Kiedy wszyscy już odbiorą przesyłki z „Senną zmorą głodomora”, zgodnie z obietnicą przygotuję PDF z kolorowymi stronami. Udostępnię wszystkim, nawet niezamawiającym, w celach promocyjnych (trzeba sprzedać ostatnie egz. tomu 1, 2 i 4 - może PDF kogoś zachęci do kupna?). Potrzebuję na to około tygodnia czasu (dużo spraw zwaliło mi się teraz na głowę).Przy okazji urealniłem ceny dla „Arbuza Jagody i tajemnic Zun-Zuna”. Tak wyglądają widełki cenowe. Objętość 216 stron (wszystkie kolorowe). Na dziś nakład wg zamówień wynosi 22 egz. Im więcej chętnych, tym niższa cena.
– 20 egz. – 150 zł za 1 album (na chwilę obecną jest 22 egz.).– 40 egz. – 145 zł za 1 album
– 50 egz. – 140 zł za 1 album
– 60 egz. – 130 zł za 1 album
– 70 egz. – 120 zł za 1 album
– 80 egz. – 110 zł za 1 album
– 90 egz. – 100 zł za 1 album
– powyżej 100 egz. coraz taniej (np. 90 zł)
Aktualnie pracuję nad składem komiksu do druku. Poprawiam obrazki (i czasami podmieniam na nowe, by lepiej wyszło), teksty, itd. Będzie to trochę inna wersja niż odcinki wideo.
Egzemplarze będą numerowane, a chętni dostaną mój autograf i rysunek z mordoklejką (mój rysunek w komiksie). Być może uda się zorganizować autograf rysownika (mieszka w innej części Polski). Im mniejszy nakład - tym większa wartość kolekcjonerska. Im większy nakład - tym niższa cena.
Zrobiłem jeszcze projekt okładki z innym kolorem grzbietu i tytułu, niż na ostatnim projekcie. Jak myślicie - które kolory lepsze? Jasno-żółty tytuł czy ciemno-niebieski?