Autor Wątek: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.  (Przeczytany 396312 razy)

Offline vision2001

Odp: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.
« Odpowiedź #1305 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 12:53:29 »
Dziękuję. :)
Kupki to jeszcze po pierwszej zbieram.
A te inne kupki (wstydu) to czasem pomóc rozładować chce właśnie córka.
Palpitacji serca dostaję, gdy próbuje włożyć komiksy z powrotem na miejsce...

A tamto to na bank krowa była. Przynajmniej na tym kadrze z zagadki. A na innych kadrach to może i był koń. Nie pamiętam. Tak walczyłem o punkt! Musiałbym odnaleźć całą stronę komiksu, by spojrzeć i porównać.

Offline kierpic

« Odpowiedź #1306 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 12:55:53 »
Jeszcze 3 dni banu Srogina... Za długie są te kary... Zamiast kary czasowej zamieniłbym to na pauzowanie ilości zagadek, bo byłoby to bardziej miarodajne. Przez weekend te zagadki tak galopowały (fajnie się gra jak to tak szybko idzie :D), że pierwszy raz na takim etapie konkursu jestem przed sroginem i mam co do tego mieszane uczucia. Przy aktualnym tempie zdobywania punktów visiona to do piątku może już być po konkursie ;)
Srogin sam sobie winien, Ty na pewno pamiętasz moją propozycję regulaminu za naszego czasu, gdzie stało:

10. W przypadku stwierdzenia: usunięcia postu z odpowiedzią, a następnie dodanie postu ze wskazaniem innego tytułu (niekoniecznie z prawidłową odpowiedzią) lub udzielenie większej ilości odpowiedzi od regulaminowych, gracz zostaje pozbawiony prawa udzielania odpowiedzi przez następne 60 godzin od momentu stwierdzenia takiego stanu rzeczy (nad egzekwowaniem tej czynności będą czuwać moderatorzy).

Może ten punkt by się utrzymał w bieżącej edycji ;)

Edit
Przepraszam,  w 6 edycji było jednak 60 godzin.
To obecna ekipa zmieniła :o
« Ostatnia zmiana: Wt, 04 Maj 2021, 12:59:55 wysłana przez kierpic »

Offline Toranga

« Odpowiedź #1307 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 13:06:48 »
Ja Was bardzo przepraszam, ale przed weekendem urodziło mi się kolejne dziecko i zbyt wiele czasu na grę nie mam..

Serdeczne gratulacje!
Kupek na pewno przybędzie, a z komiksami na kupce to może być różnie. Ja mam wrażenie, że mój (prawie) siedmiolatek jest bardziej absorbujący niż jego niespełna roczna siostra, więc nie wiadomo kiedy niby miało by być lepiej z czasem na czytanie ;P

Offline muaddib

« Odpowiedź #1308 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 13:09:07 »
Może ten punkt by się utrzymał w bieżącej edycji ;)
Ja to w ogóle jestem na liberalizacją tego regulaminu i pozbyciem się wszystkich kar. Kiedyś byłem też przeciwny kolejnym ograniczeniom, ale historia konkursu pokazała, że czasami się przydają.

nie wiadomo kiedy niby miało by być lepiej z czasem na czytanie ;P
U mnie sprawdza się czytanie podczas zajęć dodatkowych - przeważnie na niewygodnym krześle czy ławce :) A jak woziłem dzieci w wózku po parku to zawsze miałem coś pod ręką do czytania.
« Ostatnia zmiana: Wt, 04 Maj 2021, 13:13:00 wysłana przez muaddib »

Offline vision2001

« Odpowiedź #1309 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 13:13:41 »
Serdeczne gratulacje!
Kupek na pewno przybędzie, a z komiksami na kupce to może być różnie.

Oby kupka nie była na komiksach. ;)

Przez własne doświadczenie zacząłem rozumieć możliwość spadku czytelnictwa w związku z posiadaniem dzieci. Czasem też łatwiejszą rozrywką jest lampienie się w TV niż zmusić kilka szarych komórek i je zaprząc do pracy nad książką / komiksem. Jednak ja nie daję za wygraną i staram się czytać tyle ile jest to mi dane. I czasem jest tak, że udaje mi się przeczytać tyle, co za "czasów kawalerskich". Więc (oby nie zapeszyć) nie ma tragedii.

Offline Toranga

« Odpowiedź #1310 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 13:20:59 »
Ja to w ogóle jestem na liberalizacją tego regulaminu i pozbyciem się wszystkich kar. Kiedyś byłem też przeciwny kolejnym ograniczeniom, ale historia konkursu pokazała, że czasami się przydają.
U mnie sprawdza się czytanie podczas zajęć dodatkowych - przeważnie na niewygodnym krześle czy ławce :) A jak woziłem dzieci w wózku po parku to zawsze miałem coś pod ręką do czytania.

Każdy sposób jest dobry.
Ja w czasach jak woziłem syna w wózku (zwykle po lesie, bo akurat był pod ręką) przerobiłem sporo audiobooków.  ;D
Jak podrósł to na zajęciach sporotwych na niewygodnej ławeczce jechałem ebooki.  :D
Można też Comixology. :)

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #1311 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 13:24:37 »
@vision2001 - Dobra nowina. ;D Oczywiście gratulacje. To teraz małżonkę namów na jakieś komiksowe imię dla dziecka. To by było wydarzenie na forum.  8)
Jakby co, mam kilka propozycji. No i wyjaśniło się dlaczego tak na te ptaki się uparłeś.  ;D Rozumiem, że to przez tego bociana, się kojarzy. ;D
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

brvk

• Gość
« Odpowiedź #1312 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 13:26:08 »
Deluks dla chłopca, Limitka dla dziewczynki.

Gratulacje!

Online Leyek

« Odpowiedź #1313 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 13:28:09 »
Chłopiec - Egmoncik, dziewczynka - Kulturka, a na drugie Gniewka :) (bo Muszka to trochę słabo ;) )

I oczywiście gratulacje :)

EDIT. Po namyśle Timofik też fajne, chyba nawet lepsze ;)
« Ostatnia zmiana: Wt, 04 Maj 2021, 13:31:45 wysłana przez Leyek »

Online jotkwadrat

« Odpowiedź #1314 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 13:39:24 »
Może Kolekcja dla dziewczynki?
A dla chłopca Omnibus albo Absolut.

Offline muaddib

« Odpowiedź #1315 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 13:40:18 »
Wanda Vision ;)

Offline vision2001

« Odpowiedź #1316 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 13:40:56 »
To teraz małżonkę namów na jakieś komiksowe imię dla dziecka. To by było wydarzenie na forum.  8)
Przy pierwszej córze chciałem nadać imię Kara-El. Ale jakoś żona nie dała się przekonać. (a później na spokojnie przemyślałem, że jednak być wywoływanym do tablicy od jakichś kar, to słabiutko).
Przy drugiej już się nie wydurniałem, ale czas jeszcze mam. Propozycje nawet ciekawe ;) Dzięki Panowie! :)

Jakby co, mam kilka propozycji. No i wyjaśniło się dlaczego tak na te ptaki się uparłeś.  ;D Rozumiem, że to przez tego bociana, się kojarzy. ;D
Obecnie to chyba z jakiegoś rodzaju przekory ;) [ale względem kogo/czego, to nie wiem]
A na początku, bo wydawało mi się to niezłym funem. :)

Może Kolekcja dla dziewczynki?
A dla chłopca Omnibus albo Absolut.
Myślałem też o Tradycji ;) ale to bardziej światek filmowy. ;)

Wanda Vision ;)
WOW! :)
« Ostatnia zmiana: Wt, 04 Maj 2021, 13:42:41 wysłana przez vision2001 »

Online jotkwadrat

« Odpowiedź #1317 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 13:46:55 »
Wanda Vision ;)
To w przypadku gdy samo sobie płeć wybierze :)

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #1318 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 14:16:51 »
To ja takie bardziej tradycyjne miałem na myśli: Laureline, Louve, Orchidée.
A z tych tych półżartem półserio to bardzo proszę: Akira, Cortomaria, Jaga, Lutecja, Ais. A tu imiona innego typu, dla chłopca Tomik, a dla dziewczynki Novelka.
Ja chciałem dla drugiego syna Hugo, ale nie przeszło.  :)
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline vision2001

« Odpowiedź #1319 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 14:19:09 »
To ja takie bardziej tradycyjne miałem na myśli: Laureline, Louve, Orchidée.
Na mojej planecie to imię było jak najbardziej tradycyjne...

upsik...

;)