A teraz sensacyjna informacja, na którą nikt nie czekał:
Podczas Trzeciego Sanockiego Dnia Komiksu w dniu 18.10.2025 rozegrano pierwszą edycję konkursu: Z jakiego komiksu jest ten kadr? LIVE EDITIONSzooooook!!!!!
Na fotografii archiwalne kadry z konkursuZa formułę i moderację, odpowiadał
Kierpic.
Podczas konkursu,
każdy z graczy otrzymał po 3 zagadki losowane z puli wydrukowanych kadrów-zagadek.
2 pkt uzyskiwano za prawidłowe odgadnięcie tytułu/serii komiksu a jeden dodatkowy za odgadnięcie rysownika.
Oprócz forumowej braci do gry przystąpił
gość specjalny - mega sympatyczny twórca komiksowy, który nie rozstaje się ze szkicownikiem, w którym trzaska karykatury jedna za drugą -
Tomasz Niewiadomski.
Oczywiście, podczas konkursu nie używano, żadnych telefonów, laptopów, telewizorów, ani nawet (o zgrozo!) kalkulatorów.
Tabela punktacji generalnej ukształtowała się w następujący sposób:
| Punkty | Gracz |
| 9 | Arne |
| 6 | Tomasz Niewiadomski |
| 5 | Jaxx |
| 5 | Lyricstof |
| 3 | PabloWu |
| 0 | Alexandrus888 |
| 0 | Muaddib |
| 0 | Rodrigues |
Oto podium konkursu:
1 miejsce - Arne
2 miejsce - Tomasz Niewiadomski
3 miejsce - Ex aequo - Jaxx i LyricstofGratki dla zwycięzców i dzięki dla Kierpica za organizację. Mam nadzieję, że w kolejnych latach powrócimy do tej formy zabawy.
Wysoka lokata Tomka i swoboda z jaką grał, do dzisiaj sprawia, że zastanawiam się, czy nie śledzi On naszej forumowej ligi

Mnie kadry zupełnie nie podpasowały i wylosowałem same rzeczy, których nie czytałem. Ehh...
Pamiętajcie, że 06.12.2025 o 20:00 startujemy z naszą kolejną forumową edycją. I będzie nowa formuła.