Autor Wątek: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.  (Przeczytany 396971 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline laf

Odp: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.
« Odpowiedź #3255 dnia: Śr, 18 Październik 2023, 11:20:20 »
Podczas pisania na telefonie przypadkiem kliknąłem "wyślij wiadomość", ale szybko edytowałem, dodając całość tytułu. Niestety na telefonie forum ciężko mi się obsługuje (przesuwanie) a paluchy mam grube :/
Jeśli moderatorzy zdecydują to będę pauzował te 5 kolejek.
Potwierdzam. Od kiedy w pracy mam zablokowane możliwość wchodzenia na forum, pisanie postów obsługuję przez telefon. Pisanie czegokolwiek, nie mówiąc już o kopiowaniu, wklejaniu czy edycji to cholernie trudna sprawa, w szczególności dla osoby, która wywodzi się z analogowego pokolenia. Sytuacje opisane przez Guru są nagminne.

Offline wilk

« Odpowiedź #3256 dnia: Śr, 18 Październik 2023, 11:48:17 »
Potwierdzam. Od kiedy w pracy mam zablokowane możliwość wchodzenia na forum, pisanie postów obsługuję przez telefon. Pisanie czegokolwiek, nie mówiąc już o kopiowaniu, wklejaniu czy edycji to cholernie trudna sprawa, w szczególności dla osoby, która wywodzi się z analogowego pokolenia. Sytuacje opisane przez Guru są nagminne.
Polecam aplikację Tapatalk, z której zresztą teraz piszę. Oczywiście pisanie na klawiaturze na smartfonie jest wciąż takie samo (polecam pisanie gestami), to jednak sama obsługa i interfejs forum jest przyjaźniejszy niż przeglądanie i obsługa forum przez przeglądarkę internetową na smartfonie.

Offline pablomas

« Odpowiedź #3257 dnia: Śr, 18 Październik 2023, 23:44:18 »
Hej hej hej Stop! moderacja śpi @kierpic odpowiedział dwa razy pod rząd na zagadkę
,
Poczym uzyskał punkt po kolejnej podpowiedzi
Sic!
Czy tylko ja źle rozumie regulamin.

Offline Motyl

« Odpowiedź #3258 dnia: Śr, 18 Październik 2023, 23:49:24 »
Dobrze odpowiedział. Między jego odpowiedziami jest 2 godziny przerwy, a podpowiedź pozwala odpowiadać od nowa, czyli wszystko się zgadza.

Offline pablomas

« Odpowiedź #3259 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 07:04:34 »
@kierpic och ty lisie przebiegły..
Przepraszam gdzieś to umknęło
Zwracam honor

Offline laf

« Odpowiedź #3260 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 14:43:16 »
Droga miecza t. 2
Cholera, miał być tom 3  :-[

Offline muaddib

« Odpowiedź #3261 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 20:54:26 »

Offline Jaxx

« Odpowiedź #3262 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 21:13:53 »
Jaxx naprowadził na odpowiednie tory?

Nosz psia kość, wiedziałem, że to coś z tego uniwersum, ale sprawdziłem tomy 1-3 i odpuściłem... Gdybym pojechał jeden tom dalej...

Offline kierpic

« Odpowiedź #3263 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 21:24:05 »

Myślałem że żartujesz.

Chyba Ty :P
Metabarona to chociaż ktoś czytał  ;)

Offline wilk

« Odpowiedź #3264 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 13:01:17 »
A ktoś pamięta, w której edycji pojawił się ten kadr z Czwartej siły? Bo znaleźć nie mogę :) a jestem na 100% przekonany, że już on był.
Pamiętać to nie pamiętam, ale wybierając ten kadr przeszło mi przez myśl, że mógł on już być wcześniej użyty. :)

Przyjąłem sobie losową metodę doboru komiksów do konkursu. Gdy jest moja kolej to włączam generator liczb losowych, ustawiam go na aktualną liczbę posiadanych woluminów, w tym magazynów (obecnie od 1 do 1106), losuję, sprawdzam czy dany tytuł nadaje się do konkursu i czy kadr z tego komiksu nie będzie za łatwy czy też z innych względów nie chcę użyć danego komiksu. W tym przypadku, w chyba trzeciej próbie wylosował się numer 410, co w mojej bazie danych odpowiada "Czwartej sile". Ten kadr, który zadałem wydał mi się stosunkowo mało charakterystyczny dla Gimeneza, stąd taka właśnie zagadka (aczkolwiek podwójna "nóżka" w dymku świadczy właśnie o Gimenezie). Jako drugą podpowiedź miałem przygotowany poniższy kadr, ewidentnie już wskazujący o jakiego autora chodzi.

Offline Necr09

« Odpowiedź #3265 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 13:05:01 »
W sumie to tak trafiłeś kadrem, że jak się wklepie tytuł na gildii to na pierwszej przykładowej stronie się ów kadr znajduje :D
FGO: 758,469,198

Offline wilk

« Odpowiedź #3266 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 13:08:23 »
W sumie to tak trafiłeś kadrem, że jak się wklepie tytuł na gildii to na pierwszej przykładowej stronie się ów kadr znajduje :D
Ha! To może stąd wydał on mi się i visionowi znajomy ;)

W tym przypadku nawet nie pomyślałem, żeby sprawdzić czy ten kadr się googluje.

Offline vision2001

« Odpowiedź #3267 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 13:17:54 »
Ha! To może stąd wydał on mi się i visionowi znajomy ;)
Moze i tak jest. I reki sobie uciac nie dam za to, ze kiedys byl on juz w konkursie. Ale byl :o

Co do sposobu wybierania tytulu, to fajna sprawa.
Ja to staje przed regalem i szukam czegos ciekawego. A ze duzo ciekawszych rzeczy mam pochowane po kartonach... to bede z mang niedlugo zadawal zagadki ;)

Offline laf

« Odpowiedź #3268 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 13:46:14 »
Komisarz Ueberschaer - 3 - i Tajemnica Świętego Benedykta cz. 3.
Nie, no oczywiście, przecież to było takie proste  ;)
A tak na serio czy ktoś poza @muaddib i @Leyekiem słyszał o tym komiksie  :o

Offline vision2001

« Odpowiedź #3269 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 13:47:44 »
Nie, no oczywiście, przecież to było takie proste  ;)
A tak na serio czy ktoś poza @muaddib i @Leyekiem słyszał o tym komiksie  :o
Ja. Nawet chcialem strzelac w te cz.3 co odpowiedzial Leyek, ale w przykladowych kadrach znalezionych w necie nie znalazlem potwierdzenia, ze to na 100% ten tytul, a powiedzialem sobie, ze bede "strzelal" jak najmniej.