Autor Wątek: Komiksy od „Krakersa"  (Przeczytany 208472 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Takesh

Odp: Komiksy od „Krakersa"
« Odpowiedź #1050 dnia: So, 25 Kwiecień 2026, 09:46:08 »
No szkoda.... Tym bardziej, że ja nie posiadam żadnych sosiali.

A komiksu nie odebrałem, bo utknąłem w pracy. W poniedziałek powinienem go mieć.

Offline Pinto

« Odpowiedź #1051 dnia: Nd, 26 Kwiecień 2026, 23:14:01 »
Odnoszę wrażenie, że w branży komiksowej jest nadprezentacja nadwrażliwców.  ???

Offline NuoLab

« Odpowiedź #1052 dnia: Pn, 27 Kwiecień 2026, 15:29:32 »
Nie mam sociali i nie mam też żadnego info o wysyłce. Michaś wysyłał jakieś maile?

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #1053 dnia: Pn, 27 Kwiecień 2026, 16:01:17 »
Nie wysyłał. Na FB prosił by nie pytać czy wypłata doszła i kiedy będzie wysyłka, tylko prosił o uzbrojenie się w cierpliwość. Dziennie ma wysyłać ~30 paczek wg. terminu wpłaty. Szacował, że zajmie mu to do połowy maja.

Offline greg0

« Odpowiedź #1054 dnia: Pn, 27 Kwiecień 2026, 17:58:44 »
Papillo 1 gotowe od odbioru. Mi może uda się odebrać jutro lub po weekendzie.
Chciałoby się komuś wrzucić kilka fotek "Papilio" od Krakersa?   :) :) :)
Ważne żeby narzekać...

Offline Takesh

« Odpowiedź #1055 dnia: Pn, 27 Kwiecień 2026, 18:26:48 »
No i Papilio w mych dłoniach.

Edytorsko co tu dużo mówić - standardowa wysoka jakość Krakersowa. Kolory wyglądają bardzo dobrze, nasycone, wyraźne. Na pierwszy rzut oka nie mam się do czego przyczepić.

Od Michasia dowiedziałem się, że zrobił małą korektę koloru w jednej historii na kilku kadrach, bo były rozjechane i pomylone. I tutaj ciekawostka. Autor nigdy nie kładł kolorów do tej serii, tylko inne osoby. A że robił te historie dla Tintina, to kolory kładli...
Spoiler: PokażUkryj
więźniowie.
Serio. Informacja pochodzi od francuskiego wydawcy. Tintin w tamtych czasach zlecał kolorowanie historii
Spoiler: PokażUkryj
więźniom w ramach resocjalizacji. I nasze wydanie jest całkowicie pokolorowane właśnie przez osadzonych.
Nieźle.

Pomarudziłem trochę, żeby nie rezygnował z dalszego wydawania. Michaś jest zmęczony i już mu się nie chce. Ale widzę iskierkę w jego oku jak opowiadał, że chciałbym wydać Flasha Gordona Raymonda. Ma nawet te skany z domeny publicznej. Tylko jest tam masa pracy i jeszcze więcej tekstu. I tego właśnie się on boi.

Zapytałem o ewentualny tom z archiwalnymi historiami z Krakersa, ale nie ma plików i musiałby skanować wszystko od nowa. Plus to wielu twórców, z którymi musiałby sie dogadać od nowa. Próbował kontaktu z Birkiem, Jezierskim czy Kielbusem, ale cisza. Chciał on wydać wydane przez siebie komiksy. Oj, ale bym kupił Milky Mana, Gwidona czy innych....

Online Michał

« Odpowiedź #1056 dnia: Pn, 08 Czerwiec 2026, 10:47:19 »
Może kogoś interesuje, a ominęła go informacja. Zbierane są aktualnie zamówienia na dodruk Mały Nemo w Krainie Snów i Papillo 1. Fajnie jakby udało się dozbierać te wymagane zamówienia na Nemo, zwłaszcza, że wcześniej deklarowało się około 20 osób  ;)

https://komiks.top/formularz-zamowienia/

Offline Corwin

« Odpowiedź #1057 dnia: Wt, 16 Czerwiec 2026, 20:30:37 »
Może kogoś interesuje, a ominęła go informacja. Zbierane są aktualnie zamówienia na dodruk Mały Nemo w Krainie Snów i Papillo 1. Fajnie jakby udało się dozbierać te wymagane zamówienia na Nemo, zwłaszcza, że wcześniej deklarowało się około 20 osób  ;)

https://komiks.top/formularz-zamowienia/

W tym momencie - info sprzed chwili - potwierdzone są zamówienia na 15 szt. Nemo. Piszcie maile do Michała Krakersa i zamawiajcie. Instrukcja na jego stronie https://komiks.top/