Nigdzie nie napisałam o żadnych znaczkach, więc to już Twoja interpretacja.
Nie uważam, żeby komiksy o przemocy były dla dzieci, a tak postrzegam Marvele, może się mylę...
Myślę, że w niektórych przypadkach rozwijanie definicji jedynie szkodzi zagadnieniu, bo równie dobrze mogłam napisać po prostu "komiks dziecięcy" i ogromna część osób, które biorą w ankiecie udział, wiedziałaby, o co chodzi.
Zaproponuj lepszą definicję, jeśli uważasz, że ta jest zła
Może AI coś znajdzie.
Pojęcie "komiks dziecięcy" jest dla mnie jasne, ale komiks "dla młodzieży" już nie.
Teraz dodajesz warunek, że komiksy nie mogą zawierać przemocy. To też wymaga zdefiniowania, bo co nazywamy przemocą? Czy komiksy z Gwiezdnymi Wojnami zawierają przemoc? No już w samym tytule - chciałoby się rzec. Czy Usagi Yojimbo, zawiera przemoc? No ba!
Czy Donżon jest komiksem tylko dla dorosłych? Chyba nigdzie nie jest tak opisywany.
Czy Donżon jest komiksem dla młodzieży? Jeśli młodzież to osoby do 17 roku życia, to tak.
Czy Donżon zawiera przemoc - morderstwa, sceny seksu, a nawet gwałtu o ile pamiętam.
Czy Donżon jest komiksem dla dzieci? Nie.
Więc Donżon łapie się czy nie?
Jeśli postanowiłaś nie ograniczać się tylko do komiksu dziecięcego, robi nam się bardzo szeroki zakres.