Autor Wątek: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.  (Przeczytany 397119 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rafa

Odp: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.
« Odpowiedź #901 dnia: Pn, 01 Marzec 2021, 21:22:24 »
Gratulacje Jaxx!

Offline srogin

« Odpowiedź #902 dnia: Pn, 01 Marzec 2021, 21:28:57 »
 Chyba pierwsza wygrana Jaxxa i to w jakim stylu! Gratulacje! :)

Offline Jaxx

« Odpowiedź #903 dnia: Pn, 01 Marzec 2021, 21:41:04 »
Tak, to moja pierwsza wygrana, smakuje niesamowicie :) Wcześniej dwukrotnie zająłem drugie miejsce. Raz jeszcze dziękuję wszystkim grającym i obserwującym - tych to wręcz zachęcam do włączenia się do gry!

Offline vision2001

« Odpowiedź #904 dnia: Pn, 01 Marzec 2021, 22:00:08 »
Jaxx! Gratuluję! :)
Tak jak napisałeś - wracaj nadrabiać czytelnicze zaległości. Ja od wczoraj przeczytałem W poszukiwania ptaka czasu ("drugi" cykl) i dziś łyknąłem Przyjaciela Javina. Zaraz chyba siadam do Księgi Bogów.
Dodam, że te komiksy mam już od kilku (czasem nawet kilkunastu) lat i dopiero teraz chwyciłem za ich czytanie. Także tego...
« Ostatnia zmiana: Pn, 01 Marzec 2021, 22:02:44 wysłana przez vision2001 »

Offline Toranga

« Odpowiedź #905 dnia: Wt, 02 Marzec 2021, 01:44:37 »
Jaxx! Gratuluję! :)
Tak jak napisałeś - wracaj nadrabiać czytelnicze zaległości. Ja od wczoraj przeczytałem W poszukiwania ptaka czasu ("drugi" cykl) i dziś łyknąłem Przyjaciela Javina. Zaraz chyba siadam do Księgi Bogów.
Dodam, że te komiksy mam już od kilku (czasem nawet kilkunastu) lat i dopiero teraz chwyciłem za ich czytanie. Także tego...

No to szejm on ju. Ale skoro "drugi", czyli pierwszy cykl już przeczytałeś to najlepsze masz za sobą.👍

Offline kierpic

« Odpowiedź #906 dnia: Wt, 02 Marzec 2021, 09:22:55 »
Również składam gratulacje Jaxxowi a zrobię to w formie krótkiego podsumowania jego gry.

Jaxx rozwiązał 20 zagadek w ciągu 15 dni, co daje średnią 1,3 pkt na dzień.

Rozwiązał 20 spośród 47 zagadek (43% !!!)w których mógł brać udział (pomijam te zadane przez niego oraz tury przerwy).
Dla porównania srogin w poprzedniej edycji, na wygranie potrzebował 20 dni.

Rozwiązał zagadki zadane przez:
Lyricstof x7; Leyek x2; starcek x2; kierpic x2; brvk x2; (pokia, srogin, Rafa, Reverith, wilk) x1

Jego zagadki zostały rozwiązane przez:
Yossarian x4; Toranga x3; kierpic x3; brvk x2; Lyricstof x2; (Leyek, Reverith, AntekSocjalny, MarcusSz, Rafa, Koalar) x1

Jak widać najbardziej za Jaxxem tęsknił będzie Yossarian ;)

Ta edycja miała swojego dominatora i był nim Jaxx!

Offline Jaxx

« Odpowiedź #907 dnia: Wt, 02 Marzec 2021, 09:52:03 »
Wow, wielkie dzięki za tak efektowne podsumowanie i szacunek dla Ciebie, że poświęciłeś swój czas i chciało Ci się to wszystko zliczać :) Jestem pod wrażeniem i czuję się zaszczycony ;) Sam ostatnio zastanawiałem się, jak takie statystyki mogłyby wyglądać - a tu proszę, podjąłeś trud i to sporządziłeś. Bardzo dziękuję!

Ale uczciwie trzeba przyznać, że w jakiejś tam części jest to efekt tego, iż w tej edycji bierze udział wyraźnie mniej graczy, niż w poprzednich. I brakuje kilku mocnych zawodników (BosMan, vision, HaVoK), którzy mogliby tu sporo zamieszać. Srogin też wydaje się grać raczej z doskoku, a muaddib tylko obserwuje. Gdyby ta piątka grała swoją pełną mocą, to tabela pewnie wyglądałaby teraz dużo inaczej... :) 

Offline kierpic

« Odpowiedź #908 dnia: Wt, 02 Marzec 2021, 18:29:23 »
Tak myślałem, że to będzie trochę już zapomniany tytuł. Sam go znalazłem ostatnio przy reorganizacji półek :)
Dobra zagadka, dzięki niej mamy nowego gracza.

Wow, wielkie dzięki za tak efektowne podsumowanie i szacunek dla Ciebie, że poświęciłeś swój czas i chciało Ci się to wszystko zliczać :) [...]
Nie było to znowu takie trudne :)

[...] Ale uczciwie trzeba przyznać, że w jakiejś tam części jest to efekt tego, iż w tej edycji bierze udział wyraźnie mniej graczy, niż w poprzednich. I brakuje kilku mocnych zawodników (BosMan, vision, HaVoK), którzy mogliby tu sporo zamieszać. Srogin też wydaje się grać raczej z doskoku, a muaddib tylko obserwuje. Gdyby ta piątka grała swoją pełną mocą, to tabela pewnie wyglądałaby teraz dużo inaczej... :)
W naszych wypowiedziach kilkukrotnie przewijała się kwestia rezygnowania z gry z powodu jej czasochłonności. Może warto podyskutować o wprowadzeniu kilku zmian przy okazji następnej edycji, które mogłyby przyspieszyć grę i ją urozmaicić?

HaVoK proponował wprowadzenie premiowania gracza 2 pkt za odgadnięcie zagadki bez podpowiedzi. A może inaczej, premiować za odgadnięcie zagadki do której dodano co najmniej 2 podpowiedzi? Moim zdaniem takie zagadki z założenia są trudniejsze, vide ostatnia zagadka Leyka.

Może urozmaiceniem konkursu byłoby ograniczenie ilości wszystkich zagadek, np. do 50? W takim przypadku, jak wynika z szybkich obliczeń, jeden gracz mógłby zdobyć maks. 17 pkt. Gra mogłaby się toczyć do np. 2 zwycięzców i byłaby krótsza.

Może wprowadziłoby to nowy rodzaj rywalizacji, ile odgadnę zagadek z 50?

Czas na zastanowienie się jest, obecna edycja jeszcze trochę potrwa a Jaxx to anomalia ;)

Offline kierpic

« Odpowiedź #909 dnia: Śr, 03 Marzec 2021, 12:41:12 »
jest i poprawna odpowiedź : )

Pierwsza zadawana zagadka a zachowałeś się jak stary wyga :)
Nie wczuwałem się wcześniej w ten kadr, ale wisiał podejrzanie długo 8)

Nie mogłem dla pewności sprawdzić bo jestem w tzw. pracy.
Zagadka ok 16.
Miłego.

Edit:
Ale żeby nie było, to rano sprawdzałem Undertakery ;)
« Ostatnia zmiana: Śr, 03 Marzec 2021, 13:01:10 wysłana przez kierpic »

Offline Jaxx

« Odpowiedź #910 dnia: Śr, 03 Marzec 2021, 21:51:38 »
Taka zabawa to nie zabawa.  :-\

Też zastanawiam się, co się stało. Pokia, Toranga, Yossarian, brvk, Rafa i pozostali - wszyscy jakby nagle odpuścili grę... Już nie wspominając o nowych graczach. Zmęczenie materiału? Chłopaki, co się dzieje?

Offline Rafa

« Odpowiedź #911 dnia: Śr, 03 Marzec 2021, 23:27:40 »
Zaglądam regularnie...i nie mam żadnego pomysłu...

Offline pokia

« Odpowiedź #912 dnia: Cz, 04 Marzec 2021, 08:17:56 »
Też zastanawiam się, co się stało. Pokia, Toranga, Yossarian, brvk, Rafa i pozostali - wszyscy jakby nagle odpuścili grę... Już nie wspominając o nowych graczach. Zmęczenie materiału? Chłopaki, co się dzieje?

Nie zawsze mam czas śledzić wątek. A czasami patrzę na kadr i mam pustkę. Innym razem ktoś mnie uprzedzi.

Offline kierpic

« Odpowiedź #913 dnia: Cz, 04 Marzec 2021, 16:23:18 »
Dziewczynka w Krainie Przeklętych - 2 ?

Praktycznie na 100% to będzie tom 1. Z mangami w tym konkursie problem jest taki, że bardzo łatwo je wyszukać. Poza tym postać z kadru znana nawet dla mnie.

Swego czasu trzymałem „w koszyku” album Nagabe „Dziewczynka w Krainie Przeklętych”. Reverith, warto wrócić do tematu?
« Ostatnia zmiana: Cz, 04 Marzec 2021, 16:31:18 wysłana przez kierpic »

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #914 dnia: Cz, 04 Marzec 2021, 16:28:00 »
Oczywiście czasami warto strzelić. Żeby nie żałować potem.  :)
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.