzie) z kosmosu, do czego już się sprytnie nie odniosłeś :)

Ale przy okazji czy istnieje opcja zamówienia na NŻK? Bo jedyny sensowny "samodzielny" zestaw - komiks + grafiki + karty dziwnym trafem jest minimalnie pod progiem darmowej wysyłki. Czy może, żeby mieć możliwość zakupu limitowanych dodatków i szasnę na zdobycia wrysów na festiwalu trzeba jednak minimum 2 egzemplarze (1 ze strony, 1 na festiwalu).

EDIT. Zresztą powiedz mi jak można inaczej zrozumieć informację z newslettera o zestawie z kompletem dodatków, jeśli zestaw z 4 okładkami jest wyszczególniony osobno.

A wiesz w jakiej ilości jest robiona przypinka i ile wynosi koszt jej produkcji? No nie wiesz.
Nie musisz kupować w preorderze - bo w ogóle nie ma żadnego przymusu związanego z Produktem - możesz przyjść na NŻK i kupić na miejscu, jeśli oczywiście coś jeszcze zostanie.
EDITA zupełnie nie zrozumiałem, więc nie podejmuję się odpowiedzi.

Offline eyesore

« Odpowiedź #3358 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 14:56:03 »

ja jestem fanem czy jak to określiłeś naiwniakiem ale absolutnie nie mam potrzeby kupować przypinki,
dla Twojej info, kumpel prowadzi punkowe distro w uk, robi takie właśnie metalowe przypinki dla kapel i sprzedaje to za 10 funtów, więc 5 dyszek to akurat pasuje jeżeli chodzi o cenę

Offline Leyek

« Odpowiedź #3359 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 15:20:07 »
A wiesz w jakiej ilości jest robiona przypinka i ile wynosi koszt jej produkcji? No nie wiesz.
Nie musisz kupować w preorderze - bo w ogóle nie ma żadnego przymusu związanego z Produktem - możesz przyjść na NŻK i kupić na miejscu, jeśli oczywiście coś jeszcze zostanie.

Tradycyjnie na to co napisałem nie odpowiedziałeś (czy można preordera odebrać na NŻK, to że mogę przyjść i sobie normalnie kupić to żadna tajemnica), ale i równie tradycyjnie musiałeś swój wywyższający ton włączyć. Tłumacząc: "nie podoba Ci się to nie kupuj, pętaku. My tu Pany Wydawcy dajemy Ci takie dobro, a tu jeszcze jakieś ale są".

ja jestem fanem czy jak to określiłeś naiwniakiem

Za naiwniaków to nas mają wydawcy.