Autor Wątek: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.  (Przeczytany 397254 razy)

Offline Jaxx

Odp: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.
« Odpowiedź #2340 dnia: Wt, 14 Czerwiec 2022, 22:45:33 »
@Jaxx
Wyluzuj się. Ty masz się dobrze bawić. A jak ktoś ma z tym problem, to tylko jego problem. 🤷

"Wyluzuj się" to powinno być moje drugie imię :D

Offline Toranga

« Odpowiedź #2341 dnia: Wt, 14 Czerwiec 2022, 23:40:07 »
Być może zaskoczę was obu, ale to nie jest poprawna odpowiedź.   :-\

Właśnie to sprawdziłem i okazało się, że się pospieszyłem z gratulacjami. A byłem prawie pewien i miałem to samo napisać.

Offline Leyek

« Odpowiedź #2342 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 01:00:30 »
PS Sprawdzałeś wszystkie tomy po kolei?

Zawodowiec nie zdradza tajemnic swojego warsztatu ;)
Uchylę tylko rąbka tajemnicy, że nie pamiętam gdzie dokładnie mam swoje egzemplarze, chyba jeszcze w jakimś kartonie ;)

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #2343 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 01:02:25 »
No to pewnie było liczenie zeszytów.  ;) U mnie było nie zdążyłem, niestety.  ::)

Spać, czy coś wrzucisz jeszcze?  ;D
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline Leyek

« Odpowiedź #2344 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 01:14:47 »
Zgrywam właśnie z aparatu zagadkę.

EDIT. Teraz patrzę, że ten Walking Dead nawet się googlował. No to ja wybrałem trudniejszą drogę do znalezienia odpowiedzi ;)
« Ostatnia zmiana: Śr, 15 Czerwiec 2022, 01:28:41 wysłana przez Leyek »

Offline Toranga

« Odpowiedź #2345 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 10:13:27 »
Po tragicznym początku liczyłem choć na 1 punkcik, potem 3 były moim celem, a teraz widzę, że jest i szansa na w miarę przyzwoite 5-6 pkt na koniec :) Szczególnie, że zagadki coraz bardziej mi podchodzą, nieraz tylko braknie czasu sprawdzić czy jest coś nowego.

Zagadka:

No to mieliśmy podobnie w tej edycji.  ;D

Offline Edgar

« Odpowiedź #2346 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 18:26:30 »
Ups. Znowu strzeliłem w komiks z przyszłości.  :D

Offline Leyek

« Odpowiedź #2347 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 18:43:43 »
W przyszłości się szuka odpowiedzi jak zagadkę zadaje @kierpic ;)

Offline Toranga

« Odpowiedź #2348 dnia: Cz, 16 Czerwiec 2022, 09:05:44 »
A może ta podpowiedź jest przewrotna i chodzi o komiks...

Przyjacieke ?

Jestem prawie pewien, że to przewrotna podpowiedź, ale i tak sprawdziłem połowę Fiataszków.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #2349 dnia: Cz, 16 Czerwiec 2022, 09:08:21 »
Ups, zrobiłem literówkę... Chodziło oczywiście o "Przyjaciele" ;)

A kadr-zagadka jakoś mi tak do Fistaszków nie pasuje... ale kto tam wie, co to srogin tym razem wymyślił ;)

Offline Edgar

« Odpowiedź #2350 dnia: Cz, 16 Czerwiec 2022, 09:21:39 »
Też mi się wydaje, że to przewrotna podpowiedź, ale na wszelki wypadek ustrzeliłem dwa Fistaszki.  ;D

Offline Death

« Odpowiedź #2351 dnia: Cz, 16 Czerwiec 2022, 12:30:05 »
Oj, to znowu zawaliłem, bo chciałem rano napisać, że to Życie nie jest takie złe, ale pomyślałem, że nie może być 2 razy zagadki z tego samego albumu w jednym konkursie. A ostatnio chyba był ten album Setha, dosłownie 10 stron temu z takim kwiatkiem zagadka. :D

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2352 dnia: Cz, 16 Czerwiec 2022, 20:18:06 »
ukaszm84 - do boju, nie daj się sroginowi! ;)

Coś tam postaram się jeszcze trafić, ale od kiedy wszedł Disney+ to oglądam X-Files od początku, trochę mi to zajmie :P

Offline Death

« Odpowiedź #2353 dnia: Cz, 16 Czerwiec 2022, 20:49:17 »
Coś tam postaram się jeszcze trafić, ale od kiedy wszedł Disney+ to oglądam X-Files od początku, trochę mi to zajmie :P
Właśnie wiem o tym X-Files i kusi. I to jest najlepszy powód, żebym kupił Disney+. Skończyłem powtórkę całości po latach na odcinku pisanym przez Stephena Kinga pt. Chinga. Czyli piąty sezon, epizod dziesiąty. Ale na razie nie kupuję Disneya, bo przestanę czytać komiksy, a dość dobrze mi idzie. :) W maju 28 przeczytanych i 1 książka, w czerwcu na razie 17 przeczytanych. Ale wystarczy podłączyć konsolę lub włączyć serial i wszystko pójdzie... Zostawię sobie gry i seriale na jesień. Na wiosnę i w lecie super się czyta na zewnątrz. Pozdrów Muldera i Scully. Szczególnie Scully. :)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2354 dnia: Cz, 16 Czerwiec 2022, 21:17:02 »
Właśnie wiem o tym X-Files i kusi. I to jest najlepszy powód, żebym kupił Disney+. Skończyłem powtórkę całości po latach na odcinku pisanym przez Stephena Kinga pt. Chinga. Czyli piąty sezon, epizod dziesiąty. Ale na razie nie kupuję Disneya, bo przestanę czytać komiksy, a dość dobrze mi idzie. :) W maju 28 przeczytanych i 1 książka, w czerwcu na razie 17 przeczytanych. Ale wystarczy podłączyć konsolę lub włączyć serial i wszystko pójdzie... Zostawię sobie gry i seriale na jesień. Na wiosnę i w lecie super się czyta na zewnątrz. Pozdrów Muldera i Scully. Szczególnie Scully. :)

To w ogóle jest jeden z moich ulubionych serialów sprzed lat, mam ogromną chęć obejrzeć teraz to wszystko jeszcze raz, tym bardziej, że tych ostatnich sezonów dokręconych po latach też nie oglądałem. Pamiętam jak zacząłem to oglądać, bo w Secret Service były krótkie recenzje i oceny poszczególnych odcinków. A Scully akurat jakoś nigdy się nie jarałem, pewnie przez te mało atrakcyjne stroje, w które ją ubierali w tym serialu.
« Ostatnia zmiana: Cz, 16 Czerwiec 2022, 21:22:20 wysłana przez ukaszm84 »