Autor Wątek: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.  (Przeczytany 426022 razy)

bfg (+ 1 Ukrytych) i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline Toranga

Odp: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.
« Odpowiedź #3990 dnia: Pn, 15 Grudzień 2025, 16:42:06 »
Hehe, na pewno :) Tylko trzeba jeszcze mieć taką możliwość - niestety gram bez dostępu do swojej kolekcji, a nikt nie poczeka na moją odpowiedź do weekendu ;)

Ja całość Ultimate X-Men sprzedałem. Ale drogą dedukcji doszedłem co to za komiks, bo Petersona komiksów z X-Men za dużo u nas nie było.

Offline Pestak

Odp: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.
« Odpowiedź #3991 dnia: Pn, 15 Grudzień 2025, 16:51:41 »
Mi ten pierwszy kadr prawdę mówiąc też na Jima Lee nie wyglądał, ale myślałem, że to zmyłka, bo  jeszcze tego nie czytałem (caly czas zafoliowane stoi na półce) i myślałem, że dla ciągłości historii mogli tam zeszyt jakiegoś innego autora wrzucic czy coś:), A ten drugi  kadr jakby się uprzeć to już trochę był w stylu Jima. Brawo dla Ciebie, że rozpoznałeś tu Petersona.

Offline Rodrigues

Jeżeli nikt nie zgadnie do 22:00, to o tej właśnie godzinie zarządzam strzelaninę ;)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - REWOLUCJA - Dołącz do gry!
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/z-jakiego-komiksu-jest-ten-kadr-edycja-19-rewolucja/

Offline Rodrigues

ZJKJTK19 - Podsumowanie Etapu II (amerykańskiego).

Etap amerykański rozegrał się na przestrzeni 6 dni, 22 godzin, 8 minut i 48 sekund. Rozwiązano 24 zagadki, co daje średnią 4/dzień.
Punkty zdobyło 8 graczy, a aż 6 z nich rozwiązało więcej niż 1 zagadkę.

Forumowicze odpowiadali 102 razy i potrzebowali 25 podpowiedzi, aby zgarnąć punkty.

Podczas zagadki Jaxxa (Dom Slaughterów, tom 4: Alabaster) wywiązała się niezła strzelanina: padło 17 prób odpowiedzi, wystrzelonych przez 6 graczy.
W kuluarach (wątek komentarzy) oprócz dyskusji o regulaminie, jak zwykle pojawiły się rozważania na temat generyczności produkcji supahiro (a kto Wam kazał w to brnąć? :P).
Pestak zapowiedział, że nie ma ambicji, żeby wygrać konkurs, ale jego słowom zaprzeczają czyny - podjął próby odpowiedzi aż 15 razy. Mówię Wam, facet jeszcze wygra któryś z nadchodzących etapów.
Dalej kibicuję nowicjuszowi o ksywie Koz - w tym etapie zdobył 3 pkt. Całkiem nieźle.
Jeżeli dobrze widzę user zarombisty również zdobył swój pierwszy punkt w konkursie. Gratulacje!
Torangi i komiksa nie trzeba przedstawiać. Widzę chłopaki, że pniecie się w górę.

Zwycięzcą tej części konkursu został... Jaxx – krążą opowieści, że zgodnie z ostatnią zagadką tego etapu, złożył w ofierze dwóch zawodników z grupy pościgowej (Torangę x_X i Leyka X_x), aby wygrać. Podejrzewam, że tak właśnie zdobył przychylność Týra.

Jaxx rozwiązał zadania od 4 graczy:
Leyek – Bohaterowie i Złoczyńcy, nr 112 - Lois Lane, Wróg Publiczny; Bohaterowie i Złoczyńcy DC, tom 104 - Batman: Dziesięć Nocy Bestii; Raz i na zawsze, tom 1 - Król Nieumarły
Toranga - Ex Machina, tom 2
kierpic - Haunt
Rodrigues - Tomb Raider Archiwa tom 3

Został odgadnięty przez 5 graczy:
Koz - Daredevil. Tom 2
kierpic - Pokolenia
komiks - Dom Slaughterów, tom 4: Alabaster
Toranga - Minecraft na pastwę mobów tom 1
Leyek - Ultimate X-Men tom 5

Najlepszy czas w tym etapie zdobył Leyek odpowiadając na zagadkę Koz’a (Infidel) w 7 minut i 17 sekund.
Najdłużej natomiast wisiała zagadka Torangi (Adventure Time - Fionna i Cake), którą po 15 godzinach, 40 minutach i 53 sekundach odgadł Wasz skromny moderator Rodrigues.

Grajmy dalej!

P.S.
Tak wygląda rozkład punktów po II etapie:

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - REWOLUCJA - Dołącz do gry!
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/z-jakiego-komiksu-jest-ten-kadr-edycja-19-rewolucja/