Autor Wątek: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.  (Przeczytany 396927 razy)

Offline Jaxx

Odp: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.
« Odpowiedź #2535 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 11:45:29 »
Down: no to moze w miedzyczasie uda mi sie cos znalezc gdzies tam tam u siebie na telefonie i nie bedzie sie googlowalo, to moze uda sie szybciej.

Ale goglujący się kadr mocno przyspieszy konkurs ;D

Przemiana

Do dziś nie mogę odżałować, że zgarnąłeś mi ten komiks sprzed nosa w 5 edycji ;) 

Offline vision2001

« Odpowiedź #2536 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 11:52:56 »
Ale goglujący się kadr mocno przyspieszy konkurs ;D
Zaraz cos bedzie. Moze sie googlowac nie bedzie ;)

Do dziś nie mogę odżałować, że zgarnąłeś mi ten komiks sprzed nosa w 5 edycji ;) 
I od wtedy posiadam dwa egzemplarze ;)

Offline Jaxx

« Odpowiedź #2537 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 13:55:29 »
Patrząc na bieżącą tabelę II Etapu, Leyek wziął przykład z Lyricstofa i odskoczył na kilka punktów ;)

W ramach ciekawostki, bieżące zestawienie klasyfikacji generalnej wygląda tak:

13 pkt - Lyricstof
12 pkt - Leyek
7 pkt - Edgar
7 pkt - ukaszm84
4 pkt - Jaxx [mod.]
4 pkt - kierpic [mod.]
3 pkt - Motyl
3 pkt - Toranga
3 pkt - HaVoK
3 pkt - muaddib
3 pkt - vision2001
2 pkt - Death
2 pkt - Rodrigues
2 pkt - Necr09
2 pkt - kubisz
2 pkt - starcek
1 pkt - pokia
1 pkt - srogin [mod.]
1 pkt - roble
1 pkt - JonasCrow

Punkty ułożone są na zasadzie pierwszeństwa, tj. w danej grupie punktów najwyżej są ci gracze, którzy jako pierwsi osiągnęli daną ilość (czyli nieco inaczej niż tradycyjnie, gdzie zazwyczaj kolejnych graczy wrzuca się na górę grupy, chociaż formalnie powinni trafiać na dół).

Jak widać, dominacja Lyricstofa nie jest już tak widoczna, Leyek depcze mu po piętach. Trochę niżej Edgar z ukaszem84 walczą ramię w ramię, ale Edgar na razie formalnie jest wyżej ;) Reszta musi brać się do roboty, jeszcze wszystko może się zmienić! :)

Offline Leyek

« Odpowiedź #2538 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 14:06:39 »
Właśnie przed chwilą też sobie zaaktualizowałem Excela ;) Założyłem sobie na starcie celowanie głównie w dobry wynik w klasyfikacji generalnej (przyzwoity wynik w każdym z 3 etapów), ale jak się teraz udało odskoczyć to i na końcówkę tego etapu staram się dodatkowo zmobilizować :)

Offline Toranga

« Odpowiedź #2539 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 14:11:32 »
No i nic nie przeczytałem, a od 14 już planowałem sprzątać :/

Ten konkurs to zło.

Offline Leyek

« Odpowiedź #2540 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 14:15:57 »
@Toranga Święte słowa.
Pierwsze co robię wracając do domu to odpalenie kompa, żeby zobaczyć co tam się zmieniło. Wyłączyć kompa też nie ma jak, bo co jakiś czas trzeba odświeżyć. Na spokojnie nic się nie obejrzy/przeczyta, bo trzeba odświeżyć itp. itd. :)

Offline vision2001

« Odpowiedź #2541 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 14:19:43 »
Dlatego od jakiegos czasu wyloozowalem i "bawie sie" z doskoku. Od pewnego momentu zal mi czasu na ciagle wciskanie "F5". Wole cos na spokojnie obejrzec, przeczytac, posiedziec z dzieciakami czy inne takie takie ;)

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #2542 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 14:23:41 »
Patrząc na bieżącą tabelę II Etapu, Leyek wziął przykład z Lyricstofa i odskoczył na kilka punktów ;)

Pędzi jak szalony.

Właśnie przed chwilą też sobie zaaktualizowałem Excela ;) Założyłem sobie na starcie celowanie głównie w dobry wynik w klasyfikacji generalnej (przyzwoity wynik w każdym z 3 etapów), ale jak się teraz udało odskoczyć to i na końcówkę tego etapu staram się dodatkowo zmobilizować :)

Gratulacje Leyek.  :) Ale stara gwardia nie odpuszcza, a i młode wilki niedługo się przebudzą. Więc mobilizacja na nic.  ;D
Tak naprawdę to już finiszujesz w etapie II.  8) Co do łącznej to może być różnie. Postaram się walczyć.
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2543 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 18:58:24 »
To ja nie rozumiem tej podpowiedzi z lodówką i odkurzaczem. Zakładam, że odnosi się do treści komiksu, którego nie czytałem?

Offline Toranga

« Odpowiedź #2544 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 19:02:45 »
Też jestem ciekaw wyjaśnienia tego rebusa.

Offline Leyek

« Odpowiedź #2545 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 19:04:28 »
Główny bohater - detektyw, może rozmawiać z przedmiotam - sprzętami AGD, papierosami, śmietnikami itd.
A wrzuciłem inteligentne sprzęty (smart devices), które niby to mogą się z człowiekiem porozumieć.

Sam komiks polecam, pierwszy dyptyk b. dobry, ten trzeci samodzielny album dziś przeczytałem i też jest to dobra rzecz. Rysunki pierwsza liga, fabuła ciekawa i niegłupia.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2546 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 19:12:46 »
Skapnąłem się po tej roztrzęsionej ramce co to za autor. Nie czytałem też żadnej części, więc strzeliłem najnowszą. Rebus pojawił się jak pisałem posta i go nie widziałem XD.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline HaVoK

« Odpowiedź #2547 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 19:14:52 »
Nie miałem trzeciego tomu w rękach, ale kolorystycznie wydaje się odchodzić od poprzednich części. No ale to słońce...

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2548 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 19:16:10 »
Skapnąłem się po tej roztrzęsionej ramce co to za autor. Nie czytałem też żadnej części, więc strzeliłem najnowszą. Rebus pojawił się jak pisałem posta i go nie widziałem XD.

Ja tą ramkę kojarzyłem ze Sfarem bardziej, ale już kreskę nie. A Miasta wyrzutków nie znając w ogóle nie wiedziałem, że tam też tak jest.

Offline Leyek

« Odpowiedź #2549 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 19:19:20 »
Nie miałem trzeciego tomu w rękach, ale kolorystycznie wydaje się odchodzić od poprzednich części. No ale to słońce...

Raczej kolorystyka jest utrzymana z poprzednich albumów. Pierwszy kadr jest spod wody i przedstawia oko wielkiej ryby (ten bardziej jaskrawy kolor). Dwa kolejne z "imprezy" są z najbardziej kolorowej strony w komiksie :) Czymś trzeba było zmylić ;)
Choć sądziłem, że ta zagadka pójdzie szybko i będzie łatwa.