"Konkurs opiera się na odgadnięciu komiksu, z którego pochodzi kadr. Nie rozróżniamy tutaj wydań, bo to już byłoby przegięcie - wówczas trzeba byłoby jeszcze podawać dane wydanie, bo przecież mamy inne tłumaczenia, rastery/brak rasterów, kolory nowe/stare itd. To nie ma sensu. Jeżeli kadr znajduje się w nowszym wydaniu, niż zdjęcie-zagadka, to wskazanie nowego wydania również uznawane jest za poprawne (identycznie w drugą stronę). Tak samo, jak na zagadkę z tm-semikowego Batman: Jad poprawną i uznaną odpowiedzią byłoby "Batman Knightfall, tom 1"."
Ogółem rozumiem regulamin i jest on dla mnie jasny od dawna. Rozumiem przyznanie punktu Kubiszowi (gratuluję). Ale uważam, że kadr ewidentnie pochodzi z TM-Semic. Wydanie Specjalne bodajże 3/93 Batmana/Sędzia Dredd Sąd nad Gotham a nie z Wszystkich Spotkań. Bo w nowych komiksach nie mamy takiego paskudnego liternictwa, a przecież w regulaminie stoi, że dymki nie mogą być ucięte itp. itd., bo są integralną częścią kadru. Liternictwo w dymkach też nią jest. A to jasno wskazuje z jakiego komiksu jest ten kadr. Wiem, że regulamin nie zostanie zmieniony (bo podniosą się głosy, że to będzie przegięcie), jednak według mnie należy zwrócić uwagę na to zagadnienie, np jeżeli w krótkim czasie (nie wiem jakim, kwestia doprecyzowania) dwóch graczy odpowie na zadaną zagadkę, punkt powinna dostać osoba, która wskazała pierwsze wydanie tego komiksu. Nagradzajmy wiedzę.
Dobrej nocy.