Autor Wątek: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.  (Przeczytany 396236 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jaxx

Odp: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.
« Odpowiedź #2715 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 09:45:25 »
A w zasadzie to jaki jest argument za tym, żeby można było tylko dwie odpowiedzi per podpowiedź rzucić?

Kiedyś było bez limitu i konkurs często przeradzał się w radosną kanonadę jak w okopach, a nie do końca o to tu chodzi. Później strzały ograniczono do trzech i gracze zaczęli rozważniej dobierać odpowiedzi. Potem któryś moderator skrócił to jeszcze bardziej do 2 i tak już zostało. Dzięki temu trzeba trochę poszukać, zamiast liczyć na szczęście podczas rzucania tytułami na oślep. W sumie to dobre rozwiązanie. 

Jaxx, nie przepraszaj mnie, zawaliłem więc sprawa oczywista. Jakoś mi - nie wiedzieć czemu - w głowie utkwiła liczba 3 dla "strzałów" i w momencie, kiedy Toranga słusznie mnie podpieprzał, ja dopiero wtedy sprawdzałem regulamin... Tak więc wybaczcie, mam nadzieję, że nie trafiłem w prawidłową odpowiedź :(

Toranga Cię "podpieprzył", bo w sumie nawet w regulaminie jest taki punkt, że gracze mogą sami te oczywiste wtopy wyłapywać. Poza tym przecież i tak ktoś by to w końcu zauważył, więc nie wiń biednego Torangi... ;) A jak trafiłeś we właściwą, to po prostu powtórzymy zagadkę.
« Ostatnia zmiana: Cz, 29 Wrzesień 2022, 09:48:49 wysłana przez Jaxx »

Offline kubisz

« Odpowiedź #2716 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 10:02:10 »
Żeby było jasne - do Torangi żadnych pretensji oczywiście nie mam. Jak pisałem - kiedy już wiedziałem po sprawdzeniu w regulaminie, że dałem ciała, okazało się, że nie muszę już robić samopodpieprzenia. Zrobiłbym to, bo w życiu bardzo cenię sobie uczciwość. Ale koniec o tym, sprawa załatwiona, cieszę się, że nie popsułem zagadki.

A tak swoją drogą, co by było, gdybym trafił w dobrą odpowiedź w 1. lub 2. strzale? Bo chyba nie jest to dokładnie w regulaminie opisane.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #2717 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 10:39:35 »

A tak swoją drogą, co by było, gdybym trafił w dobrą odpowiedź w 1. lub 2. strzale? Bo chyba nie jest to dokładnie w regulaminie opisane.

No nie jest, bo i wszystkiego spisać się nie da. Co by było w takim przypadku? Przegadalibyśmy temat wewnętrznie i coś wymyślili ;) Najsprawiedliwiej byłoby pewnie powtórzyć zagadkę mimo wszystko. Opcjonalnie można by uznać Ci punkt, pozwolić na zadanie zagadki i po jej rozwiązaniu nałożyć pauzę 2 kolejnych (1 standardowej jak zawsze po własnej zagadce i jednej "karnej"). Temat do przegadania :) 

Offline Toranga

« Odpowiedź #2718 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 11:02:08 »
No nie jest, bo i wszystkiego spisać się nie da. Co by było w takim przypadku? Przegadalibyśmy temat wewnętrznie i coś wymyślili ;) Najsprawiedliwiej byłoby pewnie powtórzyć zagadkę mimo wszystko.

Moim zdaniem taka powinna być wykładnia.

Offline Toranga

« Odpowiedź #2719 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 18:42:28 »
Nope!

Podpowiedź 1:

Że też nie mogę odpowiadać :D Ale teraz to już chyba pójdzie bardzo szybko :)

Offline Motyl

« Odpowiedź #2720 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 18:47:39 »
Szczęśliwie graficzna podpowiedź google daje mnóstwo ciekawych komiksów :)

Offline Toranga

« Odpowiedź #2721 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 18:51:27 »
Szczęśliwie graficzna podpowiedź google daje mnóstwo ciekawych komiksów :)

W to nie wątpię, ale to tak charakterystyczny rysownik, który w Polsce prawie nie był wydawany, więc wydaje się łatwe do odgadnięcia, ale może to tylko ja.  ;D

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2722 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 18:55:52 »

W to nie wątpię, ale to tak charakterystyczny rysownik, który w Polsce prawie nie był wydawany, więc wydaje się łatwe do odgadnięcia, ale może to tylko ja.  ;D

No właśnie tak mi się wydaje, że charakterystyczny, tylko nie mogę do nazwiska przypasować :P

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2723 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 19:35:56 »
Tomb Raider Kompletne akta 3

Też dowaliłem z tymi kompletnymi aktami, miałem oczywiście Archiwa na myśli, ciekawe czy gdyby ta odpowiedź była poprawna to Motyl by uznał :P

Offline Leyek

« Odpowiedź #2724 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 20:02:55 »
Battle Chasers - Wydanie kolekcjonerskie / Battle Chasers - 9

@Toranga, @Rodrigues na Waszym miejscu zacząłbym się bać patrząc kto powrócił :)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2725 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 20:05:55 »
Wierzcie lub nie, ale Madureira i Battle Chasers to była moja pierwsza myśl. Ale z Madureiry strzeliłem Apocalypse'a jednak (bo nie sądziłem, że ktoś jeszcze BC pamięta). A po pierwszej podpowiedzi to odrzuciłem bo nie pamiętałem żeby tam takie fajne kadry były :P

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2726 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 20:09:13 »
Remy fockin LeBeau. Kojarzę typa skądś.... XD
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Leyek

« Odpowiedź #2727 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 20:12:46 »
@ukaszm84
Przecież ta czcionka w dymku nie pasowała do żadnego współczesnego wydawnictwa :) To była typowa esencja lat 90-tych :)

Offline Toranga

« Odpowiedź #2728 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 20:15:04 »
Wierzcie lub nie, ale Madureira i Battle Chasers to była moja pierwsza myśl. Ale z Madureiry strzeliłem Apocalypse'a jednak (bo nie sądziłem, że ktoś jeszcze BC pamięta). A po pierwszej podpowiedzi to odrzuciłem bo nie pamiętałem żeby tam takie fajne kadry były :P

Ja po pierwszym kadrze myślałem, że to Greg Capullo że Spawna, ale po drugim już nie było wątpliwości. 😁

Offline Edgar

« Odpowiedź #2729 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 20:21:10 »
@ukaszm84
Przecież ta czcionka w dymku nie pasowała do żadnego współczesnego wydawnictwa :) To była typowa esencja lat 90-tych :)

Dlatego walnąłem w tego crossovera Tomb Raider/Witchblade.
Ale i tak okazało się, że podpowiedź nr 2 źle zrozumiałem.  ;D