Autor Wątek: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.  (Przeczytany 397901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ramirez82

• Gość
Odp: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.
« Odpowiedź #390 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 22:01:19 »
Ile to było sekund?  ;)

17, albo 18. :)

Offline srogin

« Odpowiedź #391 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 22:08:18 »
Na taką okazję idealne byłoby fake-konto, z którego wrzuciłbym teraz jakąkolwiek odpowiedź, by móc odpowiedzieć dobrze z mojego...  ::)

Gra bez reguł jest bez sensu. Równie dobrze ktoś mógłby stworzyć sobie trzy konta i reżyserować sobie tutaj rozgrywki, tylko jaka by z tego była satysfakcja?

Offline l_z_l

« Odpowiedź #392 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 22:15:14 »
A teraz siedzę i mam świadomość, że pewnie ktoś właśnie wertuje serie w poszukiwaniu tego kadru. Na taką

Pociesz się tym, że to 17 tom więc trochę muaddibowi zeszło. ;)

Ale czcionka, rzeczywiście mogła naprowadzić na dobry trop.

Szczerze mówiąc czcionka to chyba ostatnia rzecz na jaką zwracam uwagę przy czytaniu.
Chyba, że jest mało czytelna.  ???

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #393 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 22:25:58 »

Niekoniecznie. Ja szukałem od końca :)

Gra bez reguł jest bez sensu. Równie dobrze ktoś mógłby stworzyć sobie trzy konta i reżyserować sobie tutaj rozgrywki, tylko jaka by z tego była satysfakcja?

Chcesz coś nam przez to powiedzieć?

Offline muaddib

« Odpowiedź #394 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 22:28:01 »
Sprawdzałem od ostatniego :D Czułem, że to jeden z ostatnich.

Offline srogin

« Odpowiedź #395 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 23:20:33 »
Chcesz coś nam przez to powiedzieć?

W moim przypadku sytuacja jest bardziej skomplikowana. Stworzyłem sobie kilkanaście kont i kontroluję całe forum. Ale mam swoje zasady - w konkursie gra tylko srogin  8)

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #396 dnia: Nd, 14 Czerwiec 2020, 01:52:41 »
Masz rację, ale jeśli nie mogę być najlepszy, to chociaż próbuję być najszybszy ;) I pocieszam się, że wciąż rekord jest mój 8)

Ha!
Daj pan spokój, to było czasach, gdy odgadujący przetaczali sobie krew i zatrudniali lekarzy z dawnej NRD, by przy pomocy przyszytych dodatkowych palców szybciej wertować kolorowe zeszyty...... teraz, na całe szczęście, mamy nowy i czysty jak łza rekordzik aktualnej, a zatem jedynej liczącej się edycji ;) :D
,, - Eeeeech.''

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #397 dnia: Nd, 14 Czerwiec 2020, 02:00:37 »
Absolutnie się zgadzam!

Spoiler: PokażUkryj
Sam, gdybym posiadał TYLKO rekord edycji, a nie ogólnie całej gry, ten rekord całej gry starałbym się jakoś zdyskredytować ;)

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #398 dnia: Nd, 14 Czerwiec 2020, 02:30:48 »
Nie chciałem o tym wspominać- bo, jak wszyscy wiedzą, brzydzę się przechwalankami - ale przy nowym, aktualnym rekordzie wiemy przynajmniej, ile faktycznie minęło sekund... Tymczasem pomiar czasu w tamtym, nieszczęsnym przypadku był  mocno watpliwy- przecież w tej odległej i słusznie minionej epoce czas mierzono głównie na pacierze i zdrowaśki, pojęcie sekundy było mocno umowne i zazwyczaj błędnie stosowane.
 Ale, rzecz jasna, nie zamierzam niczego dyskredytować- jestem bowiem zdania, że każdy ma prawo grzać się w blasku dawno minionej chwały: dużo ciepła koledze życzę ;)

I pomyśleć , że miałem nie brać udziału w zabawie [nadal nie mam smartfona, więc odpowiadam tylko, gdy siedzę przy kompie] - dużo frajdy by mnie ominęło :) Pozdrosy :)
,, - Eeeeech.''

Offline stachel

« Odpowiedź #399 dnia: Nd, 14 Czerwiec 2020, 22:03:00 »

Powiem szczerze, że miałem niezłego mind fucka przy tej zagadce. Wygląda na Gwiezdne Wojny, ale w PL (jeśli dobrze pamiętam) nic cz-b. nie wyszło z tego uniwersum, w szczególności, że to musiałyby być jakieś stare Marvele albo komiksy z gazet. Aż z ciekawości zamówiłem swój egzemplarz :P

Offline muaddib

« Odpowiedź #400 dnia: Nd, 14 Czerwiec 2020, 22:51:24 »
Aż z ciekawości zamówiłem swój egzemplarz :P
EnklawaKomiksu na Allegro? Zastanawiałem się kto z forum mi to zgarnął z koszyka :D

Offline stachel

« Odpowiedź #401 dnia: Nd, 14 Czerwiec 2020, 23:01:30 »
Dokładnie tak :D

Offline Leyek

« Odpowiedź #402 dnia: Nd, 14 Czerwiec 2020, 23:05:16 »
Ja dziś wygrałem aukcję Drogi do zatracenia, dzięki konkursowi dowiedziałem się, że to w ogóle wyszło u nas :)

Celem uzupełnienia jeszcze fotka nagrody z poprzedniej edycji (dopiero dziś miałem czas pozrzucać zdjęcia):

Sam komiks dziś przeczytałem i nie polecam nikomu powyżej 15-16 roku życia :) A i z tych młodszych to głównie pozycja dla płci pięknej. Jedynie kolorowanie w większości daje radę (mocno francavillowate). Dobrze, że go nie kupiłem bo bym mocno żałował, a jako ciężko wywalczonej to do tej pozycji i tak będę miał sentyment i zostanie na półce :)

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #403 dnia: Nd, 14 Czerwiec 2020, 23:15:21 »

Leyek- gratuluję wygrania aukcji, to znakomity komiks. Choć przed zadaniem zagadki miałem wrażenie, że zapomniany :D

Dotarłem w "Mieście Wyrzutków" do kadru z zagadki , a ta już rozwiązana...ale komiks jest jak na razie znakomity, więc trudno mieć pretensje do losu :) To debiut autora na polskim rynku, tak?
,, - Eeeeech.''

Offline Leyek

« Odpowiedź #404 dnia: Nd, 14 Czerwiec 2020, 23:23:21 »
Leyek- gratuluję wygrania aukcji, to znakomity komiks. Choć przed zadaniem zagadki miałem wrażenie, że zapomniany :D

Dotarłem w "Mieście Wyrzutków" do kadru z zagadki , a ta już rozwiązana...ale komiks jest jak na razie znakomity, więc trudno mieć pretensje do losu :) To debiut autora na polskim rynku, tak?

Oglądałem film, pamiętam, że mi się mocno podobał, a jako, że mało z niego pamiętam, będę mógł z czystą głową zapoznać się z komiksowym pierwowzorem.

Debiut - i na razie za dużo więcej do wydania to nie ma: https://www.bedetheque.com/auteur-37593-BD-Lambert-Julien.html