Autor Wątek: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.  (Przeczytany 397148 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kierpic

Odp: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.
« Odpowiedź #3450 dnia: Nd, 19 Maj 2024, 16:56:05 »
Cześć, napewno już się niecierpliwicie i nie możecie się doczekać kolejnej edycji. Wybaczcie, że trwa to tak długo. Niestety proza życia nie pozwala mi poprowadzić konkursu w pełnym zaangażowaniem. Nie jestem w stanie moderować następnej edycji (Kubisz, Srogin - wybaczcie). Jestem totalnie poza internetem. Przepraszam za zamieszanie i życzę udanej zabawy w przyszłości. To jest też mój ostatni post na tymforum. Pozdrawiam
Na ewentualne pytania odpowiem w prywatnej wiadomości.

HaVoK, wiesz co?

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #3451 dnia: Nd, 19 Maj 2024, 20:49:26 »
No i dotarliśmy do końca 16 edycji. Klasyfikacja generalna przedstawia się następująco:
I Miejsce: 17 pkt - HaVoK
II Miejsce: 16 pkt - srogin
III Miejsce: 12 pkt - kubisz
Klasyfikacja najszybciej odgadniętych zagadek wygląda następująco:

I miejsce: Motyl - 28 sekund za zagadkę "Ballada dla Sophie" (zadający: HaVoK)
II miejsce: Death - 32 sekundy za zagadkę "Mały świat Golema" (zadający: srogin)

Myślę, że spokojnie pozostali moderatorzy mogą poprowadzić konkurs. Czyli srogin i kubisz moderują edycję 17. Jeżeli potrzebują pomocy to na pewno kolejny zwycięzca konkursu pomoże, czyli Motyl, które był już moderatorem. Kolejny w kolejce jest Death.

I na koniec mam dwa  pytania. Jaki jest cel tej gry i czy w ogóle warto w nią grać?
Póki są chętni, to raczej warto... Bo w każdej z ostatnich edycji chyba dobrze ponad 20 osób choć 1 punkt zdobyło. A cel? Musi mieć jeszcze jakiś oprócz "zabawy"?
Myślę, że to na jakiś czas koniec konkursu, chyba, że ktoś ma możliwości i siłę pociągnąć temat dalej?
A może dojrzeliśmy do gry "na luzie", bez z góry określonych moderatorów (to by było!)?
Pytanie do moderatorów, co ustaliliście przez cztery miesiące odnośnie nowego regulaminu i uatrakcyjnienia zasad?
srogin - bardzo proszę doprecyzuj, jeżeli nie chcesz prowadzić konkursu i rezygnujesz z moderowania tak samo jak HaVoK, to podaj przynajmniej powód takiej decyzji.
kubisz - ostatnio pojawiłeś się na forum, ale nie zabrałeś głosu.

I na koniec taka propozycja: w nowym regulaminie dodajmy punkt, który mówi, że jeżeli zwycięzca/moderator nie podejmie obowiązków moderatora zwraca wygraną nagrodę. Takiego problemu nie mieliśmy wcześniej, bo każdy podchodził do naszego konkursu na luzie jak to przy dobrej zabawie, ale też z powagą i odpowiedzialnością. Jeżeli ktoś nie czuł się na siłach aby moderować, przerywał grę w odpowiednim momencie. Dbaliśmy o to, aby nikt nie niszczył tego konkursu. I niech tak nadal zostanie.

Przepraszam za zamieszanie i życzę udanej zabawy w przyszłości. To jest też mój ostatni post na tymforum. Pozdrawiam
Na ewentualne pytania odpowiem w prywatnej wiadomości. 
Jakoś nie wierzę, że odpowiesz. Ale poczekamy, może się mylę.
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline srogin

« Odpowiedź #3452 dnia: Nd, 19 Maj 2024, 21:07:00 »
Jeżeli tak doświadczony gracz jak Motyl pomoże w moderacji mi i kubiszowi, to w przyszłym tygodniu możemy startować z kolejną edycją.

Offline kubisz

« Odpowiedź #3453 dnia: Nd, 19 Maj 2024, 21:14:37 »
kubisz - ostatnio pojawiłeś się na forum, ale nie zabrałeś głosu.
Byłem, nie zaglądałem tutaj, ale teraz wszedłem w temat... Przyznam szczerze, że czekałem, aż ktoś z pozostałych dwóch Kolegów (srogin, HaVoK), mających większe konkursowe "obycie", odezwie się z propozycją. I tak sobie czas leciał. Nie mam tu nic na swoją obronę, poza brakiem doświadczenia organizacyjnego :-[

Od 1. lipca przez 2 tygodnie będę raczej bardzo rzadkim gościem na forum, ale biorąc pod uwagę fakt, że poprzednia edycja konkursu - o ile dobrze policzyłem - trwała miesiąc (od 05.01 do 04.02), a także propozycję srogina, żeby wystartować niedługo - jestem gotów moderować kolejną edycję.

Offline srogin

« Odpowiedź #3454 dnia: Nd, 19 Maj 2024, 21:26:18 »
Z myślą o kolejnej edycji jakoś dziwnie milej mi się zrobiło :)

Motyl był ostatnio zalogowany tutaj jakiś czas temu.
Jeżeli ktoś z Was ma do niego inny kontakt niż forumowy (myślę, że są takie osoby!), to byłbym wdzięczny za przekazanie wiadomości, żeby "rzucił okiem" do tego tematu. Dziękuję!

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3455 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 20:42:47 »
Podobno to będzie jedna z nagród w następnej edycji zjkjtk :-X

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3456 dnia: Nd, 02 Czerwiec 2024, 16:46:30 »
Ooo, a co to?

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3457 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 17:17:32 »
Startujemy jutro!

Ale nie wszyscy...

...bo 1 etap jest dla nowicjuszy 8)

Przypominam, że następujący gracze nie mogą brać udziału w pierwszym etapie (no chyba, że ktoś jest moderatorem i zadaje zagadkę moderatorską :P):

l_z_l, Jaxx, kierpic, Leyek, Lyricstof, Motyl, muaddib, ramirez82, Remy LeBeau, Rodrigues, srogin, Toranga, vision2001, LukCook, Guru_Komiksu, HaVoK, kubisz.
« Ostatnia zmiana: Pt, 07 Czerwiec 2024, 17:23:46 wysłana przez Rodrigues »

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3458 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 22:46:18 »
Jeżeli ktoś jeszcze nie widział, to uprzejmie informuję, że wątek ZJKJTK17 jest już podpięty w dziale ogólnym:

https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/z-jakiego-komiksu-jest-ten-kadr-edycja-17!/

8) :D 8) :D 8) :D  8) :D 8) :D 8) :D  8) :D 8) :D 8) :D  8) :D 8) :D 8) :D  8) :D 8) :D 8) :D

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3459 dnia: Pn, 10 Czerwiec 2024, 11:49:25 »
Dzisiaj o godzinie 19:15 (sekund 43) minie 48 godzin od zadania zagadki przez Starceka. W przypadku braku prawidłowej odpowiedzi konieczne będzie skorzystanie z poniższego zapisu regulaminu: "Jeśli po 48 godzinach od zadania zagadki nie zostanie ona rozwiązana, moderator ma obowiązek zadać nową zagadkę. Punktacja pozostaje bez zmian." Także ten.... nie krępujcie się i zacznijcie strzelać ;D Zazwyczaj przynosi to dobre rezultaty :P

Offline starcek

« Odpowiedź #3460 dnia: Pn, 10 Czerwiec 2024, 12:29:01 »
Wrzuciłem podpowiedź, ostatnią, bo teraz to szybko pewnie pójdzie..
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Spiff

« Odpowiedź #3461 dnia: Pn, 10 Czerwiec 2024, 19:30:36 »
Spiff masz bana na 5 zagadek za skasowanie wcześniejszego posta. kosmoski proszę o info czy odpowiedź spiffa jest prawidłowa.

Przepraszam.
skasowałem ponieważ zdublowałem wcześniejszą odpowiedź @wilk a której z powodu emocji nie zauważyłem.
Edit: literówka

« Ostatnia zmiana: Pn, 10 Czerwiec 2024, 19:37:55 wysłana przez Spiff »
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3462 dnia: Pn, 10 Czerwiec 2024, 19:35:40 »
Tak bywa. Niejeden zawodnik w tym konkursie dublował odpowiedź kolegi. Wykasowałeś posta i od razu dałeś drugą odpowiedź więc kara musi być  :P
« Ostatnia zmiana: Pn, 10 Czerwiec 2024, 19:37:20 wysłana przez Rodrigues »

Offline kosmoski

« Odpowiedź #3463 dnia: Pn, 10 Czerwiec 2024, 21:38:53 »
Już patrzę i daję znać

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3464 dnia: Pn, 10 Czerwiec 2024, 22:04:42 »
No i poszło :D. Spiff odliczaj teraz 5 kolejnych zagadek i na 6-tą możesz już odpowiadać ;) :)