Autor Wątek: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.  (Przeczytany 397168 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Edgar

Odp: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.
« Odpowiedź #2220 dnia: Wt, 07 Czerwiec 2022, 20:22:35 »
Przeanalizowałem historię wpisów i wynika z nich, że starcek zamienił się w sturceka kilka stron wcześniej w poście muaddiba. Nie wiem, czy muaddib stał ostatnio w kolejce po wrys Sandovala, ale jest moderatorem obecnej edycji. A na moderatora nie można się obrażać i już. Takie są zasady. ;)

Offline muaddib

« Odpowiedź #2221 dnia: Wt, 07 Czerwiec 2022, 20:37:00 »
O o. Nie wiem co tam się stało, ale przepraszam… Tego posta pisałem 15 minut jadąc z pracy, stojąc w korku i na czerwonych światłach, żeby nie blokować konkursu, więc pewnie jakiś chochlik zmienił jak patrzyłem na drogę :)

Offline Death

« Odpowiedź #2222 dnia: Wt, 07 Czerwiec 2022, 21:23:32 »
Chyba już wiem, ale pewnie nie mogę pod swoim postem drugi raz. Idę znowu przeczytać regulamin. :)

Edit.
Kurde, nie mogę. A prawie na pewno wiem. :)
« Ostatnia zmiana: Wt, 07 Czerwiec 2022, 21:25:43 wysłana przez Death »

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #2223 dnia: Wt, 07 Czerwiec 2022, 21:38:15 »
Chyba już wiem, ale pewnie nie mogę pod swoim postem drugi raz. Idę znowu przeczytać regulamin. :)

Edit.
Kurde, nie mogę. A prawie na pewno wiem. :)

teraz możesz, zgaduj
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline Death

« Odpowiedź #2224 dnia: Wt, 07 Czerwiec 2022, 21:41:31 »
Dziękować. :)
Tam była taka scena, że zabijali zwierzęta i płynęła krew, więc bardziej ten pierwszy kadr mnie nakierował (o ile w ogóle mam rację). A typa z drugiego znam, więc raczej czytałem. A W dół, do Ziemi czytałem. Więc może to być to. :)

Offline starcek

« Odpowiedź #2225 dnia: Wt, 07 Czerwiec 2022, 21:51:54 »
Przeanalizowałem historię wpisów i wynika z nich, że starcek zamienił się w sturceka kilka stron wcześniej w poście muaddiba. Nie wiem, czy muaddib stał ostatnio w kolejce po wrys Sandovala, ale jest moderatorem obecnej edycji. A na moderatora nie można się obrażać i już. Takie są zasady. ;)
Ja ślepy nawet tego nie zauważyłem, ale może muaddib robił jakieś badania genealogiczne i chciał podkreślić skąd mój ród?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #2226 dnia: Wt, 07 Czerwiec 2022, 21:56:19 »
Dziękować. :)
Tam była taka scena, że zabijali zwierzęta i płynęła krew, więc bardziej ten pierwszy kadr mnie nakierował (o ile w ogóle mam rację). A typa z drugiego znam, więc raczej czytałem. A W dół, do Ziemi czytałem. Więc może to być to. :)

To jest to i masz rację :) Scenka z podstawowego kadru odgadnięta, a typ z drugiego to nawet na okładce jest :)

A tak w ogóle, to "W dół, do Ziemi" to komiks, którym się zainteresowałem dzięki konkursowi właśnie - muaddib wrzucił kiedyś z niego zagadkę dając kadr z taką fajną, ciemnowłosą kobietą, która strasznie mi się spodobała i uznałem, że go biorę :) Tak więc to już drugi komiks, który nabyłem dzięki tej zabawie - pierwszy był Dekalog, z którego zagadkę także wrzucał muaddib :D Tak więc muszę uważać na jego zagadki... 

Offline Death

« Odpowiedź #2227 dnia: Wt, 07 Czerwiec 2022, 22:12:16 »
W dół, do Ziemi to świetny komiks. Kupiłem go, bo zaciekawił mnie ten słoń na okładce. Chętnie bym powtórzył, no ale nowości wzywają.
« Ostatnia zmiana: Wt, 07 Czerwiec 2022, 22:14:03 wysłana przez Death »

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2228 dnia: Wt, 07 Czerwiec 2022, 22:15:58 »
To żeby było poprawnie politycznie przepraszam jaxxa za to, że go posądziłem o przekręcenie nicka starceka i dziękuję edgarowi za wnikliwą analizę genezy tego błędu. A Ty Dib wstydź się  ;D ;D ;D
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline laf

« Odpowiedź #2229 dnia: Śr, 08 Czerwiec 2022, 09:19:23 »
Dziś przeczytałem połowę komiksu tak cudownego, że jeśli druga połowa, którą zamierzam wchłonąć jutro utrzyma poziom, to będzie to mój komiks roku.
No i namówiłeś  :). A miałem odpuścić sobie zakup tego spin-offu, bo miałem (oczywiście niczym nie potwierdzone) wrażenie, że to będzie odcinanie kuponów od głównej serii. A tu proszę, taka rekomendacja  :)

Offline srogin

« Odpowiedź #2230 dnia: Śr, 08 Czerwiec 2022, 11:31:08 »
Sędzia Dredd. Krew Satanusa. Dziesiąty Krąg

O! Nawet kiedyś wygrałem ten komiks w konkursie :)

Offline Jaxx

« Odpowiedź #2231 dnia: Śr, 08 Czerwiec 2022, 11:32:13 »
O! Nawet kiedyś wygrałem ten komiks w konkursie :)

I ja też ;) Ale jeszcze go nie przeczytałem, więc w sumie nie wiem, czy to dobra odpowiedź... pasuje styl rysowania, czcionka i Arkane, więc może..

Offline srogin

« Odpowiedź #2232 dnia: Śr, 08 Czerwiec 2022, 11:34:35 »
Przegoń kierpica, bo coś zbyt pewny jest w tej edycji ;)

Offline Jaxx

« Odpowiedź #2233 dnia: Śr, 08 Czerwiec 2022, 11:51:19 »
Pozostawię to innym ;) Nie gram w tej edycji o podium i moim celem jest stuknięcie min. 12 punktów. Jak mi się to uda, to kończę grę i przechodzę na tryb obserwatora/dopingującego. Ale zawsze zostaną mi dwa punktu buforu na jakieś przyszłe zagadki, które by mnie zbyt mocno kusiły, więc może jeszcze się pojawię ;)

A kierpic istotnie, ponownie idzie po zwycięstwo jak szalony :D

Offline Leyek

« Odpowiedź #2234 dnia: Śr, 08 Czerwiec 2022, 12:34:27 »
Nie gram w tej edycji o podium i moim celem jest stuknięcie min. 12 punktów.

Niesportowa postawa :)