Autor Wątek: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.  (Przeczytany 397337 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alexandrus888

Odp: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.
« Odpowiedź #3660 dnia: Nd, 11 Sierpień 2024, 20:52:56 »
Och, cóż to był za konkurs. Radochę udział mi sprawił co nie miara. Dzięki wszystkim za współudział w tym wydarzeniu! Do najlepszych wspomnień zaliczam odgadnięcie Wilki, śpijcie dobrze, oraz

XD Kurde byłem pewien, że to właśnie GitS i jedynym problemem jest przekręcony tytuł. Nawet sobie zegarek nastawiłem by obudzić się w środku nocy po upływie 2h od odpowiedzi. XD Ale co ma wisieć nie utonie - pokonałem tęże zagadkę!

Nie małą radochę sprawiało też szukanie jakiś tomików do zadania wam, towarzyszom boju, wyzwania.

@PabloW, Brygadę czytaj, czytaj, znakomita rzecz. Wciąż mam nadzieję, że Arek wyda vol II. Tom 1 to zamknięta historia (w pewnym sensie), więc czytać możesz śmiało. Kontynuacja powstała po latach i pierwotnie nie była planowana. Polskie wydanie (o ile powstanie) ma być połączone z artbookiem.

Offline Leyek

« Odpowiedź #3661 dnia: Nd, 11 Sierpień 2024, 23:23:52 »
Nawet sobie zegarek nastawiłem by obudzić się w środku nocy po upływie 2h od odpowiedzi. XD

W jakim środku nocy jak to chyba jakoś po 23 było? :P

Z kronikarskiego obowiązku wypada napisać że z puli nagród wybrałem dwa komiksy: Celestię i Brygadę.
Może kiedyś przeczytam. ;)

Ta przeczytasz, przekartkujesz i pójdą na półkę :P

Offline death_bird

« Odpowiedź #3662 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 12:55:09 »
jak powiedziałem swojej Samicy w czym biorę udział tłumacząc że to taka komiksowa "jaka to melodia"...

No i teraz -10 do powagi konkursu...  ;D
A przyznałeś się, że wygrałeś i że w domu będą dwa komiksy więcej? ;)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline PabloWu

« Odpowiedź #3663 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 21:05:26 »
Oczywiście że się pochwaliłem, bo jest czym  :) Żebyś Ty wiedział w jak dziwnych momentach i sytuacjach codziennego życia robiłem pauzę i skrolowałem forum, googlowałem w poszukiwaniach albo o dziwnych porach przeglądałem swoje zbiory...musiałem liczyć na wyrozumiałość drugiej  połowy  :)  8)

Generalnie dodatkowe komiksy nie są problemem, ja mam tak że jak na przykład chcę coś sprzedać to słyszę tekst: " ale po co, mamy jeszcze miejsce na komiksy" i nieraz bywało tak że wracam z pracy a tam cyk stoi sobie nowy pusty regał który krzyczy" nakarm mnieee "   :D

Offline PabloWu

« Odpowiedź #3664 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 21:09:37 »

Ta przeczytasz, przekartkujesz i pójdą na półkę :P

Przemyślałem temat, w końcu to forumowa nagroda także jak tylko je dostanę to przeczytam i napiszę kilka słów po lekturze  :)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3665 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 21:35:07 »
W jakim środku nocy jak to chyba jakoś po 23 było? :P

Pewnie chciał napisać w środku dnia. Ta autokorekta czasami pozamienia...

:D :P 8)

EDIT:
Już widzę taką scenę jak ziomki z roboty pytają Pablo:
- A Ty Pablo co będziesz robił po pracy?
- Bede grau w grę
- O, a jaką?
- ZJKJTK
- wtf bro?! lmao rotfl
« Ostatnia zmiana: Pn, 12 Sierpień 2024, 21:37:45 wysłana przez Rodrigues »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #3666 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 22:25:18 »
Już widzę taką scenę jak ziomki z roboty pytają Pablo:
- A Ty Pablo co będziesz robił po pracy?
- Bede grau w grę
- O, a jaką?
- ZJKJTK
- wtf bro?! lmao rotfl
Miałem tylko dać łapkę in up, ale że ROFL to muszę napisać coś więcej XD Głowa zrobiła mi 🤯

Offline LukCook

« Odpowiedź #3667 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 22:11:01 »
Pora pochwalić się nagrodami  :) Rodri wielkie dzięki za pancerną wysyłkę (możesz robić szkolenia z pakowania!)  8) Cieszę się bardzo bo rysunek Ottoicha podobał mi się najbardziej  :)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3668 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 22:31:46 »
Cieszę się, że wszystko ok. Najbardziej właśnie bałem się o oryginał. Jaxx też potwierdził odbiór paczki. Reszta ustaliła odbiór na MFKIG. Niedługo dam jakieś podsumowanie konkursu, ale potrzebuję jeszcze parę chwil. Pozdro ziomale :)

Offline PabloWu

« Odpowiedź #3669 dnia: Nd, 15 Wrzesień 2024, 21:45:59 »
Nagrody odebrane na Emefce, dziękuję bardzo!

Offline Leyek

« Odpowiedź #3670 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 19:50:43 »
U mnie również nagrody odebrane w Łodzi:

Odebrane w Łodzi nagrody z 17 edycji forumowego konkursu:

- oryginalna praca Dominika Szcześniaka (format A4) + print Ernesto Gonzalesa (z tyłu jeszcze autograf)

- komiks "Pestka" i zinek "To źle brzmi!!!

- wrys Ernesto Gonzalesa w zinku

Offline Leyek

« Odpowiedź #3671 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 22:06:50 »
Dobra Pany i Panie. Przerwa trwała zbyt długo, mamy nadzieję, że naładowane przez ten czas zostały baterie, więc niedługo wracamy z nową edycją konkursu (pewnie trzeba będzie zacząć po Wielkanocy). Nagrody czekają już w sumie od festiwalu w Łodzi (na zachętę wrzucam poniżej dwie rysunkowe, a to nawet nie połowa tych co będą).

Czekamy na ewentualne uwagi co do zmian/korekt w regulaminie. Ze swoje strony proponuję (a współprowadzący nie oponowali) do powrotu do trzech prób odpowiedzi pomiędzy podpowiedziami (aby zdynamizować i przyśpieszyć rozwiązywanie, bo w ostatniej edycji niektóre zagadki strasznie się dłużyły).

Praca przekazana na nagrodę przez Dawida Malika ( https://www.instagram.com/dravit_malik/ )

Praca przekazana na nagrodę przez Piotra Marca ( https://www.instagram.com/p_marze/ )

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3672 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 23:50:26 »
Praca przekazana na nagrodę przez Dawida Malika ( https://www.instagram.com/dravit_malik/ )

Czy to legendarny Quasiośmiornicodo? :P
Fajny komiksowy vibe.

Szykują się kolejne nieprzespane noce ;D Nie tęskniłem za tym... no może trochę  ;D

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #3673 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 01:48:12 »
Dobra Pany i Panie. Przerwa trwała zbyt długo, mamy nadzieję, że naładowane przez ten czas zostały baterie, więc niedługo wracamy z nową edycją konkursu (pewnie trzeba będzie zacząć po Wielkanocy). Nagrody czekają już w sumie od festiwalu w Łodzi (na zachętę wrzucam poniżej dwie rysunkowe, a to nawet nie połowa tych co będą).

O proszę.  8) A jednak. ;)
No wreszcie.  :)
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #3674 dnia: Nd, 11 Maj 2025, 11:25:20 »
EloElo Mordeczki, konkurs się zbliża wielkimi krokami także czas na ujawnienie nagród które udało mi się dla Was zdobyć!

1. Hołd dla najlepszego superbohatera jaki ten świat widział! Ratman Antologia z wrysem :

2. Szalenie uzdolniony i utalentowany polski Artysta który tworzy szalone i niesamowite komiksy dostępne na każdą kieszeń:
Luko Czakowski!

3. Artysta który pokazuje jaki potencjał i siła drzemie w komiksowym odpowiadaniu o trudnej, często tragicznej polskiej historii i że można to robić z klasą:
Robert Konsztat i Jego Józia!

4. Mistrz polskiego komiksu, wielbiciel kotów, zaginanie czasoprzestrzeni to Jego specjalność :
Maestro Tomasz Niewiadomski!

Na deser unikatowy print pierwszej serii z podpisem ( wyszło tylko 10 egzemplarzy! ) , fanart który się ukazał w szóstym tomie fantastycznie zrealizowanej historycznej serii Mieszko! Niezwykle utalentowany pasjonat opowieści obrazkowych z dobrą komiksową duszą, forumowy kompan :
Rodrigues!

Tyle ode mnie  :)

Na koniec specjalne pozdrowienia dla Kierpica i Rodriguesa -komiksowy wóz Var będzie miał Was na oku  8)

Pozdro!