@kierpic
Fajnie, że tak emocjonalnie podchodzisz do konkursu, to zawsze pozytywnie wpływa na grę. Niemniej, co do Twojej propozycji to... ja w to raczej nie wchodzę. To byłoby nie fair wobec innych graczy, którzy też walczą zaciekle i chcieliby mieć także dla siebie kawałek tego tortu. A już najbardziej nie fair byłoby wobec 3 zwycięzcy tej edycji. Poza tym już raz byłem "zresetowany" przez srogina i źle się czułem grając, jakbym zabierał komuś punkty. Więc wtedy powiedziałem sobie, że nigdy więcej. Zatem w kolejnej edycji raczej będę tylko moderował - a jak intensywnie będę sam grał, to się jeszcze zobaczy, ale planuję zluzować, skupić się więcej na czytaniu i dzieciakach i generalnie mieć "edycję spokoju"
Tym bardziej, że nadal zastanawiam się, jak ściągnąć do gry więcej świeżej krwi, a patrząc na tabele różnych edycji da się zauważyć, że czołówka jest z grubsza ta sama - i może właśnie to trochę zniechęca innych do gry. Może trzeba im zostawić na początek trochę więcej miejsca, aby pograli i poczuli zew, a potem już się wciągnęli na tyle, żeby nie móc odpuścić

Co do "walki o unifikację tytułów", to możesz się cofnąć do 3 edycji i zobaczyć, jak wyglądało, kiedy razem ze sroginem graliśmy o podium - nie zostawił mi najmniejszych szans (co prawda to był mój debiut, ale zawsze). Z resztą, o czym tutaj mówić - w każdej edycji, w której brał udział, zajmował 1 miejsce (a w jednej, którą moderował i tak wszystkich zdystansował), więc ma 3 "złota" i jedno "złoto honorowe". Ja mam dwa "srebra" i jedno "złoto" - więc o jakiej unifikacji chcesz mówić?

W bezpośredniej konfrontacji wytarłby mną podłogę i nie ma tu czego rozstrzygać
No i nie można zapominać, że gdyby w tej edycji visionowi chciało się grać (bo przyznał, że stracił trochę zapału), a Lyricstof miał więcej czasu, aby tu zaglądać, to pewnie byłbym teraz gdzieś w środku tabeli. Więc w najmniejszym stopniu nie czuję się pretendentem do podważania statusu srogina jako "mistrza konkursu kadrowego"
EDIT:
A, i byłbym zapomniał...
TORANGA, LEYEK, BRVK - DO BOJU!!!