Autor Wątek: KBOOM  (Przeczytany 190001 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: KBOOM
« Odpowiedź #735 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 17:58:35 »
Kontrola jakości w LOHu.
Samurai Slasher: Late Fees wygląda świetnie. Mini-komiksy spakowane w koperty, a na kopertach naklejki i pieczątki.
A teraz sygnaturki...

Offline Simon11

« Odpowiedź #736 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 11:02:40 »
Cena tych nowych komiksów Kowalczuka jest szalona. 49 zł za 50 stron, wow! Pomimo, że mam większość pozycji tego autora, to od tych rzeczy jednak się odbiję i chyba podziękuję. Do tego KBOOM sprzedaje pakiet, który jest w takiej samej cenie jak dwa komiksy osobno, to się nazywa sprawny marketing ;)

Offline Łazur

« Odpowiedź #737 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 11:11:40 »
To ja tylko nadmienię, że to nie KBoom ustala ceny, tylko Łukasz Kowalczuk, który pisał jakiś czas temu: "Niskie nakłady, wysokie ceny, bez rabatów i szczypania". I spoko, można nie kupić, a można spojrzeć na to jako komiks autorski na którym przede wszystkim autor/autorzy mają zgarnąć kasiutę do kiermany.
All Comics Are Beautiful

Offline komiks

« Odpowiedź #738 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 11:21:18 »
Ale zaraz, jak to szło, niskie nakłady to psucie rynku.
Można by te komiksy wydać w większym nakładzie i wtedy automatycznie cena spada.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Kandor

« Odpowiedź #739 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 11:23:40 »
To może kupcie sobie  czasem taki drogi komiks rodzimego twórcy miast któregoś z tomów "Sonica" z Amberu :-)

Offline Łazur

« Odpowiedź #740 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 11:52:27 »
Ale zaraz, jak to szło, niskie nakłady to psucie rynku.
Można by te komiksy wydać w większym nakładzie i wtedy automatycznie cena spada.

Ale to przecież nie jest kwestia tylko tego, że większy nakład to niższa cena i już. Bardzo istotne jest np zapotrzebowanie na rynku, to jak szybko chce się sprzedać większość nakładu (w przedsprzedaży poszła już chyba połowa) itp. Co z tego, że cena będzie niższa, jeśli makulatura będzie zalegać w magazynie?
All Comics Are Beautiful

Offline vision2001

« Odpowiedź #741 dnia: Wt, 13 Sierpień 2024, 12:00:13 »
W końcu! Po wielu miesiącach wysyłania maili, rozmów i walki, ruszyło nam się kilka tematów jednocześnie i musimy to podsumować. A, że media społecznościowe okrutnie ścinają zasięgi to przyda nam się wasza pomoc żeby podbić trochę tego posta. ☺️

👉 Nowy Kowboj z Szaolin trafił do druku. Niebawem podamy szczegóły i ruszymy z przedsprzedażą. Do sprzedaży trafi pakiet tomów Kowboja z Szaolin razem ze wszystkimi gadżetami, które dodawaliśmy wcześniej. Ilość takich zestawów będzie limitowana (ok. 20 sztuk) i nieco droższa. Pakiet bez dodatków i z dodatkowym rabatem również będzie dostępny.

👉 W nocy dostaliśmy pliki do drugiego tomu Vox Machiny. Robert Sienicki walczy żeby wyrobić się na Łódź. Trzymajcie za niego kciuki i za nas żeby nam serducho ze stresu nie wywaliło.

👉 Na Netflix trafił ostatni sezon Umbrella Academy i z tej okazji przygotowaliśmy mega pakiet na wszystkie tomy + torba i zakładka. Przedsprzedaż ruszyła już w naszym sklepie internetowym i na Allegro. Wysyłka od 26 sierpnia. Jest to ostania szansa żeby zgarnąć taki pakiet z torbą. A dla osób, które chcą nadrobić serię i kupić samo Wyglądasz jak Śmierć też przygotujemy pakiet z torbą i zakładką. W tym tygodniu ruszy przedsprzedaż.

👉 Kolejny tytuł z Nowego Szlamu ukaże się w listopadzie. Ekipa mocno pracuje żeby komiks był dopracowany w 100% i nie ma co ich popędzać. A troszkę już widzieliśmy i będzie ogień. Nowy Szlam będziemy promować w trakcie Festiwal Komiksu W Łodzi i na naszym stosiku będzie stacjonował Łukasz, który nie zawaha się robić wrysy.

👉 W listopadzie wydamy niezapowiedziany jeszcze komiks. Twórcę znacie i lubicie. 😉

👉 Kolejny komiks z Critical Role ukaże się w pierwszym kwartale 2025. Mamy otrzymać pliki szybciej niż teraz to miało miejsce, więc chyba się uda.

Uff! Sporo tego się uzbierało.

Offline vision2001

« Odpowiedź #742 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 12:00:57 »
💥boom💥

Kowboj z Szaolin: Grunt to Rodzinka

W tym szalonym świecie, który wymknął się spod kontroli, jeden samotny bohater wyrusza na wojnę totalną przeciwko żądnym władzy drapieżcom. Tak, Kowboj z Szaolin wraca z kolejną michą krwawej jatki, którą tak kochają fani Geofa D. Kowboj znów oddziela ziarno od plew, tnie na plasterki dziwnych dewiantów i podkręca ogólny poziom bólu, jednocześnie oddając pokłon naszemu gatunkowi. Ale dość tego straszenia – jeśli (co mało prawdopodobne) nie znacie autora, Geof Darrow, znany jako „le Géant Génial”, to wielki dwujęzyczny Amerykanin (więc od razu wiadomo, że geniusz), który rysuje przyszłość oburącz niczym DaVinci. Zgodnie z oczekiwaniami, „Grunt to rodzinka” – najnowsza apokaliptyczna jazda Darowa – to jednocześnie zaawansowane kuglarstwo oraz analiza toczącej społeczeństwo głębokiej zgnilizny, która udowadnia, że dziennikarstwo śledcze jeszcze nie umarło. Tak czy inaczej zabijcie okna deskami i ruszajcie w podróż. Miłej przejażdżki, śmiejcie się, póki możecie, kochane małpki!

Scenariusz: Geof Darrow
Rysunki: Geof Darrow
Tłumaczenie: Piotr Czarnota
Wydawnictwo KBOOM
Liczba stron: 240
Format: 196x295mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN 978-83-968082-6-4
Wydanie pierwsze
Cena okładkowa: 119,00 zł
Premiera: 2 września 2024

« Ostatnia zmiana: Pt, 23 Sierpień 2024, 12:03:47 wysłana przez vision2001 »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #743 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 12:28:29 »
lowciam ;)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline JakubM

« Odpowiedź #744 dnia: So, 01 Luty 2025, 11:56:13 »
Też tak macie z kolorystyką Kowboja?

- swoją drogą to uwielbiam tą serie. 😁

Offline Randal63

« Odpowiedź #745 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 02:18:31 »

A jeden tom The Rockeeter jest na naszej liście, ale tak jak wcześniej pisałem, musimy szerzej ocenić sprzedaż pulpowych komiksów.

Minie niedługo dwa lata od powyższej informacji wydawnictwa. Czy w tej materii coś drgnęło ? ???

Offline burberry

« Odpowiedź #746 dnia: Pt, 04 Kwiecień 2025, 09:02:41 »
Z racji tego, że wjechała promka na wydawnictwo KBOOM w Gildii chcę zadać pytanie o wasze najlepsze komiksy z tego wydawnictwa. :) Przeglądając ofertę złapałem się na tym, że nie mam ani jednego tytułu wydanego przez KBOOM. Miałem Eddy'ego Gaina, ale po przeczytaniu sprzedałem. Moje typy po wstępnym rekonesansie wyglądają tak:

https://www.gildia.pl/komiksy/561886-morderca-znad-green-river-prawdziwa-historia-detektywistyczna

https://www.gildia.pl/komiksy/396820-god-country

https://www.gildia.pl/komiksy/451651-zagubione-psy

Z serii to Bloodshot wygląda całkiem fajnie.

Kowboj Szaolin jest ładnie narysowany, ale boję się, że to wszystko.

Offline PJP

« Odpowiedź #747 dnia: Pt, 04 Kwiecień 2025, 11:15:12 »
Kowboj pierwszy tom był ok, następne takie sobie...

Offline Sędzia

« Odpowiedź #748 dnia: Pt, 04 Kwiecień 2025, 11:23:41 »
Z rzeczy co czytałem to bardziej na plus niż na minus to Błękit w Zieleni i Podwodny spawacz.
Niesamowita Dokręcana Głowa i inne kurioza to taka popierdółka dla miłośników Mignoli, ale można przeczytać.
God Country to "ładnie narysowany, ale boję się, że to wszystko.". Dom Pokuty tak pół na pół, trzeba samemu spróbować, mnie nie podszedł, ale na pewno są osoby, które by to doceniły.

Inaczej rzecz ujmując, nie czytałem nic, co by mnie zachwyciło.
« Ostatnia zmiana: Pt, 04 Kwiecień 2025, 11:30:28 wysłana przez Sędzia »

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #749 dnia: Pt, 04 Kwiecień 2025, 11:28:14 »
Dla mnie ogólnie superbohaterskie uniwersum Valianta prezentowało się bardzo dobrze i równie mocno żałuję, że się to u nas nie przyjęło. "Bloodshot" to udany tytuł i była to pierwsza ich propozycja, którą regularnie nabywałem. Jak się jednak z czasem okazało seria "X-0 Manowar" to jeszcze lepsza produkcja (oczywiście w moim przekonaniu). Na zaniechanie jej dalszej publikacji jestem wręcz wściekły.