Autor Wątek: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.  (Przeczytany 396771 razy)

Offline death_bird

Odp: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.
« Odpowiedź #630 dnia: Wt, 15 Grudzień 2020, 18:00:51 »
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Pawelek

« Odpowiedź #631 dnia: Śr, 16 Grudzień 2020, 08:58:20 »
Super! Strzelanie się opłaciło  :D
Dzięki Pawełek za trop. Mam nadzieję, że też Ci kiedyś pomogę.

Zagadkę wrzucę pewnie koło 15 (jak szefowa pójdzie do domu  8) )
Dobrze, że zgadłeś bo ja zapomniałem, że odpowiadałem i dopiero dziś zajrzałem ;)

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #632 dnia: Śr, 16 Grudzień 2020, 14:44:40 »
Tak, żadna z podanych przez Leyka pod podpowiedzią numer 1 :)

Popieram, jak również zmianę nazwy konkursu na Skąd ten chybiony strzał?

To by znaczyło, że avatar wprowadził nas w błąd? Smutne, ale po co? Nie mam możliwości sprawdzić czy w tych komiksach są te kadry.
@ Motyl - rozumiem, że sprawdziłeś?

Nie odbierałbym możliwości strzelania. Nie jest znowu tego, aż tak dużo, a jak jest to trochę ubarwia rozgrywkę.
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #633 dnia: Śr, 16 Grudzień 2020, 14:50:47 »
Tak, ogólnie to w Ultimate Spider-Manie główne bohaterki to rudzielec i blondyna, kolory w późniejszych tomach są bardziej nasycone niż w kadrze nr 1, ogólnie kadr 1 do kadru 2 średnio mi pasuje. Z kolei Wyzwania, które też strzelił Leyek w całości są rysowane przez Romitę Jr. W Alias 2 są tylko 2 strony rysowane przez Bagleya i na nich Jessica ma różowe włosy pasujące do stroju Jewel.

Offline vision2001

« Odpowiedź #634 dnia: Śr, 16 Grudzień 2020, 15:02:07 »
Rano napisałem priva z prośbą o doprecyzowanie odpowiedzi. Widzę, że avatar nie logowała się od rana... Nie mam jak ustalić, która odpowiedź podana przez Leyka jest prawidłowa (i czy w ogóle, jak napisał Motyl, któraś jest prawidłowa).
Rozumiem wątpliwości Motyla, ale może poczekajmy jeszcze trochę i co avatar doprecyzuje w wątku i co odpowie mi na priva.

Offline Leyek

« Odpowiedź #635 dnia: Śr, 16 Grudzień 2020, 15:06:44 »
Mi to pasowało do Bagley'a po 1 kadrze to strzelałem jak nikt się nie brał za odpowiedzi :)  Mam na półkach USM chyba 6 i 7 albo 5 i 6 to wieczorem mogę sprawdzić. Wcześniejsze w kartonach to nie mam dostępu obecnie. Jak się avatar walnął to się najwyżej odbierze mi ten punkt i tyle.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #636 dnia: Śr, 16 Grudzień 2020, 15:09:32 »
Przewertowałem tytuły podane przez Leyka i niestety, Motyl ma rację. Nie znalazłem tam tych kadrów (chociaż są tam brunetki, które pasują aparycją do tej z kadru). Więc, rozwiązania są dwa - albo avatar celowo wprowadził nas w błąd, albo źle spojrzał i przypisał błędnie punkty. Bardziej prawdopodobna wydaje mi się ta druga opcja.

Postaram się sprawdzić pozostałe pozycje, może tam gdzieś jest właściwy tytuł.

Offline vision2001

« Odpowiedź #637 dnia: Śr, 16 Grudzień 2020, 15:11:01 »
Mi to pasowało do Bagley'a po 1 kadrze to strzelałem jak nikt się nie brał za odpowiedzi :)  Mam na półkach USM chyba 6 i 7 albo 5 i 6 to wieczorem mogę sprawdzić. Wcześniejsze w kartonach to nie mam dostępu obecnie. Jak się avatar walnął to się najwyżej odbierze mi ten punkt i tyle.

Jak się avatar walnął, to punkt wg mnie nie powinno się odebrać Tobie.

Gra się toczy, więc jestem z chłopakami modami na łączach.

Jak masz siłę, to przejrzyj te USM, ale tam jeszcze JJ była podawana? 100% można to wykluczyć? Motyl?

EDIT: OK. Powyżej widzę, że głosy i wyniki poszukiwań są podobne. Naradzę się z modami.
« Ostatnia zmiana: Śr, 16 Grudzień 2020, 15:22:38 wysłana przez vision2001 »

Offline Jaxx

« Odpowiedź #638 dnia: Śr, 16 Grudzień 2020, 15:12:39 »
Jak się avatar walnął, to punkt na pewno nie powinno się odebrać Tobie.

Gra się toczy, więc jestem z chłopakami modami na łączach.

Jak masz siłę, to przejrzyj te USM, ale tam jeszcze JJ była podawana? 100% można to wykluczyć? Motyl?

Przejrzałem USM3, teraz jadę Naprzód Avengers. Dam znać, jak coś uda mi się ustalić.

Offline Leyek

« Odpowiedź #639 dnia: Śr, 16 Grudzień 2020, 16:06:45 »
Jak się avatar walnął, to punkt wg mnie nie powinno się odebrać Tobie.

No to przecież napisałem ;) Może jeszcze "się" powinienem dodać, żeby zdanie było bardziej czytelne.

Jak się avatar walnął to się najwyżej odbierze mi ten punkt i tyle.

Offline vision2001

« Odpowiedź #640 dnia: Śr, 16 Grudzień 2020, 20:58:27 »
Sorki, mogłem się nie odzywać... :(
Looz...
W robocie dziś też pod górkę.
Także tak... Zebrało się we środę szesnastego...
Ważne, by zabawa przebiegała z poszanowaniem innych i wątpliwości warto rozwiać.

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #641 dnia: Śr, 16 Grudzień 2020, 21:35:43 »
Jeśli jest to możliwe, prosiłbym o usunięcie mnie z listy punktujących w tej edycji.
Powodzenia w walce wszystkim życzę....bo się z tego zażarta walka zrobiła, a nie zabawa :(
,, - Eeeeech.''

Offline Jaxx

« Odpowiedź #642 dnia: Śr, 16 Grudzień 2020, 22:03:14 »
Jeśli jest to możliwe, prosiłbym o usunięcie mnie z listy punktujących w tej edycji.
Powodzenia w walce wszystkim życzę....bo się z tego zażarta walka zrobiła, a nie zabawa :(

Daj spokój, graj dalej. To zawsze jeden i ten sam uczestnik ma jakieś dziwne uwagi, którymi próbuje prowokować innych, reszta podchodzi na luzie do sprawy. Poza nim wszyscy się po prostu dobrze bawią, czego on najwidoczniej nie może zrozumieć albo bardzo mu to doskwiera. Nie pozwól by Ci to popsuło konkurs.

Ten dzień jest zaiste kuriozalny. Ochłońmy i jutro na wszystko spojrzy się świeżym okiem. 

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #643 dnia: Śr, 16 Grudzień 2020, 22:17:27 »
Daj spokój, graj dalej. To zawsze jeden i ten sam uczestnik ma jakieś dziwne uwagi, którymi próbuje prowokować innych, reszta podchodzi na luzie do sprawy.

Przypomnę ci Twoje dzisiejsze słowa.

Przewertowałem tytuły podane przez Leyka i niestety, Motyl ma rację. Nie znalazłem tam tych kadrów (chociaż są tam brunetki, które pasują aparycją do tej z kadru).

Zgłosiłem zastrzeżenie do zagadki, które sam stwierdziłeś. Teraz nazywasz moje uwagi dziwnymi i prowokacyjnymi. W tym miejscu proszę o przeprosiny, bo albo wcześniej kłamałeś, albo teraz ty prowokujesz.

Offline death_bird

« Odpowiedź #644 dnia: Śr, 16 Grudzień 2020, 22:25:24 »
....bo się z tego zażarta walka zrobiła, a nie zabawa :(

Gdyby zrezygnować z nagród rzeczowych i wprowadzić ujemny punkt za błędną odpowiedź powinno zrobić się spokojniej.
Byłoby dla frajdy i bez strzelania na ślepo.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".