Autor Wątek: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.  (Przeczytany 397782 razy)

Offline vision2001

Odp: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.
« Odpowiedź #1020 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 22:41:43 »
Najpierw szukasz jak głupi kadru w poszczególnych komiksach, potem stwierdza, że można przecież wpisać zbiorczego Hugo, bo to na pewno to, ale jednak postanawiasz się upewnić i kiedy okazuje się, że nie wiesz gdzie masz dwa tomy (w ty ten jeden właściwy), ktoś już wrzucił poprawną odpowiedź.  ;D ;D ;D
Nie miałem żadnej pewności co do Hugo. Ale chciałem wpisać bez sprawdzania. Więc co? Więc zdecydowałem się zrzucić komiksy z półki, by wyciągnąć najpierw Przewodnik po krainie fantazji i tam poszukać, by dopiero potem wyjąć i kartkować zbiorczego (!) Hugo.
5 minut w plecy :P ale kadr znalazłem. Taki tyci, tyciutki, tyciusieńki. Ale chyba podobnie było kiedyś z Yakarim ;)

Offline srogin

« Odpowiedź #1021 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 22:49:30 »
Czwarta edycja była dość szczególna. Można powiedzieć, że rozpoczynała "drugi sezon" konkursu, dlatego uznałem, że każdy powinien mieć "wyzerowany" licznik. Jaxx, myślę, że niepotrzebnie odczuwałeś w związku z tym jakikolwiek dyskomfort.
Poza tym nie musisz być tak skromny. Wszyscy widzieliśmy jak rozpoczęła się (a dla Ciebie też skończyła) ta edycja 8) . Super by było zagrać razem i myślę, że w końcu gra tak się ułoży, że uda nam się wspólnie porywalizować :)

Każdy z regularnych graczy czuje się dobrze w jakimś zakresie komiksowych zagadek. Dla mnie ten zakres to komiks autorski i wszelkiego rodzaju "alternatywa". Dla innych to frankofony, amerykański mainstream, czy jakieś starocie sprzed kilkudziesięciu lat.
Gramy razem od jakiegoś czasu i wiemy już co nieco o swoich komiksowych upodobaniach.
Myślę, że żeby wykluczyć mnie z konkursu, wystarczyłoby dawać więcej komiksów spod znaku SH (to dla mnie totalna "czarna magia"), do czego, oczywiście, nie zachęcam ;)
« Ostatnia zmiana: Pn, 22 Marzec 2021, 23:06:33 wysłana przez srogin »

Offline kierpic

« Odpowiedź #1022 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 22:59:22 »
Jaxx, myślę, że niepotrzebnie odczuwałeś w związku z tym jakikolwiek dyskomfort.
Poza tym nie musisz być tak skromny. Wszyscy widzieliśmy jak rozpoczęła się (a dla Ciebie też skończyła) ta edycja 8) .
Nie chciałem "kłócić się" z Jaxxem, ale też uważam że jest za skromny. Zebrane doświadczenie procentuje :)

Coś mi ostatnio zachciało się pograć ;)
W końcu! ;)

Offline muaddib

« Odpowiedź #1023 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 13:22:39 »
Liga niezwykłych dżentelmenów 2?  ;)

Dżentelmen by się tak wyrażał? :P

Offline srogin

« Odpowiedź #1024 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 13:30:00 »
Dżentelmen by się tak wyrażał? :P

Dżentelmen na miarę naszych czasów  :)

Offline vision2001

« Odpowiedź #1025 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 08:33:19 »
Dalej nic? @holcman na pewno wie :P
Ja wiem kto to mógł spłodzić (przynajmniej tak mi się wydaje, że wiem), ale jak przejrzałem przykładowe plansze na Alei Komiksu, to nie znalazłem nic, co mogłoby być dokładnie z tego komiksu...

Offline muaddib

« Odpowiedź #1026 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 08:46:22 »
Szczerze mówiąc to wydawało mi się, że to nie będzie trudna zagadka, ale wyszukiwarka forum pokazuje mi, że prawdopodobnie nikt o tym komiksie tutaj nigdy nie pisał...

Offline muaddib

« Odpowiedź #1027 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 14:13:07 »
Mój rebus był taki trudny czy zostało już tam mało graczy? A może za bardzo niszowy....

Offline Toranga

« Odpowiedź #1028 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 14:17:35 »
Mój rebus był taki trudny czy zostało już tam mało graczy? A może za bardzo niszowy....

Był trudny, believe me,
A ja miałem szczęście, że po strzale z "Nerwolwerem" (na podstawie rebusa :P), próbowałem sobie potwierdzić czy to to i szukając jakichś dodatkowych grafik trafiłem na profil polski komiks współczesny na FB (chyba Daniela Gizickiego) i tam zobaczyłem podejrzanie pasującą okładkę  ;D

Offline muaddib

« Odpowiedź #1029 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 14:26:03 »
Był trudny, believe me,
To tym bardziej gratuluję :) Jeszcze tylko jeden punkt i czeka Cię zasłużony odpoczynek :D

Offline kierpic

« Odpowiedź #1030 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 14:48:34 »
Był trudny, believe me,
A ja miałem szczęście, że po strzale z "Nerwolwerem" (na podstawie rebusa :P), próbowałem sobie potwierdzić czy to to i szukając jakichś dodatkowych grafik trafiłem na profil polski komiks współczesny na FB (chyba Daniela Gizickiego) i tam zobaczyłem podejrzanie pasującą okładkę  ;D
Gratuluję rozwiązania prawdopodobnie najtrudniejszej zagadki tej edycji :)

Pojechałeś muaddibie ;)
Ale to było dobre!

Offline Leyek

« Odpowiedź #1031 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 17:15:33 »
No to kwestia 3 miejsca już na 99,9% rozstrzygnięta. Za dużo piłek meczowych, żeby tego nie wykorzystać. Gratulacje dla Torangi za rozwiązanie tej zagadki i za całokształt.

Coś próbowałem tego mikro-rebusa rozkminiać, ale rozmawiając jednocześnie przez telefon nie było to łatwe :)

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1032 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 17:32:47 »
Nie poddawaj się dopóki piłka w grze! Wciąż masz szansę, zagadki potrafią latać szybko :)

Offline vision2001

« Odpowiedź #1033 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 18:31:28 »
Leyek. Ja zamierzam byc na pudle. A mam mniejsze szanse niz Ty. Ale zawsze te szanse są :) Prosze, nie rezygnuj tak latwo.

Offline Toranga

« Odpowiedź #1034 dnia: Śr, 24 Marzec 2021, 18:52:29 »
No to kwestia 3 miejsca już na 99,9% rozstrzygnięta. Za dużo piłek meczowych, żeby tego nie wykorzystać. Gratulacje dla Torangi za rozwiązanie tej zagadki i za całokształt.

Coś próbowałem tego mikro-rebusa rozkminiać, ale rozmawiając jednocześnie przez telefon nie było to łatwe :)

Dzięki!
Ale tak jak napisali Jaxx i vision2001, piłka ciągle w grze.
Ja oczywiście liczę, że uda mi się zdobyć ten jeden punkt, bo chętnie bym odpoczął od tej edycji na ciepłej posadce moda :) ale wszystko się może zdarzyć.