Autor Wątek: Kultura Gniewu  (Przeczytany 566388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kosmoski

Odp: Kultura Gniewu
« Odpowiedź #3165 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 16:23:22 »
Ta cena za Lovecrafta znacząco ostudziła mój zapał do zakupu...

Offline Death

« Odpowiedź #3166 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 16:43:12 »
Misja jest czarno-biała, Lovecraft kolorowy.

Offline holcman

« Odpowiedź #3167 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 17:07:02 »
Ładna przebitka ceny między "Misją", a "Ostatnim dniem Lovecrafta".

„Misja” dwa razy krótsza, w mniejszym formacie i cz-b.

Offline Konrad

« Odpowiedź #3168 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 17:29:50 »
@holcman
Korzystając z twojej obecności w temacie: czy po 9 miesiącach od premiery 1 tomu Zamku Śpiącego wiecie już czy wydacie też 2 tom?

Będziemy wdzięczni za informację kiedy to ogłosicie. Po miesiącu czy po pół roku od wydania części 1? Mówiąc wprost - jak zdecydujecie, że nie, możemy chcieć kupić tom 2 po angielsku. A on obecnie jest wyprzedany i trzeba zapolować.
Myślę, że po pół roku wszystko już będzie jasne.

Offline Death

« Odpowiedź #3169 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 17:48:17 »
Ja też bym skorzystał z okazji:
Tak sobie googlowałem, googlowałem i trafiłem na zapowiedź:

http://wrak.pl/index.php3?strona=zapowiedzi_kultura
Czyli coś było na rzeczy...ze 20 lat temu...
Byłoby fajnie. :)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3170 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 17:53:14 »
Misja jest czarno-biała, Lovecraft kolorowy.
A to nie wiedziałem, na Gildii opisane jako "kolor".

Offline PabloWu

« Odpowiedź #3171 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 18:26:48 »
Komiksy znowu drożeją czy mi się tylko wydaje?

Offline Konrad

« Odpowiedź #3172 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 13:32:36 »
Katalogi KG i kilka zapowiedzi na kolejne miesiące:
https://issuu.com/kulturagniewu/docs/katalog_11
https://issuu.com/kulturagniewu/docs/katalog_12

Październik:
- Otchłań zapomnienia Paco Roca
- W ułamku sekundy. Burzliwe życie Eadwearda Muybridge'a Guy Delisle

Listopad:
- Achtung Zelig! Druga wojna w kolorze
- Superhipermegaważna misja

Wkrótce:
- Smoła Piotr Marzec
- Hilda i Rożek. Ucieczka przed deszczem
- Tymek i Mistrz tom 3
- Jestem klaun

Offline LukCook

« Odpowiedź #3173 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 13:50:20 »
Tydzień temu ogłosiliśmy nasze wrześniowe nowości i obiecaliśmy, że ich przedsprzedaż ruszy w tym tygodniu i tak właśnie się stało! Na naszej stronie możecie zamawiać już komiksy, które swoją premierę będą miały na Międzynarodowym Festiwalu Komiksu i Gier w Łodzi (14-15 września)!

Szczególną uwagę chcielibyśmy zwrócić na specjalne dodatki przygotowane do dwóch tytułów:

tylko u nas, kupując „Na wyspie Umpli-Tumpli” Mirosława Stecewicza i Jerzego Wróblewskiego, otrzymacie dodatkowo kolorowankę „Umple Tumple Comics Colour”, rzecz, której pierwsze wydanie to prawdziwe marzenie komiksowych kolekcjonerów! UWAGA! Takich kolorowanek jest tylko 100, więc kto pierwszy ten lepszy!
A sam album to perła wśród klasyki polskiego komiksu, perła dość zapomniana. Mamy więc nadzieję, że to zbiorcze wydanie wszystkich komiksów ze świata Umpli-Tumpli narysowanych przez Wróblewskiego

z okazji premiery wyjątkowego „Ostatniego dnia Howarda Phillipsa Lovecrafta” Jakuba Rebelki i Romualda Giulivo przygotowaliśmy dwie limitowane (50 sztuk każda!) grafiki z pracami Jakuba. Jedną otrzymacie zamawiając komiks na naszej stronie, drugą, jeśli kupicie go na naszym stoisku na festiwalu w Łodzi. Na obu będą autografy twórców!

Pozostałe dwie premiery to anonsowane tydzień temu:

„O rety, o rety, naprawdę goni mnie yeti!”, czyli kolejna przygoda Misia Zbysia i Borsuka Mruka! Trio Nowacki/Jasiński/Kaczkowski tym razem zabiera naszych bohaterów w Himalaje, by odnaleźli mityczną bestię. Ale jej odnalezienie to dopiero początek przygód!

„Misja” Adriana Madeja - nowe wydanie klasyka współczesnego polskiego komiksu po 20 latach od pierwszej albumowej publikacji! Zdecydowaliśmy się na wydanie tego tytułu właśnie na łódzką imprezę, by oddać hołd zmarłemu w kwietniu Adrianowi Madejowi, który z Łodzią i jej komiksowym środowiskiem związany był od zawsze.

Oprócz tego mamy dwa nowe katalogi! Możecie je dodawać jako gratisy do zakupów na naszej stronie, a tu znajdziecie ich wersje online: katalog Kultura Gniewu / katalog Krótkie Gatki. Znajdziecie tam kilka tytułów, których jeszcze oficjalnie nie ogłaszaliśmy :-)

A już za tydzień z małym hakiem Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi! W przyszłym tygodniu prześlemy newsletter z wszystkimi informacjami dotyczącymi aktywności naszych autorów na tym święcie komiksu!

Pozdrawiamy!
Kultura Gniewu

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #3174 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 14:10:11 »
Nie znowu, a ciągle (od Covidu). Wtedy stówę kosztował tłusty integral, teraz tyle dajemy za cokolwiek.

W moim przekonaniu przekroczyły już granice akceptowalne dla racjonalnego odbiorcy, czyli mnie. :D
Dlatego dojrzewam do tego, by w ciągu roku-dwóch pozamykać interesujące mnie serie i w 90% wypisać się z tego hobby, ewentualnie kierunek biblioteka.

Offline Death

« Odpowiedź #3175 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 21:16:21 »
Skąd macie to info? Znowu KG wysłała newsletter i nie doszedł do wszystkich? Bo ja maila nie dostałem.

Paco Roca, Delisle, Achtung Zelig to zestaw podstawowy. :)

Żeby kupować komiksy, to trzeba być powoli sułtanem kosmitów. :)

Offline LukCook

« Odpowiedź #3176 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 21:26:35 »
Skąd macie to info? Znowu KG wysłała newsletter i nie doszedł do wszystkich? Bo ja maila nie dostałem.

Paco Roca, Delisle, Achtung Zelig to zestaw podstawowy. :)

Żeby kupować komiksy, to trzeba być powoli sułtanem kosmitów. :)

Tak, cały newsletter wklejony. W nim są linki do katalogów.

Offline Death

« Odpowiedź #3177 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 21:42:17 »
No to ja go od jakiegoś czasu nie otrzymuję.
Gdyby mi Rodrigues nie napisał, że jest Lovecraft z graficzką, to bym się obudził z ręką w nocniku. Choć dziwne, że jest ich niby 50, a nadal można kupić...

https://kultura.com.pl/kultura-gniewu/546-ostatni-dzien-howarda-phillipsa-lovecraftagrafika-z-autografami.html
« Ostatnia zmiana: Cz, 05 Wrzesień 2024, 23:21:49 wysłana przez Death »

Offline starcek

« Odpowiedź #3178 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 09:43:56 »

Dzieci rosną, komiksy drożeją. Takie są odwieczne prawa natury.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Death

« Odpowiedź #3179 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 16:05:43 »

Ta litografia wspomniana w tekście mogłaby być prawdziwą litografią dodawaną do albumu jak graficzka do Lovecrafta, co nie? :)