Autor Wątek: Komiksowe [*]  (Przeczytany 52349 razy)

Grzesko i 5 Gości przegląda ten wątek.

Offline Pestak

Odp: Komiksowe [*]
« Odpowiedź #285 dnia: So, 01 Listopad 2025, 23:18:58 »
A ona też miała coś wspólnego z komiksami?

Offline Kadet

« Odpowiedź #286 dnia: So, 01 Listopad 2025, 23:55:47 »
Jak możesz przeczytać w poście na zalinkowanym profilu, to właśnie dzięki niej wszystkie komiksy Dona Rosy mogły w ogóle powstać.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #287 dnia: Cz, 04 Grudzień 2025, 23:57:39 »
Dzisiaj zmarł Rafał Kołsut. Jestem w szoku. Młody facet.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 (REWOLUCJA) - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Yorik

« Odpowiedź #288 dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 00:31:22 »
Bardzo mi przykro. Kolejna śmierć z powodu depresji w środowisku kulturalnym.

Warto przy tej okazji przypomnieć, że szukanie pomocy psychiatrycznej to nie wstyd.

:(
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Offline komiks

« Odpowiedź #289 dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 00:46:14 »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Yorik

« Odpowiedź #290 dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 00:46:40 »
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Offline Saruto

« Odpowiedź #292 dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 08:00:43 »
https://rozrywka.o2.pl/plotki/nie-zyje-rafal-kolsut-odszedl-z-kosciola-po-spotkaniu-z-janem-pawlem-ii-7229078491782080a
Masakra... media... czasami lepiej nic nie napisać niż budować dziwną narrację.
Szkoda Rafała, sympatyczny gość przeciąłem się z nim na festiwalu w Krakowie.
Natomiast nikt z nas nie wie z czym się zmagał i tutaj lepiej nie gdybać.

Offline Adolf

« Odpowiedź #293 dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 08:09:24 »
Mnie zszokowało, bo to nie był typowy typ bez pracy, bez perspektyw, ale wręcz przeciwnie, pełen pasji człowiek.

Offline Xmen

« Odpowiedź #294 dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 08:53:55 »
Widocznie miał inne problemy. Pracę można znaleźć, zmienić. Największe problemy to te których nie widać, albo z jakichś powodów nie widzimy wyjścia z sytuacji. Śmierć to śmierć, każdego czeka, ale co musi przeżywać człowiek który sam decyduje się na taki krok? wolę sobie nie wyobrażać. Oby zaznał spokoju.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline PJP

« Odpowiedź #295 dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 09:25:36 »
Dopóki sami nie znajdziemy się w podobnej sytuacji: braku pracy, zawodu miłosnego, uzależnień itd. to nie ma szans na to, że zrozumiemy. Możemy próbować, ale będzie to niebywale trudne. Jedni są bardziej empatyczni, drudzy mniej, a często faktycznie najbardziej boli niezrozumienie i brak choćby jednej osoby, z którą da się porozmawiać.

Offline Pestak

« Odpowiedź #296 dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 11:42:22 »
Ale gdzieś napisali, że się faktycznie zabił? Bo z tych podlinkowanych materiałów to nie wynika.

A to, że samobójstw jest coraz więcej to niestety znak czasów. Życie w ciągłym stresie daje efekty - jak nie samobojstwo to zawał czy udar (dziwie się w sumie, że ja jeszcze daje radę, bo moja robota to jednak chyba jedna z  tych najbardziej stresogennych)

Offline MonsterGirl

« Odpowiedź #297 dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 11:48:45 »
Ale gdzieś napisali, że się faktycznie zabił? Bo z tych podlinkowanych materiałów to nie wynika.
Niestety tak.

W godzinach popołudniowych pożegnał się w social mediach i wyszedł z domu zostawiając list.
https://komiksopedia.pl/aktualnosc/odszedl-rafal-kolsut-dobra-dusza-polskiego-komiksowa/
Komiksopedia - newsy, wywiady, artykuły, kalendarz wydarzeń, baza danych. Możliwość oceniania i tworzenia własnych kolekcji.

Offline Pestak

« Odpowiedź #298 dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 12:11:12 »
nadal nie jest to jednoznaczna informacja o tym co się ostatecznie  stało po wyjściu z domu. no ale rozumiem, że pewnie rodzina nie chce tego upubliczniać.

Offline Popiel

« Odpowiedź #299 dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 12:30:24 »
A co cię obchodzi, co się stało?

Facet nie żyje. Dla wielu znajomy, kumpel, przyjaciel, członek rodziny.

Nikt nie ma zamiaru ani powodu, żeby zaspokajać twoją ciekawość.

Przestań. Po prostu przestań.