Autor Wątek: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.  (Przeczytany 397120 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jaxx

Odp: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.
« Odpowiedź #990 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 10:39:22 »
Dodałbym do tego determinację, w moim przekonaniu najważniejszą cechę.

No tak, pełna zgoda. Trzeba mieć w sobie niezmierzone pokłady uporu i determinacji, żeby kopać i szukać odpowiedzi aż do skutku. Szczególnie przy parokrotnym spóźnieniu się z poprawną odpowiedzią :D

Wtedy już po samochodzie poznałem, że to Death or Glory, choć go jeszcze nie miałem u siebie na półce.

Pamiętam, że wahałem się wtedy, czy nie wrzucić rebusu. Chodził mi po głowie kolaż zdjęć Lemmy'ego Kilmistera, Jona Snow i Ramsay'a Boltona. Miało to naprowadzić na Motorhead i płytę Bastards, gdzie jest utwór zatytuowany właśnie Death or Glory.

No i gwoli ścisłości, ja też odgadłem Binia po podpowiedzi ze statkiem kosmitów.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #991 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 11:39:18 »
Moja pierwsza odgadnięta zagadka była zadana przez vision2001 - niestety zdjęcie się nie zachowało - Przeklęta puszcza 1280, nie mam nadal tego komiksu, ale poznałem po charakterystycznej kresce autora.

Skoro już tak wspominamy to pierwszą zagadkę w naszym konkursie mogła zadać osoba chętna i był to  nocny.

A odgadł ją Itachi.
Prehistoria panowie, popatrzcie na datę, to już ponad rok.  :)
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline muaddib

« Odpowiedź #992 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 11:56:47 »
Ja zacząłem swoje zgadywanie od Samotnego Wilka i Szczenięcia 4, a następnie Srogin odgadł moją zagadkę z Angoli Janga :)

Offline Leyek

« Odpowiedź #993 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 12:10:02 »
Stare chłopy, a takie sentymentalne ;)

Offline Toranga

« Odpowiedź #994 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 12:15:22 »
Jakby nie nasze sentymenty to nawet połowy obrotów nasz rynek komiksowy by nie miał  ;)

Offline death_bird

« Odpowiedź #995 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 13:53:08 »
Z sentymentu to można obrazki z gumy "Turbo" z powrotem zacząć zbierać.  8)
Taniej by wyszło. ;)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Toranga

« Odpowiedź #996 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 14:09:28 »
Z sentymentu to można obrazki z gumy "Turbo" z powrotem zacząć zbierać.  8)
Taniej by wyszło. ;)

A gdzie są dostępne???

Offline kierpic

« Odpowiedź #997 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 15:30:19 »
Mam pomysł, którym nie omieszkam się z Wami podzielić.

W celu zwiększenia rywalizacji i uatrakcyjnienia konkursu, proponuję żeby w następnej edycji dopuścić do gry, na normalnych zasadach Jaxxa i Lyricstofa.
Moderatorami byliby, 3 zw. z tej edycji i np. gracz chętny do tego zadania. Kwestia do uzgodnienia.

Czy znajdzie się ktoś, kto by nie chciał zobaczyć rywalizacji, zwycięzców dwóch ostatnich edycji, Jaxxa i srogina w „walce o unifikację tytułów”? :)

Kwestia nagród jest chyba sprawą drugorzędną?

Co myślicie o takim restarcie?

Offline czarek

« Odpowiedź #998 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 15:34:49 »
A gdzie są dostępne???

w Biedronkach jest nowa edycja. 

Offline Jaxx

« Odpowiedź #999 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 17:27:43 »
@kierpic

Fajnie, że tak emocjonalnie podchodzisz do konkursu, to zawsze pozytywnie wpływa na grę. Niemniej, co do Twojej propozycji to... ja w to raczej nie wchodzę. To byłoby nie fair wobec innych graczy, którzy też walczą zaciekle i chcieliby mieć także dla siebie kawałek tego tortu. A już najbardziej nie fair byłoby wobec 3 zwycięzcy tej edycji. Poza tym już raz byłem "zresetowany" przez srogina i źle się czułem grając, jakbym zabierał komuś punkty. Więc wtedy powiedziałem sobie, że nigdy więcej. Zatem w kolejnej edycji raczej będę tylko moderował - a jak intensywnie będę sam grał, to się jeszcze zobaczy, ale planuję zluzować, skupić się więcej na czytaniu i dzieciakach i generalnie mieć "edycję spokoju" :)

Tym bardziej, że nadal zastanawiam się, jak ściągnąć do gry więcej świeżej krwi, a patrząc na tabele różnych edycji da się zauważyć, że czołówka jest z grubsza ta sama - i może właśnie to trochę zniechęca innych do gry. Może trzeba im zostawić na początek trochę więcej miejsca, aby pograli i poczuli zew, a potem już się wciągnęli na tyle, żeby nie móc odpuścić ;)

Co do "walki o unifikację tytułów", to możesz się cofnąć do 3 edycji i zobaczyć, jak wyglądało, kiedy razem ze sroginem graliśmy o podium - nie zostawił mi najmniejszych szans (co prawda to był mój debiut, ale zawsze). Z resztą, o czym tutaj mówić - w każdej edycji, w której brał udział, zajmował 1 miejsce (a w jednej, którą moderował i tak wszystkich zdystansował), więc ma 3 "złota" i jedno "złoto honorowe". Ja mam dwa "srebra" i jedno "złoto" - więc o jakiej unifikacji chcesz mówić? :) W bezpośredniej konfrontacji wytarłby mną podłogę i nie ma tu czego rozstrzygać :D

No i nie można zapominać, że gdyby w tej edycji visionowi chciało się grać (bo przyznał, że stracił trochę zapału), a Lyricstof miał więcej czasu, aby tu zaglądać, to pewnie byłbym teraz gdzieś w środku tabeli. Więc w najmniejszym stopniu nie czuję się pretendentem do podważania statusu srogina jako "mistrza konkursu kadrowego" ;)

EDIT:

A, i byłbym zapomniał... TORANGA, LEYEK, BRVK - DO BOJU!!! :D

« Ostatnia zmiana: Pn, 22 Marzec 2021, 19:13:47 wysłana przez Jaxx »

Offline kierpic

« Odpowiedź #1000 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 18:11:16 »
@Jaxx, na Twoją odpowiedź zawsze mogę liczyć  :)
Nie znam historii konkursu i przyjmuję na klate to co napisałeś.
Na pewno wiesz, że też mi zależy na "świeżej krwi" w konkursie.

A konkurs trwa i mam nadzieję że szybko się nie skończy  :)

Teraz zobaczymy kto najbardziej chce wygrać!

Offline vision2001

« Odpowiedź #1001 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 18:39:39 »
Teraz zobaczymy kto najbardziej chce wygrać!
JA!

Offline kierpic

« Odpowiedź #1002 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 18:59:02 »
A, i byłbym zapomniał... TORANGA, LEYEK, BRVK - DO BOJU!!! :D
I VISION!!!

I może ktoś jeszcze? :)

Offline Leyek

« Odpowiedź #1004 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 21:38:36 »
To kto wrzuca zagadkę po 22? Srogin, kierpic czy muaddib? ;)