Troszkę kontrowersyjna wydaje mi się tylko nagroda za ilość polubień, ale w związku z tym, że traktuję nasz konkurs jak dobrą zabawę, to przymykam na to oko. 
Ponieważ ta kategoria nagrody to był mój pomysł, czuję się niejako wywołany do odpowiedzi

Generalnie ideą nagród specjalnych miało być to, aby miał na nie szansę każdy jeden uczestnik, nawet bez gromadzenia góry punktów. Z pierwszą nagrodą sytuacja była jasna, kategoria nasuwała się sama. Z drugą zaś pomyślałem sobie, że często mówiliśmy sobie, że ten czy tamten kadr był taki fajny, że skłonił nas do zakupu komiksu (sam też tak miałem). Więc chciałem to właśnie wykorzystać - nagrodzić kadr, który będzie najciekawszy, najbardziej intrygujący, czy też po prostu świetnie narysowany. Taki, który wywrze na graczach jakiś efekt. I to jest sens tej kategorii - wybrać najfajniejszy kadr zagadkę i nagrodzić uczestnika za jego wybór. Tak więc grajcie i plusujcie kadry, które Was poruszą w taki, czy inny sposób i które uznacie, za warte wyróżnienia, bo Wasze głosy wyłonią najlepszy kadr edycji i jednocześnie zwycięzcę tej kategorii, nawet jeżeli będzie to jedyny punkt, jaki ten ktoś zdobędzie

I nie traktujcie tego jako nagrody za lajki, a za wyjątkowy kadr, na który głosujecie lajkami - ot, mała różnica

Czy po rozwiązaniu zagadki publikujemy tylko tabelę etapu, czy równolegle zamieszczamy też "generalkę"?
Tylko tabelę etapu, aby było czytelniej. Generalką zajmiemy się my i wrzucimy na koniec po zakończeniu Etapu III (ale zapewne i tak każdy grający będzie śledził jej rozwój na własną rękę). I tu by fajnie pasowała ta animacja a'la livescore Rodriguesa, pokazująca jak się generalka rozwijała