To może niech moderator rozstrzygnie? Dla mnie odpowiedź BosMana wskazywała na tom 7 zbiorczy i tak ją zrozumiałem. I jako taka jest prawidłowa. Gdyby chodziło o poszczególne albumy wchodzące w skład integrali, to należałoby napisać "album 7".
Odpowiedź jest zgodna z tytułem na okładce.
W tym przypadku, gdy nie było pojedynczego 7 tomu, wątpliwości być nie powinno. Ale przy trzeciej edycji, kiedy już dawno ustaliliśmy, że podajemy pełny tytuł serii i tytuł albumu jeśli jest, to powinniśmy się tego trzymać. A nie, że jedni się trzymają, inni nie... I nie mówię o tej zagadce, tylko o którejś z ostatnich dni 
Chodzi mi o to, że albo uznajemy odpowiedzi tylko z tytułem serii i numerem, to wtedy niech nikt się nie wysila na podawanie tytuły albumu, albo nie uznajemy.
Widocznie przeoczyłem, ale wiadomo trzeba się pilnować nawzajem. Na razie w miarę nam to nam wychodzi.

W tym punkcie regulaminu chodzi o to, żeby odpowiedź była jednoznaczna, a skoro nie było innego tomu 7 to nie widzę problemu. Chociaż.... wpisanie całego tomu trwa dłużej i uczestnicy trzymający się regulaminu mogą być pokrzywdzenie przez te kilka(naście) sekund. Może warto zmienić "dokładny" na "jednoznaczny" tytuł w regulaminie?
Ma to znaczenie. Taka jest ta gra. Raz tak, raz tak. Można też wkleić.

Ja to jednak tak odbieram, że to głównie zabawa ma być, ale ja nie gram o nagrody. Spokojnie mogę przyhamować, zrezygnować z szukania, odpocząć, popracować, itp.

A Wy gracie. A nagrody piękne tego lata.